reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2011

Ależ cisza tutaj nie ma co nadrabiać.

VIOLA uszy do góry, P na pewno Cię kocha. Życie życiem pewno wkrada się jakaś monotonnia.
A wspomnienia zostaną wspomnieniami, masz P i świetne dzieciaki i jesteście niesamowitą rodzinką.

Mały śpi bo zmęczony, szybko padł ale wstał dziś o 5.30, oj dawno tak wcześnie nie wstawał, byłam z nim na kontroli, na szczęście jest poprawa ale antybiotyki mamy wybrać do końca, tzn. jeden do niedzieli a drugi do wtorku w razie pogorszenia mamy przyjść sie zbadać jeśli będzie lepiej to mamy nie przychodzić do przychodni bo tam masa chorych.
Kacper w nocy tez wylądawał z płaczem u nas w łóżku, dostał butlę i dospaliśmy do rana z małymi kręceniami, oj ciężko będzie go oduczyć od spania z nami, oj tak czuję.

reklama
czesc dziewczyny,

Inka, księżą eh... my ślub mamy, Q jest ochrzczony, jesteśmy osobami wierzącymi, ale kościoły omijamy szerokim lukiem, szczególnie w czasie mszy świętch. jak żyję nie trafiłam na księdza, który nie byłby w stanie rzeczowo ze mną porozmawiać o kościelnych, duchowych sprawach, jak słyszę "bo tak jest w piśmie", "bo tak jest", "bo tak!", to po prostu mam dość, pasuję... więc nie jestem pewna, czy przyjmę księdza w nowym domu, chciałabym dom poświęcić, więc może jak się przemogę, ale jak zaczną się suche dyskusje, pytania dlaczego nie uczestniczymy w mszach świętych, to całkowicie zwątpię...

Żabcia, Inka, dziewczyny nie dołujcie się, doczekacie się brzuszków, to tylko kwestia czasu, bo przecież już Maciuś i Aleksy jednak o czymś świadczą!

Violett, bo jak facet zdobędzie już kobietę, to mu się w głowie miesza, uważa, że już się starać nie trzeba, a jak mają dzieci, to już w ogóle. Czasem trzeba ich z tego błędnego myślenia wyprowadzać.

mój syn dziś znów zafundował nam mega kiepską nockę :( więc jestem, jak zombie! zawalone dwie noce z rzędu i kolejny dzień na pełnych obrotach to dla mnie za dużo... :(( jestem zmęczna tym jego nocnym wstawaniem na zabawy i nie mam pojęcia, jak temu zapobiec, tak pięknie już spał, a teraz masakra, nie wiem, czy to zęby, czy coś innego, ale mam już naprawdę dość :(

Wiola super! Mariczka jest śliczna, zawsze bardzo mi się podobała i nie dziwię się, że ktoś się nią zainteresował :) Może Emilę podeślę do tej agencji? :-D Gdzieś kiedyś czytałam artykuł, że jeśli jakaś agencja chce od Ciebie na dzień dobry kasę, to oszuści i że uczciwe agencje utrzymują się z tego, że np. biorą jakiś procent wynagrodzenia które "ich" dziecko dostanie za udział w reklamie/filmie itp.

U nas były ostatnio ze trzy kiepskie nocki, Emila jęczała i kwękała i jest winowajca! Druga dolna dwójka, a właściwie na razie pęknięte dziąsło, ale wystarczy żeby była ulga :)

Za to niestety ja gorzej spałam, bo zapchało mi znów zatoki. Muszę w końcu coś się zdecydować, już kiedyś mi laryngolog sugerował zabieg przegrody, ale boję się, choć z drugiej strony rok w rok od października do marca co miesiąc się męczę...

kota współczuję nocki.

violett gratuluję :-) Mariczka to naprawdę śliczna dziewczynka i jak patrzę na nią na zdjęciach to taka mała modelka/artystka. Ja bym skorzystała z takiej okazji i zgodziła się na współpracę. Daj znać co Ci powiedzą jak zadzwonisz :-)

Maciuś ubrany czeka na mamusie aż się ubierze i zaraz idziemy, ale mi się nie chce bo zimno dzisiaj tylko 0 stopni :/

Inka wspolczuje nocki, a jak |mlody się czuje?? |Lepiej?? Unas w tym roku nie ma księdza bo chodzi co 2 lata, w tamtym roku byliśmy jedynymiosobami którzy go wpuścili a na klatce lokatorow jest 6 z nami, ale byliśmy meganie przygotowani nawet wody swieconej nie mielismy bo nawet nie było zadnejkartki ze będzie chodzil. I tez ponazekal ze z P slubu nie mamy a jest Marikatez nieochrzczona i jeszcze Fabianek w brzuszku..

