reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2011

Inka- u mnie jak Adaś był chory, też nie chciał jeść. Lekarka mówiła, że to normalne i ważne żeby dużo pił. Myślę że takie bardziej papkowate i nie ciepłe - typu danonek, serek, jogurt, budyń. Zdrówka.

My byliśmy rano na spacerze, ale zmarzliśmy strasznie. Adi miał koszmarną noc. Przebudził się tak że później chodził po pokoju chyba godzinę. Nie spałam wcale.. Ehhh Dziś moja siostrzenica robi urodziny. O 16 jedziemy, mam nadzieje że wśród dzieci przestanie być marudny. Choć póki co bawi się jeździkiem i siedzi cicho.
A i trochę mi lepiej, bo mój M. wykazuje trochę więcej uczuć do mnie.

reklama
Cześć Piękne Moje ;)
Ninka zrobiła dziś psikusa i pospała do 10-Poszła spać około22 coś takiego... chyba...

Śnieg za oknem,my chyba pojedziemy za mia100, do rodzinki i do dzieci, żeby Nina miała fun. Ona lubi chłopaków, a tam jest 2ch, którzy się nią opiekują, choć sami są mali, starszy ma 3 latka, młodszy półtora roku. Młodszy ją leje a starszy bawi. Tak to się równoważy.

Inka wydaje mi się, że cokolwiek Młody zje jak jest chory to dobrze. Pomysłów większych nie mam, bo Ninka do tej pory jak była chora to jakoś tam jadła, mniej ale zawsze coś, dużo do przegryzienia mu dawaj, nawet chleba w rękę, zawsze tam pociumka. Jak dorosły jest chory to też nie ma apetytu. Aby dużo pił.

No i to tyle u nas ;)

AGALA każde dziecko inne ale ja już zapowiedziałam w domu, że w lato próbujemy oduczać Kacperka od pampersów.

ANETA super, że mała zaklimatyzowała się w żłobku/.

Ja dziś po zakupach z K, brrr jak ja nie lubię z nim zakupów.
Dzieciaki teraz śpia. Śniegu znowu nasypało, Mela była z tatą na sankach.
Jestem taka wkurzona bo K miesiąc temu kupił sobie e-papierosa i co popsuł mu się i to tak, ze to gwarancji nie podlega i nie zrobią tego nigdzie, więc można to ***** do kosza na śmieci wyrzucić. A miało być taniej.

PHELANIA no ci Ty mi tam dzieciaki nie dały pospać pobudka o 6.30.

FREYIA w soboty też pracujesz??

INKA ostatnio z tym niejedzeniem przechodziłam to samo Kacper przez tydzień jadł tak malutko, że schudł mi około 1.5 kg, nie ma już Kacpra pulpecika, buziunia zrobiła mu sie maleńka. Niestety raczej nic nie poradzisz, bo na siłę przecież go nie nakarmisz. Wiem jakie to jest dołujące dla matki no ale musisz czekać aż będzie mu się poprawiać i wracać apetyt. Zdrówka.

Witajcie kochane
Ja spałam do 8.15 i nie zdążyłam na SZOK TRENING z Ewą w PnŚ:-(

P. zabrał dziś dziewczynki i pojechał do swojej mamusi a ja wtedy uspałam Mikusia i zrobiłam trening:-) Tak mi się dziś dobrze ćwiczyło. Wykonałam prawie 100%, potem szybki prysznic, a królewicz dalej spał:-D Teraz P z dziewuchami poszedł do mojej cioci na urodzinki-tak symbolicznie życzenia złożyć , a potem ja się wyrwę.

Dzien dobry
Mlody dostał antybiotyk. Oskrzela zajęte.

wczoraj padlam zaraz po nim o 21:20 ale po godz wstalam, wykapalam sie i znów do wyra, także spalam dzis długo bo do 8:55.

Milva wierze ze teraz sie uda!!

u nas w górach przyszła zima (fajnie to brzmi ale faktycznie chyba od listopada nie było śniegu) ake niestety sanki muszą poczekać.

dziewczyny pomóżcie- Mlody przez chorobę nic nie je. Czasem jeszcze banana a teraz już nawet nie chce tego. Jedynie kilka chrupek, paluszkow a z zupy jedynie marchew.
Macie pomysł co spróbować mu dać?
Inka, to normalne. Dawaj mu tylko dużo pić żeby się nie odwodnił. Mikołaj przez pierwszy czy drugi dzień choroby nic nie jadł, dosłownie nic tylko pił, a potem coś tam skubał ale b. mało

ja właśnie skończyłam ćwiczyć.
dostałam dziś @ i kiepsko się czuję ale treningu nie mogłam odpuścić.

Młody wydaje się że już lepiej- tzn rozrabia jak dawniej tyle że nadal nie je. z piciem nie ma problemu to pije bardzo dużo.

zaczęłam wczoraj czytać Malowanego Ptaka. mam nadzieję, że nie pożałuję.

spokojnej nocy Wam życzę!

Dzisiaj fajnie spędziliśmy dzień najpierw pojechaliśmy na zakupy a potem na salę zabaw gdzie Maciuś upodobał sobie kulki, zjeżdżalnie i skuter wodny gdzie trzeba było wrzucać pieniążka a mój synuś za darmola siadł tyle że się bał jak dziecko przednim heh za mocno bujało :-)

Zrobiłam niedawno skalpel potem wzięłam prysznic i myślałam że poprzytulamy się z M schodzę na dół a ten śpi na sofie pod malusim kocykiem Maciusia heh.

Także wieczór spędzam z laptopem, fejsem i BB oraz tv.

Maciulek poszedł spać po 19 taki był wymęczony z noska mu zaczyna lecieć i kaszleć zaczyna a cholerka za 5 dni szczepienie i mam obawy że z katarem jak nie przejdzie to go zaszczepią już raz tak było zasmarkanego zaszczepili bo przecież katar to nie choroba.

Dzien dobry, nie ma to jak lezakowanie w nedziele...Ben wstał o 5.20 grrrr A. zajął sie nim do 7 więc teraz ja mam warte bo Zuzia juz tez na nogach przed 7. Te zeby nas wykoncza a wczoraj tak ładnie spał do 7. No nic.

Wczoraj byliśmy tez na placu zabaw więc dzieciaki padły jak muchy wieczorem. Zuzia juz dobrze, odpukac Ben nie złapał nic od niej. Oby juz nie złapał.

Inka nie martw sie, jak Aleksy wyzdrowieje to bedzie jadł za dwóch zeby nadrobić. Mam nadzieje ze teść dostał lanie ;)

zabcia super fotki Maciusia w play centre. Ben tez sie zawsze tam wyszaleje.

Milva cały czas trzymam kciuki zeby psinka sie znalazła!

Dorotar, Agapa mam nadzieje ze wasi mali mężczyźni juz lepiej czuja.

Miłego dnia

Witam w śnieżny poranek:)

Młody wstał o 8 M mu dał jesc,pospał do 9 i wola mama:) Wiec poszlam i go ubralam i szaleje po mieszkaniu:) Wczoraj bylismy pierwszy raz na sankach chyba mu sie podobalo :-DNa poczatku był szok nic nie mowil siedział jak na szpilakach a pozniej sobie gadał i smiał sie;)

Dziś M zostaje popołudniu z Niuniem a ja jade na zakupy do tesco musze sie troszke odreagowac, bo juz mam dosc:cool2:tym bardziej daje mi do wiwatu:no:a ja juz nie mam siły....

Łysa- ale Benio ładnie rysuje u mnie Alan by zaraz zjadł ta kredkę:-Dmoze kupie mu dzis blok i kredki;p
Kota- jutro masz wizyte na która godzinke?trzymam kciuki zeby Okruszek pokazał co ma miedzy nogami:tak:
Milva- to juz tydzien:szok:Trzymaj sie kochana wierze ze sie odnajdzie Milva2...

A co do odpieluchowania to narazie sie w to nie bawimy ,zaczniemy w lato na spokojnie jak młody bedzie bardziej kumaty bo jak narazie mało rozumie:cool2:....

Na razie zarzucil sobie na głowe mojego M koszulke i biega w ta i spowrotem i sie smieje w niebogłosy:-D

Hej dziewczyny,

a Leneczka wstała ze stanem podgorączkowym :-( narazie nic jej nie będę dawac i zobaczymy co będzie dalej. Opórcz delikatnego katarku i tego, że jest meeeega grzeczna nic jej nie jest! mam nadzieje, ze to ząb, chociaż na wcześniejsze zęby gorączki nie miała:-( Mieliśmy iść dziś pierwszy raz na sanki, bo nasypało sporo śniegu, ale niestety będzie to trzeba odłożyć na inny czas...

pięknej niedzieli!

reklama
Phelania Benio ugryzł kredke zanim zaczął rysować ale stwierdził ze nie nadaje sie do jedzenia i juz nie gryzie ;-)

Ale ja wam zazdroszczę śniegu :-( u nas przymrozek i słonko świeci więc chociaż coś bo jak pada to masakra.

Do góry