reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

mimoza Hania ładne imię mi się podoba =)

izu
ale masz fajnie że jedziesz już po łóżeczko dla Maluszka, my niestety nie możemy jeszcze kupić bo nie mamy warunków szukamy mieszkania na razie u nas kończy się na przeglądaniu ofert w internecie i katalogach.

kota
czekamy na zdjęcie na zamkniętym =)

Dobra uciekam się szykować spać bo zaraz oślepnę od tego laptopa tyle godzin dzisiaj siedziałam przed nim że głowa mała =)
Jestem mega szczęśliwa jak na razie bo cały weekend spędzę z M bo ma wolne, piszę że na razie bo jutro to może się odmienić zależy w jakim humorze wstanie M i jak ja będę reagować hehe =)

Dobranoc Mamusie do jutra =)

reklama
hejka w leniwa sobotę:-)
Mi imię Hania tez sie bardzo podoba.
Ja wczoraj padłam spać o 21 - walczyłam przed filmem żeby go jeszcze pooglądać ale nie dało się. Potem w nocy sie kręciłam ale jakoś wytrwałam do 6.30 bo wtedy wstała Kamisia.
Ja mam usg 3d w piątek więc na razie cierpliwie czekam a denerwować się zacznę w czwartek:-p
Ja narazie nic nie kupuje tylko wybieram rzeczy-taka przesądna ze mnie baba:zawstydzona/y: No ale pare rzeczy mam po Kamisi i wiem co dokupić- już wszystkiego tak jak przy pierwszym dziecku nie kupuje.
Myślę że zakupy zacznę pod koniec września.

Dzień dobry :)
Ale faktycznie ta sobota leniwa... dopiero piję kawę próbując się rozbudzić.
Co do imienia Hania, to mnie się podoba i nawet chciałam takie imię dla córeczki, ale moją mamę mimo, że ma na imię Ania - wołają Hania, więc 2 Hanie w domu to już "tłok" ;)

hej mamuski!!!!
kurcze 1.5 dnia nie bylo mnie tu i już się gubię, wybralam sie wczoraj do teściów, bo mąż zjechał w czwartek z pracy zeby porobic na budowie.Masakra wszyscy wyjezdzali na weekend wiec jechalismy 4,5 h gdzie normalnie tak max 3.5 i do tego sama z małym bylam, więc domyślcie się jaką miałam jazdę:D dobrze ze przespał 2 h. a resztę drogi musiałam mu śpiewac, dawac gumy chrupki itp itd wszystko się kleiło, ale dalismy radę dobrze ze we wtorek wracam zabierając siostrzeńca z bieszczad... to przynajmniej zostanie mi samo kierowanie:0. U nas wszystko ok, maluka broi w brzuchu:) ale pod ręką jeszcze nei bardzo czuję:). Dzisiaj jadę z mężem i szwagrem w Bieszczady na1,5 dnia bo tam jest zlot trabantów i całą moja rodzinka zapaleńców a stąd mamy już tylko 140 km więc luzik. A do tego bratowa ma dzis 30 urodzinki więc bedzie imrpezka, a teściowa zostaje z młodym:) hihihi a niech się nim nacieszy;).
A wy macie jakies plany na długi weekend????

A ja dzisiaj spałam do 8:30, szok :szok: Zawsze już o 7 się budzę. A teraz dalej pewnie bym spała tylko M. mnie obudził. Zaraz gdzieś sobie jedziemy, na małe zakupy i pewnie zjemy coś po drodze. Dobrze że mnie gdzieś zabiera , bo od tego gapienia się w komputer to oślepnę niedługo. Ale dziewczyny.. Jak się strasznie cieszę na ten przyszły weekend. O niczym innym nie myślę. Odpoczniemy w końcu, pogadamy, pobędziemy sami.. :-D

Lece dziewczynki. Miłego dnia, odpoczywajcie :)

Nie było mnie parę dni, byłam zalatana, to teraz nawet nie mam co marzyć o nadrobieniu zaległości :D
Wczoraj miałam małą akcję, w nocy dostałam takiego bólu po lewej stronie na dole brzucha, że nie wiedziałam co robić, płakałam z bólu, rano zadzwoniłam do mojej pani doktor co robić, a ona mi, że się pakować i na izbę przyjęć!!! Poryczałam się, że muszę iść do szpitala i że nie wiadomo co się dzieje, ale skończyło się na badaniach na izbie przyjęć i diagnozie, że to więzadła macicy tylko wyjątkowo ostro mnie zaatakowały. :) Także jestem spokojna, a przynajmniej wiem, że z dzieckiem wszystko ok i z szyjką macicy bo miałam usg TV i przez brzuch, mała tak rozkraczyła nogi, jakby chciała się pochwalić jaką ma pipeczkę i że na pewno nie ma tam siusiaka, także wreszcie widziałam to na własne oczy, a nie tylko na oczy lekarza. :D Ale kazali mi też przez weekend poleżeć i musiałam odwołać dziś wyjazd na ślub koleżanki.

Dzień dobry! :-)

Jakoś dzisiaj w lepszym nastroju jestem i nawet natchnęło mnie do zrobienia jakiś nowych kartek i innych "scrapbookowych" różności. Tutaj ukłony dla Mła za podanie pomysłu na album dziecięcy dla naszego Szkraba. Pomysł powoli rodzi się w głowie... ;-) Chociaż pewnie jeszcze sporo wody upłynie, zanim pochwalę się efektem końcowym ;-)

I tutaj też natchnienie wstąpiło na temat sobotnich pogaduszek... Powiedzcie, jakie jest Wasze hobby? Co lubicie robić w (mniej lub bardziej) wolnym czasie? Pieczecie ciasta, robicie coś na drutach lub szydełku, jeździcie konno, skaczecie ze spadochronem? :laugh2: :-) Pochwalcie się swoimi talentami! :tak:

Co do imienia Hania, to mnie się podoba i nawet chciałam takie imię dla córeczki, ale moją mamę mimo, że ma na imię Ania - wołają Hania, więc 2 Hanie w domu to już "tłok" ;)

Kochana, ja mam na drugie imię po mojej mamie i odkąd pamiętam, połowa rodziny woła na mnie właśnie imieniem mojej mamy :-p Także w rodzinie dla części jestem Karolina, a dla pozostałych ("wtajemniczonych") - Iza :zawstydzona/y::szok::-D Prym oczywiście wiedzie moja babcia - mama mamy ;-)

Cześć kochani!!!
Pamiętacie mnie jeszcze??:-) Kurcze, ja walczę z niesamowitym leniem..wczoraj w nocy nadrobiłam wszystkie wątki (czytanie), ale nie jestem w stanie pokomentować ich wszystkich..jedyne co , to gratuluje kolejnych udanych wizyt u ginekologów, pomyślnych wieści i poznanych płci..Sergi - podziwiam podjętej przez Was decyzji o "niespodziance"..ja chyba bym umarła z ciekawości:-D:-D
A no i witam nowe grudnióweczki!!!
Plany weekendowe - dzisiaj dzień lenistwa, a jutro rano jedziemy pod Częstochowę na dwa dni do rodziny mojego S. Troszkę się odprężę, bo to sympatyczna rodzinka;-)..
Miłego weekendowania mamusie (i tatuśku;-))!!!

sergi, ja kiedyś haftowałam krzyżykami, ale oczy trochę za bardzo bolały, lubię też ine prace manualne ręczne, jakieś zdobienia:), a w ciąży z Kamilem i przed nauczyłam się od kuzynki szydełkowania... i takim oto sposobem mam w domu piękne serwety.. które leżą schowane bo Kamil je ściąga.. czekają na lepsze czasy:) zazdroski na oknach w kuchni, no i Kamil miał małe tenisowki, butki i inne robione na szydełku a moje kumpele dostały piękne opaski z kwiatkami dla dziewczynek. Teraz mam zamiar zrobic taka czapę do sesji zdjęciowych z roznymi motywami zwierzątek lub z długim pomponem, jak zrobię to się pochwalę:) A muszę znalesc zdjęcia moich dzieł to wkleje:) własnie na dniach się zbieram zeby zaczac znowu.
No i moja kochana ZUMBAAAAA, jeszcze dalej chodzę nie wiem jak to będzie jak brzuszek zacznie przeszkadzac, pewnie dalej będe chodzila tylko bardziej dreptała niż tańczyła hihih

Ostatnia edycja:
reklama
Asko świetna sprawa z umiejętnościami szydełkowania - można wyczarować cudowne cudowności :laugh2: Firaneczki, obrusiki, malutkie sweterki... Coś pięknego! I mnóstwo satysfakcji z tego, że zrobiło się TO samej :tak: Koniecznie pochwal się zdjęciami jak zaczniesz tworzyć ale też jak najbardziej chętnie zobaczyłabym Twoje gotowe już dzieła :tak: :-)

Do góry