Zabcia przez Twojego popsta zdalam sobie sprawe ze dzisiajczwartek!! Kurna bylam pewna ze to środa dzis..
Dorota masz racje, ja wiem ze mnie P kocha, a ja kocham jegotylko jak mowisz jakas wstretna monotonnia się wkradla. Wspomnienia zostana wspomnieniami masz racjeale odpisałam Michalowi na meila bo to dla mnie jednak wazna osobami, mimo zetak krotko się znamy to te 2 miesiace bardzo duzo wniosły w moje zyie, wieledecyzji podjelam po rozmowach z nim itp., a jak wroclam do PL to tez mielismykontakt, to on mi doradzal co zrobic z P, on namawial żeby spróbować mimo zezalezalu mu na mnie. No ale stare dzieje:p

Kota zgadzam się z Toba w 100% J Ale spoko, dam P dozrozumienia ze jestem kobieta która interesja się faceci, i powiem mu ze Michalsię odezwal ze mu odpisałam itp. To będzie zazdrosny:p
Trzymam kciuki żeby Q zaczal przesypiac ladnienocki&&

Freya zagladaj do nasz czesciej bo sie stesknilam ;* Dziekuje za mile komentarze dotyczace Mariki, masz racje z tym ze jak chca kase to oszusci. |ie wiem teraz jak jest tutaj ale kiedy nie brali zadnych pieniedzy chyba ze wlasnie za portfolio.

Zabcia;*

Ostatnia edycja:
U nas też noc bez rewelacji, Adi tak się rzucał że dwa razy spadł by z łóżka. Ja już od ho ho czasu nie śpię, a czuwam jak pies jakiś. Każdy ruch mnie budzi.
M. jakiś taki nieobecny.. Czuję się jakbyśmy żyli obok siebie. Po prostu każdy ma swoje życie i tyle. Mnie to boli, a on pyta : O co mi chodzi? I takie błędne koło.
Inka, Kota- moje podejście do kościoła jest podobne. Niestety to księża zniechęcają do wiary. Rodzice wpuszczają kolendę, ale mnie nigdy nie ma. Kiedyś gdy się wyprowadzimy, nie wiem czy będę wpuszczała? Myślę że decyzję podejmę z moim M. Po prostu czasem wydaje mi się że działają jak "wywiad" z zasadą wszystko co powiesz może być wykorzystane przeciwko tobie! Ja nie pytam co on robi , z kim i kiedy więc i on nie powinien pytać, tylko poświęcić dom.
Zrobiłam przelewy, płakać mi się chce, bo M. obcieli podstawę o kilkaset złotych.. :-( Jestem załamana. Już wtedy ledwo sobie radziliśmy a teraz nie wiem co będzie.

Nastazja- a czemu mu obcięli pensję? :no:
Violett- u kogo jak u kogo, ale Ty nie powinnas się zamartwiać tym, że P cie nie kocha;-), bo tworzycie super rodzinę !

Tak to jest, że jak wkradnie się monotonia , to zaraz mamy głupie myśli- a czytające Greya juz zupełnie ;-)U nas też każdy zaganiany własnymi sprawami, albo jesteśmy tak zmęczeni , że nic się nie chce. I mimo tego, że chcemy jakos wspólnie spędzać czas, to jakoś to nie wychodzi.

Bartek od 4 nocy nad ranem tez płacze, dzis po 4 ryk...jestem zmęczona.

U nas dzisiaj okropna pogoda, potworne zamiecie śnieżne, a już miałam nadzieję, że pójdziemy z młodą na spacer.

Odnośnie spania Karoli, to ja nie mogę narzekać. Kładę ją spać przeważnie o 19 lub 19.30 i śpi do 8, a nawet dłużej. Dzisiaj np. spała do 8.40 i pewnie spałaby dłużej, ale przyszedł listonosz i głośno pukał w drzwi więc obudziła się.

Mam pytanie. Czy Wasze dzieciaczki chodzą w domu w butach czy raczej bez?

reklama
Nastazja, tak WYWIAD, sekta z sutannach. Ostatnio jak przyjelismy księdza, to głównym tematem, jaki go interesował było gdzie pracujemy, czy dużo zarabiamy i sprawy finansowe związane z budową domu, kredytem itd... TRAGEDIA! przysięgam, że jak jeszcze raz jakiś ksiądz się mnie spyta gdzie pracujemy to powiem, że mąż nie pracuje, jest alkoholikiem, a ja jestem praczką w przedszko;u (bez urazy dla nikogo!) i mam nadzieję, że to utnie temat, bo przecież ja nie pytam księdza skąd ma pieniądze na nowe Audi A8, którym się wozi od jesieni... a może powinnam spytać, w końcu finanse kościele są chyba jawne, prawda???? czy sie mylę?? eh..

mojemu M. co roku jadą po pensji, w tym roku 750zł na minusie, co roku tak sobie potrącają za użytkowanie samochodu firmowego, akurat tak przy grudniowej wypłacie.

27, Kuba zasuwa po domu w skarpetkach z ABSem, czasem mu zakładam mięciutkie paputki, jak jest chłodniej, ale rzadko.

Do góry