reklama

Grudzień 2014

Ona pociesze cię że moja koleżanka schulza 8 kg w drugiej a w pierwszej przytyla 20kg. Ja narazie 500g na plusie. Koleżanka która jutro ma cc tylko 6 kg na plusie. Także to indywidualna sprawa organizmu. Ją to pamiętam jak w pierwszej ciąży miałam schizy że brzuch mi nie rośnie. A w 7 miesiącu jak wystrzelił i zaokraglil się że nie miałam siły nic robić.

reklama
Hej jakoś nie mogę sie rozkręcić z pisaniem troszkę brak czasu,
moj synuś ze stycznia ciąże przenosilam 9 dni wiec liczę na to ze teraz tez może tak być termin na 27 grudzień wiec chociaż do 3 stycznia chciałabym żeby dzieciątko zaczekalo .
Widzę jak mały ma fajnie będąc ze stycznia , ja jestem z gdudnia i zawsze wszędzie najmłodsza .

moja waga właśnie drgnela mam poki co 1 kg na plusie w poprzedniej ciazy do 20 tc nie przytyłam nawet grama a teraz jakoś szybciej mam nadzieje ze nie za dużo przytyje tym razem wtedy było 11 kg ...

w tym tygodniu mam odebrać wyniki z krwi Papa już sie trochę stresuje niby w usg wszystko ok ale jakoś strach mnie obleciał :(

Hej ;) mysza dlatego ja jak uslyszalam ze usg ok to juz pappa odpuscilam. Wystarczajaco duzo mam stresow i kolejny mi niepotrzebny ;-)

Ja się ogarniam i jade pobrać krew na ft4 a w czwartek znowu bo morfologie i mocz na poniedziałek musze mieć świeżą. Obym już nie miała tej anemii i nie musiala brac żelaza :-D
Choc Lactulosum z wczoraj pomógł juz trochę ;-) muszę uzupełnić zapasy tego cudownego syropku :-D

Milego dnia Brzuchatki :-D

Mi sąsiadka położne poleciła herbatę z kopru włoskiego i rumianku na zaparcia. Narazie nie kupiłam bi w miarę jest dobrze. Zaczne jak nie odwiedze wc przez 4 dni. Naraził co 2. Więc jest ok.

Dziewczyny a próbowałyście tych suszonych śliwek co pisałam już kiedyś. Mi lekarka poleciła w pierwszej ciąży i tylko tym się ratuje, wystarczy dosłownie kilka sztuk. Ja ich nie cierpię ale siła wyższa:zawstydzona/y:. Niestety herbatki z kopru to już na pewno bym nie wypiła bo zamiast dołem to górą by poszło:-D

Lactulosum za często chyba nie wolno a w ciąży chyba też nie bardzo ?

witam
ja na 10:30 idę na wizytę , będzie się trzeba niedługo zebrać
i muszę się rozejrzeć za jakimiś ciuchami bo już ostatnie podrygi moich ubrań :)

co do przenoszenia ciąży moje dzieci urodziły się ponad tydz. przed terminem i pewnie tym razem też tak będzie chyba że cc będzie planowane

Eli trzymam kciuki, ja na 17, rano odebrałam wyniki, z tego co się orientuję wsio ok więc bez żelaza się obędzie. Oby do wieczora.

Dziewczyny, które rodziły mam pytanie czy któraś z Was musiała mieć mleko modyfikowane do porodu tak na wszelki wypadek. Pytam bo na innym wątku młoda mama pyta jakie mleko zabrać do szpitala a z tego co ja wiem to szpital zapewnia mleko i się dziwię ale może gdzieś w Polsce się tak praktykuje.

Ostatnia edycja:
jak nie możesz karmić, dziecko jest dokarmiane , wiadomo , można po porodzie przed wyjściem do domu porozmawiać z lekarzem jakim mlekiem można dokarmiać

ale pierwszy raz słyszę żeby mleko ze sobą na porodówkę brać

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry