reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2011

Witam się i ja.

U nas o dziwo nocka kiepska. Koko od kilku dni ma problemy z brzuszkiem i często robi kupkę. Tej nocy często sie budziła i płakała, bidulka :( Obudziła się dopiero o 10.15, ale jak na razie jest oki

Agapa- to super, że wakacje udały się

reklama
aaaa i zapomniałam napisać, że odkąd Kubuś śi sam w swoim pokoju, przesypia całe noce!!! może dwa razy się zdarzyło, że się zbudził i M. do niego szedł, ale napił się tylko wody i sał dalej, oczywiście, jak wynosiliśmy jego łóżeczko z syialni, to ja się poryczałam i pękało mi serce..

Agapa super że wypoczynek się udał, tylko szkoda że Mikuś tak kiepsko znosił zmianę klimatu.

Maciuś dzisiaj zaliczył samodzielną nockę w swoim pokoju :-) Obudził się koło 5 i wołał mamo mamo nie szłam od razu to wstał i przyszedł pod nasze drzwi to go zawołałam przyszedł wdrapał się do nas wtulił i dospaliśmy jeszcze do 7,30.
Dziecko spokojniej spało niż ja bo ja się przebudziłam i poszłam sprawdzać czy wszystko ok a Maćko w najlepsze spał jak suseł :-)

Dzisiaj byłam u położnej pobrała mi krew sprawdziła ciśnienie i bicie serduszka maleństwa i wszystko jest w porządeczku malutki obrócony główką w dół :-)

Maciuś właśnie poszedł spać M do pracy także mam troszkę ciszy i spokoju dla siebie :-)

Hej.
U nas tez spokojna noc, dzis piękny dzień. Siedzę w pracy i objadam się lodami waniliowymi z sosem adwokatowym. Pycha ;)
Aluś z dziadkiem w piaskownicy, obaj zadowoleni :)

Kota super ze Kubuś sam spi w swoim pokoju:)
A Hania u was w sypialni?

Agapa fajnie ze wyjazd udany:) Niestety "niespodzianki" wszędzie sie zdarzają... życie ...

Dorotar taki tapczanik kupiliśmy dla Alanka
28062_2.jpg

Załączniki

• 28062_2.jpg
    28062_2.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 31
OOOOO super widzę, że już większość naszych dzieciaczków zaczyna mieć dorosłe łóżko, mój już śpi w takim jakiś czas, a za jakieś 3 miesiące kupimy piętrowe i dzieciaki nie będę spać przy łóżku naszym tylko w drugim kącie pokoju.

SOSNOWICZANKA fajny tapczanik.

Byliśmy na dworku, pobawiły się dzieciaki ale przyszlismy bo Kacper śmierdzącą niespodziankę zrobił i trochę się pożywią też dzieci.

Sosnowiczanka, tak, Hania śpi w nami w sypialni w swoim łóżeczku, o ile Q w jej wieku spał z nami, teraz zrobiłam się chyba zbyt wygodna, bo na bank nie wyspałabym się z maluchem pod pachą, no i ona się szybciej najada, bo cycujemy się w nocy 2 razy i trwa to ok 10-15min, a Kubin mi godzinami wisiał na cycku, więc wygodniej mi go było brać do łóżka :)

ale u nas gorąco dziś, masakra, pojechałabym nad wodę..

Sosnowiczanka- czy tapczanik jest z Bodzio ? bardzo podobny do tego co ma moja koleżanka pracująca właśnie w Bodzio :)
Frayia, Mła- ale super Wasze Emilki rozmawiają ! u nas jeszcze słabo w tym temacie
lysa- jak oczy ? lepiej coś ?
Milva- kiedyś super niania D. Zawadzka polecała właśnie w takiej sytuacji kupić wypas łóżko albo fajną pościel dla dziecka
Maxwell- niedobrze że dziewczynki tak często chorują. Już masz pewnie cały urlop wybrany ?
2701- super że z bratem lepiej , zdrówka dla niego !
Agapa- ale Wasz Miki delikatny jest ! fajnie że wyjazd udany

U nas nocka kiepska bo przeziębiłam gdzieś małą i ma katar a jeszcze Ola o 7 zrobiła pobudkę.

Tak sie zastanawiam kiedy doczekam samodzielnego zasypiania dzieci. Wczoraj z racji że M na antybiotyku sama usypiałam obie. Położyłam sie do łóżka Oli a na jej dywanie (miękkim) położyłam Kasię ze swoim kocykiem. Eksperyment. Ola zasnęła szybko a Kasia niby leżała grzecznie ale zaczęła wołać BAWO i bić oklaski, nie wiem dla kogo. Zabrałam ją do sypialni i tam już obie zasnęłyśmy...Ola powiedziała że odpuści nam usypianie, gdy pójdzie do szkoły :/

Ostatnia edycja:
Kupinosia tak, tapczanik jest z Bodzio. I u nas będzie leżał nietypowo, bokiem od strony pokoju, zeby łobuz nie spadł z łóżka :)
Wczoraj tak bez wiekszej nadziei podjechaliśmy do Bodzia, i jakoś nam sie spodobał. Dość spory, zdaje sie 90cm na 200 wiec powinien posłużyć na dość długo, no i w pięknym czewonym kolorze :) I jeszcze cenowo nie było źle :-)

Dorotar u nas będzie łózko, ale jak ze spaniem to nie wiadomo, jeszcze sie okaże być może ze tapczan jest dla M a nie Alanka ;))):-D

KOTA gratki dla Kubusia za samodzielne spanie przez całe noce.

ŻABCIA i dla Maciusia również gratulacje.

SOSNOWICZNAKA tak myślałam, ze będzie postawiony zabezpieczeniem od strony pokoju.

KUPINOSIA oj tam oj tam małe nasze dzieciaki jeszcze są:-D, zdrówka dla małej.

Piękna pogoda, wyszorowałam basen bo 2 tygodnie się nie kompaliśmy i się mół zrobił, weszłam w ten syf w kaloszach które założyłam na gołą nogę, ale kalosze ogólnie masakrycznie mi się ściągają, więc był problem, mama mi za buty szarpała-he he.
Niunio zjezdzał ze zjezdzalni i go na dole łapałam, tak kompinował z tym zjezdzaniem, że w końcu wyszło, że zjechał i czułkiem zawalił w moje kolano, biedny tak płakał.
Teraz młody już ogarnięty w wózku, wypił mleczko na kolacje, młoda je zupkę też trzeba ją ogarnąć i niedługo będzie spokój bo dzieci padną.

reklama
Witajcie, jakoś od rana nie miałam chwili na internet. Rano cały czas z Adasiem, a jak zasnął to z mamą cały czas planowałyśmy remont - szukamy rozwiązania oddzielenia góry od dołu drzwiami. Nie będzie łatwo.. Dużo trzeba jeszcze przemyśleć by wszystko zrobić już prządnie na Tip top.
Pózniej to już obiad i na angielski. Teraz wróciłam, M. Jeszcze z Adasiem na spacerze. Może uda mi się jeszcze wystawić łóżeCzko i krzesełko do karmienia na Allegro.
Z zarobionych pieniażków kupujemy nowe łóżko..:tak:

Do góry