reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2014

Hej! Ja dziś bije rekord we wstawaniu! Mąż mnie obudził krzataniną przygotowując się do pracy, a ja oczywiście spać juz nie mogę. Patrzę sobie, jak moje dzieciątko słodko śpi obok mnie.
Nadal jestem w szoku, że ciąża Doris tak nagle się zakończyła. Nie mam pojęcia, jak wyglądają te wszystkie zabiegi "po", ale trzymam kciuki za twoją odwagę i siłę.

Jestem tak przerażona, że boje się odstawić ten zakichany Duphaston! Mam nadzieje, ze jakoś dotrwam do 27 ma USG.
Mama i ulenka, zresztą wszystkie, które tak wymiotujecie. Myślę, że powinnyscie coś dostać na wstrzymanie tego. Przecież taki spadek wagi w ciąży, to chyba nic dobrego. Poza tym możecie się obwodnic. A już jak czytam o tym tel z przyciskiem alarmowym, to mi mrozi krew! Nie może Cię się tak słabo czuć!
Co do kregoslupa, ja też długo się z tym mecze. Taka charakterystyka pracy i wierzę, że można się przyzwyczaić, ale w ciąży mogą pojawić się dodatkowe uciski na nerwy w tej okolicy.... No nic.
Życzę Wam aby ktoś pomógł z tymi mdlosciami, bo jak dla mnie coś jest nie tak!

reklama
Witam z rana mamusie Ja wczoraj bylam na wizycie kontrolnej z wynikami badań i wszystko ok, doktorka mnie zaskoczyła o zrobiła mi usg i widziałam 4cm fasolkę która machała rączkami serduszko ładnie biło wstępnie ja wymierzyła i jest ok przezierność choć mam jeszcze jedno usg na przezierność kręgosłupa, a co do migren czesto wracaja w drugiej ciąży ale w trzeciej odchodzą w zapomniane. Milego dnia.

Witajcie!

Mama, Uleńka
- ja uważam podobnie jak Dziewczyny, że należy to zgłosi lekarzowi. Co innego pojedyncze incydenty a inna sprawa to ciągłe wymioty, które powodują spustoszenie w organizmie. Są specyfiki na takie objawy, które sa bezpieczne dla kobiet w ciąży.

Doris- jeszcze raz strasznie Ci współczuje. Głowa mała jak mogą się dziać takie historie. Nie rozumiem tego. Popłakałam się czytając co wczoraj przeszłaś i co dzisiaj Ciebie czeka. Kochana życzę Ci dużo siły. Oby ten aniołek szybko do Ciebie wrócił w postaci kolejnej, zdrowej ciąży.

Slonkoonline- Kochana możemy sobie podać ręce. Ja też o 05:45 jestem już wyspana i pełna energii. A po 12. w południe jestem kapciem totalnym i muszę spać popołudniu po 2-3 h.

Magda z uk- trzymam kciuki za rozmowe i daj koniecznie znać czego się dowiedziałaś!

Agrafka
- juupi! Gratuluje udanej wizyty i już pędzę na odpowiedni wątek, aby zobaczyć i przywitać się z Twoim maleństwem, hihi.

kar1986
- gratuluje udanej wizyty! Jej, w którym Ty już jesteś tygodniu ciąży, ze Dzidziuś już ma aż 4 cm??

Doris
[*]

Uleńka dobrze, że się odezwałaś.

Ja od dwóch dni biorę duphaston tak jak lekarka kazała i dużo gorzej się po nich czuję, klucha w żołądku i gardle i mi cały czas blee ale nie mam mdłości i nie wymiotuję

Witam was . Jak dotrwam do końca ciąży bez zadnych boli to aoe upije ze szczęścia. Doilcza mo ukruszona łękotka przysrodkowa ze czasem niemoge kolana zgiac a co dopiero chodzić i tak dziś caly dzien :(

Witam się i pozdrawiam z przystanku :-) Jej,czemu te noce są takie krótkie? Lecę córe do szkoły odstawić i do kliniki przyszpitalnej na te badania i wizytę. Ciekawa jestem,czy mnie pamiętają,bo w poprzedniej ciąży byłam tam bardzo częstym gościem ;-)

Miłego dnia Wam życzę!

A poza tym powiem Wam,że mój kręgosłup zaczyna się odzywać. Coś mi się zdaje,że jednak po tym wypadku sprzed 2 lat wcale nie jest ok :-/

Ja za dwa tyg. mam zacząć brać duphaston 2x dziennie , teraz biorę 3x1
ale każda wizyta w toalecie to i tak strach,
Mam nadzieje że Doris trafi na miły i wyrozumiały personel bo to też ważne ,

Mnie na szczęście tylko muli , ale jak tak wymiotujecie i na wadzę tracicie bardzo to lekarz powinien wam coś przepisać na te wymioty , bo to jest jednak w jakimś stopniu niebezpieczne .

Anula bardzo dziękuję za kciuki :-) Na pewno dam znać,nawet jak nic ciekawego się nie dowiem.

Eli kurcze, ja bym chyba oszalała będąc w ciąży w takim ogromnych strachu. Z drugiej strony,jak tak czytam co się przytrafia wielu z Was,to rozumiem....ehhh....myśl pozytywnie. Mam nadzieje,ze w końcu strach w dużym stopniu odpuści.

reklama
Hej

Magda trzymam kciuki

jopal ja biore Duphaston od początku i czuję się ok ale moja znajoma pierw brala luteine a potem dostala duphaston i tez mowila ze się zle po nim czuje

Dziś cos mam smetny humor :-( odliczam dni do usg...
Ehh juz nie truje. Miłego dnia dziewczyny

Do góry