reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2011

Witam Was sobotnie, caly dzień cos, ze dopiero mam chwile by tu wejsc ale widze ze szalu nie ma.
Wczoraj Kacperek zasanal ze mna na lozku, wtulony ze mnie, nie mna nie tak ale uwielbiam jak czasem moje dzieci ze mna spia.
Dzis lozko wolne to moze tez ktores zechce spac z mamusia. K pojechal na wesele wodke nosic, zarobi troche a i zarła przywiezie. Wroci jutro po poprawinach dopiero.
Jutro mamy lokalna impreze-dożynki, tak wiec jako slomiana wdowa pojade sama z dzieci i mama.
Pobudeczka o 6, potem bylam z dziecmi na zakupach, bo mama poszla na robote i musiala lobuziaki zabrac, a dzis musialam byc bardziej wyczulona na Amelke bo ludzi wszedzie wiecej niz w tygodniu.
Potem do domku, spanie malego, sprzatanie, prasowanie, była przyjaciólka na herbatke, ploteczki, teraz już w doku, zdaloby mi sie wlosy pomalowac ale na 20 mam isc do sasiadki chlopakow obciac.
Jutro mamy lokalna impreze-dozynki i znowu pojde na nia jako slomiana wdowa z dziecmi i mama, ale niech K zarabia bo ciezkie 2 tyg sie zapowiadaja.

Oj dziewczyny tak kuchnia wyremontowana-czysto i swiezo a nie bylo w sumie nic robione przez 15 lat, jedynie jakies male malowanie sufitu, bo na scianach wczesniej panele byly.

MŁA he he Emilka wie w co sie ubrac-w majty :-D

KUPINOSIA to tesciowa sie postarala.

ROJKU tule.

270... acha to taka inna bajka z tym chrztem.
Ja mam zamiar wyslac Kacpra do przedszkola na mastepny rok, wiec jeszcze 3 lat miec nie bedzie ale rocznikowo juz tak, u nas przyjmuja nawet dzieci w pampersach.
Moja Mel poszla jako 2,5 latka, fakt była bez pampka i samodzielna ale byly dzieci starsze od niej w pampersach a ona sama nawet rocznikowo nie była 3 latkiem.

AGPKA tule, kiedy to badanie?? I co to dokladnie ma byc???

reklama
Freiya Emilka jest boska.

Dorota Mikołaj będzie miał robione badanie PH-metrii. Wygląda to mniej więcej tak, że przez nosek jest wprowadzana rurka z sondą do przewodu pokarmowego. I Miki chodzi z tym 24h, a to co dzieje się w przewodzie jest zapisywane. Jedziemy do CZD we wtorek po południu, w środę rano zakładają mu sondę a w czwartek rano wyciągają i wychodzimy do domu.

Agapa- ja bym za przeproszeniem srała z przerażenia i nerwów, gdyby Bart musiał mieć robione takie badanie, więc wcale się Tobie nie dziwię, że się martwisz!! Twój M , mógłby w tej kwestii wykazać trochę normalnego zrozumienia...

Freiya- bomba tekst!!:-D Emilki dają czadu w mowie- jak nie majty, to cyce:rofl2:

Jestem wykończona dzisiejszym dniem, idę spać ...do jutra!

MILVA o majtach mówiła Emilka MŁY.

My już na nogach, ach ten moj syn, Mela śpi, K też, mial nie wracac ale wrócił z tego wesela o 4 rano, wyspi sie u jedzie na poprawiny. Moja mama go wpuszczala ale pierw sie pośmiała, że ona ludzi w nocy do domu ton ie wpuszcza.
Dziś na 10 msza za brata.
Okazuje sie, za na dożynki jade całkowicie sama z dziećmi, ech gadac mi si e o tym nie chce, mama tez idzie do pracy. Ja rozumie wszystko ale zeby juz ludzie w niedziele na polach robili to lekka przesada.
No a że kasa potrzebna to mama idzie.
Pojade potem na troche, zobacze co sie dzieje i wroce.

hej hej
dorotar wydaje mi się że Milva doskonale wie że to Emi od Mły mówiła o majtach przeczytaj uwaznie odpowiedz do freiyi ona pisze że Emilki a nie Emilka.
z pracą takie czasu każdy orze jak może, u teściów w okolicach normalnie w niedzielę kombajn jezdził i pracował, tez mnie to dziwiło, nie to zebym jakas pobożna była poprostu uważam niedzielę za dzień lenistwa i odpoczynku, ale znajoma mi powiedziała że oni na to patrzą inaczej, jak to określiła można pracowac w niedzielę(wg kościoła) jeśli jest wyższa koniecznosć buhaha no błagam ale jaką wyzsza koniecznosc ma rolnik ktory caly tydzien jest w domu i moze to zrobic w kazdy inny dzien. Bo co innego osoby pracujące w tyg,. zawodowo no to rozumiem ze zostaje na prace przy domu ogrodku itp czasem tylko weekend

Mialam jechac sie spotkac z kumpelami z zumby, potanczyc itp(taka zumba plenerowa) ale mała jest tak zasmarkana, ja tez, ze odechciewa mi się skakania, nie wiem jak ja jej wybije z glowy chodzenie bez butów i prawie na golasa a jednak pogoda zaczyna robic juz swoje.... jak widac.
Moja mama jutro wraca, haha znowu będzie młyn w domku :):) a za 3 dni idziemy na dni otwarte przedszkola i ja na zebranie, ciekawe jak Kamil przyjmie zostanie samemu, bo od 2 mies, jest masakra jak nigdy nie patrzyl za mną tak teraz sie obroce aa on juz wołaa gdzie jestem.

Dzień dobry
Moje dziecko jest niemożliwe- znów zaczyna budzić śpiew nocy i tak np dziś o 5, dostał mleko, przebralam go a on płacz bo sie wybudził i bawić sie chce. Zła matka poszła spać, dziecko w pokoju zostawiła :-) musiał jednak szybko usnąć bo cicho było. Wstał o 9:39 :-):-):-) wiec sie wyspalam :-)

Niestety zepsuł sie nam dekoder Polsatu :-( muszę jechać do nich go oddać na reklamacje.

Asko zdrowiejcie dziewczyny!mi także cieżko Młodego przekonać np do skarpet czy kapci. Jednak od ziemi zimno i będę z nim walczyć o to.

Dziś jest koncert lata z radiem i może wieczorem wyskoczymy. Młody idzie z nami bo nie mam z kim go zostawić.

Jakieś wieści od Żabci i Maleństwa?

my wlsnie juz w domku Zuzia je buleczke z maselkiem i przytula Kubusia :))
Zuzia siedziala w izolatce i nie mogla miec kontaktu z innymi dziecmi i tak biedna bawila sie z dziecmi przez szybe w dzwiach a pozniej podchodzila do nich i wolala do pielegniarki : pani Zuzia chce isc do domku

Jedziemy zaraz do tesciow na obiad bo tesciowa naszykowala dla Zuzi obiadek a do tego oni mieszkaja blisko lotniska gdzie dzisiaj odbywa sie Air Show i wszystkie pokazy od nich widac takze mala sobie popatrzy bo lubi smaoloty i potery(helikoptery)

reklama
Do góry