reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2011

reklama
Witam Grudniowkowych Rodziców ;P

Jakoś tak brakowało ostatnio czasu na udzielanie się na forum. Wykopaliśmy studnię na działce, wydajność ok 300l/h więc nie cuda. Liczyliśmy na więcej. Pogoda nam nie pozwala na dalsze działania, bo teraz fundamenty przed nami, a tu cały czas leje...
Dostałam od znajomej wszystkie rzeczy po jej córeczce (niesamowicie ich dużo) i powoli zapycham wszystkie możliwe miejsca w moim mikroskopijnym mieszkaniu.
Ostatnio mój brzuchol tak się napina, że za bardzo nie mogę wiele robić.

I tak się zastanawiam, czy jest gdzieś wątek, który by zbierał jakieś promocje rzeczy dla naszych brzdąców? Np. ostatnio moja koleżanka na promocji dnia w Rossmanie kupiła pieluszki 10zł taniej niż zwykle. Może by pasowało się dzielić takimi wiadomościami?

Serg pokuś się i wstaw na zamkniętym te foteczki =)

A na forum znowu nastała cisza, mi dzień mija leniwie siedzę przed kompem w między czasie oglądam tv i tak leci jeszcze troszkę i pewnie przyjdzie czas na moją popołudniową drzemkę, bo co tu innego robić =)
Wczoraj się załamałam bo balsamuję codziennie po kąpieli brzuch a i tak pokazał mi się brzydki czerwony rozstęp =/

Witam drogie grudniowe panie i mam nadzieję że i panów... ja już po pracy i zakupach z moja Panią teraz prysznic i lenistwo przed kompem ... poczytam po edukuję się i potem na wieczór już późny bieg wieczorny ( pora zacząć trochę się ruszać jak mam przejść eliminacje ) a swoją droga dziś dostałem oficjalne potwierdzenie udziału w eliminacjach :)
cast.jpg

Witajcie, ale tu się dzieje, super tylko szkoda, że nawet nie mam kiedy porządnie usiąść i poczytać.
No mi dziś już stres troszkę opadł z tymi ruchami. Dziś sobie leżałam i dzidziuś się przetoczył, brzuch jakby zafalował. Tylko raz ale na pewno to był ruch malucha bo pamiętam jak to było z Mayką. Oczywiście dalej nie czuję kopniaków ale ten mały sygnał dziś uspokoił mnie. Zresztą w piątek usg to tylko 2 dni.

Sergi na którą masz usg w piątek? Ja na 14.10.

tataSMOK gratulacje, czekamy na twój występ ;p

dagne odpocznij od BB jeśli to ma ci pomóc. Póki co nie masz jeszcze powodu do obaw. Zobacz u mnie 20 tydzień, druga ciąża i też nic. Dopiero dziś mały sygnał. Wracaj do nas szybko

Czesc Dziewczyny! Od rana nie miałam czasu zajrzeć, wiec teraz nadrobiłam. Byłam dziś u lekarza, powiedział że wszystko dobrze, narazie w tym moczu nie ma nic niepokojącego, ale mam brać więcej witaminy c. Zapytał czy chcę żeby odezwała się do mnie położna, która będzie mi pomagać, przed, w trakcie i po porodzie.. Oczywiście się zgodziłam, watro mieć kogoś takiego. Później mój M. zabrał mnie na kolację i ledwo oddycham, tak się przejadłam.
Przed południem bawiłam sie w wystawianie rzeczy na allegro, narazie wystawiłam 7-paki body niemowlęce, bo ciotka kupiła dla dziewczynki, a ja Adasia w to nie ubiorę. Jedne się już sprzedały, teraz mam nadzieję że sprzedam drugie. W sumie szkoda mi bo są śliczne, ale za to kupię maluchowi coś innego.
Aha, co do ruchów , to ja czuję dzidzi od końca 18 tygodnia, ale od paru dni jakby mniej, nawet były 2 dni kiedy się nie odzywał, ale lekarz kazał mi nie panikować, mówił że czasem też lubi sobie dzidzia poleniuchować i się lekko pokołysać, a nie tylko ćwiczyć mięśnie i kopać mocno.. :)

Ostatnia edycja:
reklama
zaraz oszaleje :wściekła/y: odpisałam na wszystko bo od rana mnie nie było i nagle zabrakło połączenia i wszystko szlag trafił :-(
dopiero co wróciłam do domku- fryzjer, ploteczki i ewakuacja z remontowanego mieszkania do mamci!

teraz nadrabiam zaległości na bb i zmykam jakiś filmik zobaczyć!

miłego wieczoru Grudniowi Rodzice :D

Do góry