reklama

Grudzień 2014

Agrafko bo ponoc kobiety w ciąży głupieją:-D:-D:-D mialam tak w pierwszej ciazy i teraz tez tak mam :-)
co do wymiotow,to w pierwszej ciazy lek przepisala mi przeciwwymiotnie czopki Torecan ale tylko dlatego ze mialam slub i nie chcialam chafta puscic w kosciele,teraz jak z nia rozmawialam to pow ze musze to wytrzymac ,chyba ze 7-10razy dziennie bede wymiotowac to mam przedzwonic i albo da cos albo na oddzial na nawodnienie. Tak wiec musze czekac cierpliwie na koniec moich męk,a to juz gorki mam nadzieje hihi moze jeszcze jakies 3 tyg hahah

reklama
Hej Dziewczynki ;)

mam pytanie czy ktoras z Was farbowala juz wlosy? W 1 trymestrze? Bo ja chce dzis pofarbowac odrosty ale z jednej strony się boje ze zaszkodze Maluchowi...

Ulenko a farbowalas jakas zwykla farba czy ta bezamoniaku?
Ja w sumie chcialam poczekac ale juz mam odrost na pol glowy ze az wstyd wychodzić gdzies... a Maz tera będzie mial dwa tygodnie urlopu i chcemy pojeździć trochę ;-)

ewelinko ja akurat mialam bez amoniaku. Wiem ze teraz loreal ma farby bez amoniaku o nazwie prodigy koszt ok 30zl ale kolory fajne i wlosow nie niszcza.

reklama
Hej, ja już farbowałam włoski na początku ciąży, a dziś farbuję po raz drugi :-). Zwykłą farbą sklepową z amoniakiem, a ufarbować muszę, ponieważ mam włosy czarne a odrost jasny blond :wściekła/y:

Któraś z was pytała o witaminki. Ja biorę Doppel Herz Activ Mama, co prawda lekarka przepisała mi inne ale były okrutnie drogie (pewnie podpisana umowa z tą firmą... :tak:).

Ostatnią wizytę miałam 19.05 i wg USG był to 9,0 tc, czyli ciaża jest młodsza niż wynika to z kalkulatora. Co do płci, to z moim przyszłym mężem przeczuwamy chłopca... nie wiem dlaczego, chyba dlatego, że trafiliśmy w owulację (tak myślę) i jakoś się tak przyjęło :laugh2:.

Jeszcze takie głupie pytanie. Wizytę mam dopiero na 4 lipca, więc będzie to wg USG 14-15 tydz z tego co liczę :-) czy będzie można już wtedy zobaczyć płeć dziecka i czy wszystko prawidłowo się rozwija? Pytam , ponieważ to moja pierwsza ciąża, w dodatku nie planowana :rofl2: a moja lekarka (którą chyba zmienię bo brak mi do niej słów... NFZ) nie jest zbyt rozmowna, a USG ma prehistoryczne.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry