reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2014

reklama
Witajcie!

Agrafka-
cieszę się, że z ludzikiem wszystko w porządku. Może plamienie jest spowodowane tym, że się denerwowałaś, albo może coś dźwigałaś? Odpoczywaj dużo. Masakra z tymi lekarzami, ja ciągle powtarzam, że niekiedy aż strach iść do lekarza, bo nie wiadomo czy Ci bardziej nie zaszkodzą niż pomogą, straszne.

A ja z racji, że czuje się dzisiaj trochę lepiej niż ostatnimi dniami, to wstałam rano z Mężusiem, zrobiłam mu śniadanko i jedzonko na cały dzień do pracy. Potem posprzątałam i od bladego świtu siedzę w książkach, aby się pouczyć na niedzielny zjazd na Uczelni. A jak starczy sił to planuję po nauce skosić trawę na naszej działce i odkurzyć w samochodzie, bo jest tam tak brudno, że dziwię się, że jeszcze żadne zwierzątka tam nie zamieszkały, hihi.

Pozdrawiam Was i miłego dnia Kochane!

Agrafka właśnie przeczytałam co u Ciebie.. Eh no to teraz musisz szczególnie na siebie uważać i odpoczywać. A bedzie dobrze! Trzymaj się :-)

Jopal ja podobnie jak Ula pomyślałam o kokardach dla dziewczynek :-)

Jeszcze raz dziękuję za Wasze miłe słowa
jopal- można uszyć dla dziewczynek, kokardki, różyczki lub kwiatki na agrafkę , kołnierzyki wiązane z tyłu
Anula- ciesze się, ze lepiej się czujesz, fajna lista zadań, ale oszczędzaj się też
ulenka- jejku aż tak miała, szok, ja miałam bardzej upławy bordowo- różowe

agrafka_7 omdlenie było pierwszym sygnałem od dzidziusia "mamo za ciężko pracujesz!". Nie posłuchałaś, więc musiał inaczej zwrócić na siebie uwagę. Ale teraz będziesz grzecznie leżeć, oszczędzać się i wszystko będzie ok :tak::-)

estranea gin mi mówił tak:
- 1 trymestr od 1 do 14 tygodnia
- 2 trymestr od 15 do 27 tygodnia
- 3 trymestr od 28 do porodu

PaulinaMaria clotriamazoleum używałam przy córce jak miała problemy z drogami moczowymi. Jest to preparat dopuszczony do użytku przez dzieci, ale jest to środek przeciwgrzybiczy.
Jeśli chodzi o kotlety mielone mój mąż mówi, że najlepsze jest mięso wieprzowo-wołowe. Do tego dodaje cebulę pokrojoną w kostkę, namoczoną czerstwą bułkę, całe jajko i przyprawy. Smacznego :-)

Jopal ja pomyślałam o jakiejś opasce na włosy, albo kwiatek a'la broszka?

Mój mąż dzisiaj zaspał do pracy. Ale rano było zamieszania :-D Ale córka skorzystała, bo dzięki temu ja odprowadziłam ją do przedszkola. Dla mnie też rozrywka i wyzwanie, bo ostatnie dwa miesiące leżałam plackiem. Mam nadzieje, że jeden spacer fasolce nie zaszkodzi :zawstydzona/y:
Mam do Was prośbę. Zaczynam głupieć, bo każdy kalkulator ciąży wskazuje inaczej :angry: Ostatnią miesiączkę miałam 26 lutego. Jedne aplikacje pokazują mi, że w czwartek zacznę 13 tc, inne że 12. Sama już nie wiem. Lekarz ustalił datę porodu na 3 grudnia.

no ja mysle ze agrafka to powinna isc od razu na L4 w takim przypadku,bo to ciaza zagrozona i to wolne raczej nie podlega dyskusji. Agrafko slyszysz mnie???

reklama
mitemil mi wychodzi z obliczeń od miesiączki, że jesteś 11tyg i 6 dni, czyli koniec 12 jutro zaczniesz 13
JA clotrimazolum używałam na zapalenie dolnych partii

Do góry