reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2011

reklama
Ja też miałam przetrzymać jeszcze ale wypadające igły i pierdzielnik pod stolikiem z igieł doprowadzał mnie do szału, przy okazji zrobiłam przemeblowanie tak, że mogę małego wydelegować do łóżeczka a w razie potrzeby w nocy będę miała go pod ręką, tylko czekać żeby wyzdrowiał, bo teraz to mi się kaszlem dusi w nocy i wolę by ze mną był.

U nas dziś pogoda paskudna, leje i wieje, ale poszłam chociaż do Tesco bo jest znów promocja, że karton pampersów 132szt. (rozm. 4) za 84.99. Niby dużo żeby wydać na raz, ale opłaca się, a ostatnio nawet pomyślałam, że kiedyś jak używałam pieluch z biedronki czy innych to szło mi ich dużo więcej niż tych zielonych pampersów więc wcale nie wychodzi tak dużo drożej, zwłaszcza jak się poluje na promocje. No i wg mnie jakość samej pieluchy jest nieporównywalna a miałam i z tesco, i z biedronki, i z rossmana pieluchy. Jednak marka w tym wypadku robi swoje.

Mam od jakiegoś czasu ściągniętego tego Graya na tablecie ale nie mogę się za niego zabrać. Kiedyś spróbuję, ale nie wiem czy to książka w moim stylu. Obecnie to czytam Hobbita, którego dostałam na imieniny, oczywiście znam go już jak własną kieszeń, ale to fajne wydanie z komentarzami
Hobbit | Wydawnictwo Bukowy Las Sp. z o.o.
dużo ciekawostek oprócz samej opowieści :)

Freya Grey w moim stylu nie jest wcale, zadko lubię książki dialogowe. Zazwyczaj czytam historyczne ale ta mnie jakoś wciagnela ale może dlatego ze jakoś tak troche porównuje sie z bohaterami albo chciałabym żyć tak jak oni ;-) na Hobbicie byłam w poniedziałek. Zawiodłam sie troche i jak dla mnie 3 części to przegięcie. Ale zaciekawilas mnie tymi ksiazkowymi ciekawostkami, możesz podać jakiś przykład? Ja czytałam normalnego hobbita.

FREYIA ja tam używam DADY i naprawdę nie mogę na nie narzekać, wytrzymują całą noc grubo ponad 12 godzin a Kacper dużo w nocy sika.
W dzień też długo może mieć pampersa na pupie i nic nie jest ani nie przemięknie ani dupka czerwona.
No ale każdemu odpowiada co innego.

Ech Kacperkowi nic choroba nie ustępuje, właśnie po raz kolejny dzisiaj ma gorączkę a ma 38.7 stopni. Gorączkuje dzieciak od niedzieli, jutro nie ma pediatry-znachorki ale skoczę z nim na kontrolę do lekarza internisty.
Ręce mi już opadają taki biedny jest, marudny, przez ręce leci, śpi ciągle. Serducho mnie boli.

Dorotar- a 5 Dady są dużo większe od 4? Zdrówka dla Kacperka!

Ja tez Dady uzywam i jestem bardzo zadowolona. W tamtym miesiącu kupiłam jednak własnie pampersy w tesco też z tej promocji rozmiar 4 i w nocy Bartek się przesikiwał, co przy Dada się nie zdarza...nie wiem, może w Pampersach 4 już dla niego po prostu za mała była...

A nasza choinka się trzyma super, mimo, ze Bartek ją tam stuka ciągle. Tak więc na razie stoi.

Kupiliśmy w końcu za pieniążki ze świąt dla małego krzesełko do karmienia, bo nie mieliśmy. Zamówiłam takie co potem może być krzesełko+stolik. Na razie jest ok, siedzi zadowolony...łudzę się, że może posiedzi tak trochę np w kuchni jak będę coś robić i popatrzy...bo na razie nie można robić nic-zaraz uwieszony na nogach ehh

Pogoda masakryczna, wieje, cały dzień leje:no:

Witam wieczorową porą..
Ehhh Adaś chyba źle znosi kolejną "przeprowadzkę". Jak kładłam go spać to płakał tak strasznie i po chwili rzucił się na poduszkę i zasnął w pół minuty. :szok: Mam nadzieję, że nie zafunduje nam kolejnej ciężkiej nocy.
Jutro chcę z nim iść do pediatry , tylko nie wiem czy wepchamy się do dzieci zdrowych, ale wyślę M. on jakoś zawsze zbajeruje te panie w rejestracji. Niestety nic nie działa na te odparzenie i muszę iść po receptę na robioną maść, ale nie chcę go targać po przychodni jak przyjmują dzieci chore.

M. poszedł na trening, ja oglądam na wspólnej i już leżę w łóżeczku. Pewnie wcześniej pójdę spać, bo trzeba nadrobić straconą noc.

CO do pieluch, raz kupiłam dady i niestety odparzyły go strasznie. Teraz używam na zmianę pampers zielonych i tych z tesco- uważam że są bardzo dobre. My już kupujemy rozmiar 5.

Milva - ja mam krzesełko prawie od urodzenia, i póki sam nie siedział to chciał w nim być.. Długo oglądał bajki i bawił się zabawkami. Teraz wsadzam go tylko na jedzenie i jak skończy to wychodzi. Ale może dla Bartka będzie to jakaś nowosc i zechce sobie posiedzieć.

Ostatnia edycja:
MILVA nie wiem czy 5 Dady są dużo większe od 4, bo na razie póki co jeszcze na 4 lecimy już długi czas, a przy Amelce nie używałam 5 bo ona drobniutka jest.

Maleństwo P też w szoku, nie wie co we mnie wstąpiło. :-D ale domyśla się, że książka. Polecał ją ostatnio na Sylwestrze dla kolegi haha-choć sam nie czytał.
Phelania dziś mi powiedziano na rehabilitacjach, jak Ninka spazmów dostawała, że powinnam ją dać do żłobka, że to może nam pomóc z jej histerią. I chyba rozglądnę się za żłobkiem, choć serce mi chyba pęknie...I też mam wrażenie, że mogą nas nie przyjąć, w końcu ja nie pracuję... a pierwszeństwo mają matki samotne...
Freiya może być, że nie w Twoim stylu... no a żeby zaczęło się coś dziać to trzeba 100 stron przelecieć ;) W moim też nie jest ale podobnie jak Łysa czytam, bo znałam w życiu kogoś jak ten cały Grey. Tylko relację mieliśmy inną, no i on z deka biedniejszy, bez samolotu, helikoptera i łodzi haha ;) Ale też majętny.
Milva sobie wyobraziłam jak Bartuś wisi przy nodze Twojej, haha się uśmiałam. Ninka też czasami tak wisi i kwęka. Zazwyczaj jak mam robotę ;)

Ja używam Dady i Pampers na zmianę. I jedne i drugie okay są. Generalnie nosimy 4 ale mogłaby jeszcze w 3 wejść, bo 9 kg nie waży.
Dziś jak powiedziałam rehabilitantce, że Nina umie 9 placków ziemniaczanych zjeść to nie uwierzyła. Haha w szoku siedziała. I mówi, że za chuda jak na tyle placków haha.

reklama
dorotar- biedny Kacpi, ciągle chory :-(

My uzywamy różnych pampersów : Dada, Huggies, Pampers i Karoli wszystkie pasują :p Młoda nosi 4 i chyba jeszcze długo nam posłużą, bo mała pupa, a waga to dokładnie 9 kg

Milva- my też mamy takie krzesełko jak Wy i Karolinka bardzo lubi w nim przesiadywać

Ostatnia edycja:
Do góry