reklama

Grudzień 2014

ulenka ja kiedys tez kupowałam przez internet ale w chwili obecnej jestem tak nie zdecydowana,ze wole isc i pomacac:-D
eli ja to jezdze bez pasow bo mi przeszkadzaja:dry:a popatrze i ja z adapterem cóz to takiego...
oomamba mnie skóra swedziała a ze moj brzuszek zrobil sie pokazny to nie widziałam az maz mowi ze rozstepy mam na spodzie brzuszka:baffled:
anula no za jednego 300 (2 kanały)a drugi 450(3 kanały). Będziemy kupować chyba używany wózek.po 1 corce wydaliśmy jak i fotelik itd... ale sami nie wiemy. jak uzywany to 2 w 1 a jak nowy to 3 w 1. poki co ogladam;-)

My jutro chata wolna bo rodzice wyjezdzaja:-) lubie jak jada gdzies tak fajnie odpoczac czasem:-)A myslałyscie o pampersach jakich bedziecie uzywac dla babli???

MAGDA UK A TY GDZIE SIE PODZIEWASZ JAK SIE CZUJESZ???

reklama
Zanag- ja ten ząb robiłam z 3-4 lata temu, matko nie wiedziałam, że ceny jeszcze tak w górę podskoczyły! Jaaa nie mogę, straszne to jest!

Gosiu- ceny za zęby poraziły mnie totalnie. Ja z racji, że pracuję w przychodni i też mamy gabinet dentystyczny, to mam trochę inne układy, teraz to Bogu dziękuję za to, zwłaszcza gdy piszecie mi jak wyglądają realia. Co do pieluch niestety nie pomogę, to moja pierwsza ciąża i zdam się na Wasze rady!

Evidzi- hihi, ja też sobie codziennie komaruję po południu. Dogadzajmy sobie, a co!

Obiad już zrobiony, teraz przydałoby się posprzątać trochę, ech, a tak mi się nie chce. No nic posiedzę sobie jeszcze, może mi się zachce.

Ostatnia edycja:
ANULA to jak Ci sie zachce to do siebie zapraszam bo ja juz godzine czekam az mi sie zachce.:-Dja zaczełam chodzic na kase chorych bo ciezarne maja wszystkie zeby i wszystko robione za darmo to czemu nie skorzystac? :-)

Gosiu też bym sobie pochodziła na nfz do dentysty, ale unas dentysci mówią, ze swiadczenia na fundusz zostały wyczerpane, to chyba nawet fakt że ja w ciązy nie pomoże?
Co do pieluch, ja mam zamiar używać babydreama z rossmanna o ile królewskiej dupce przypasują. Przy Arku najpierw kilka razy kupilismy pampersy, ale teraz uważam że nie muszą być aż tak chłonne jak pamper's, bo i tak co chwilę się zmienia pieluchy. Zresztą babydream i jjego jakość za tak niską cenę zdecydowanie na plus.

agrafka - u Ciebie też urlop udany? To super :)

magda singh - gratuluje córeczki :)

makrofag- gratuluję synka:)

cypryda - gratuluję córeczki :) super !!!!

zanag - szkoda, że musieliście wcześniej wrócić z wycieczki.

JA na urlopie wybrałam się na długi spacer z mężem, synkiem i kuzynem w upał... Jakoś nie pomyślałam. Ogólnie było ok,ale brzuch mi twardniał i czułam dyskomfort.

Aaa, mój maluch codziennie, kilka razy daje o sobie znać i to już tak konkretnie. Często jak się nad ranem przebudzę to fika koziołki :)

Próbowałam Was trochę nadrobić, ale chyba nie dam rady...

Idę się szykować i lecę na grilla.

P.S. Co do pieluch, to ja używam pampersy. Na początku chciałam kupować te lepsze, póżniej używałam Babydream, Dada, pomarańczowe pampersy(są mniej chłonne). A teraz od dłuższego czasu używam znów pampersów - wychaczam promocje (dobre są w Lidlu). Uważam, że te są majlepsze.

Ostatnia edycja:
Estranea, a jak tam CI poszło z odpieluchowaniem? Bo moj syn już przestał używać pieluch, w nocy mu zakładam ale on i tak nie sika w nie, tylko budzi się i woła:) W szoku jestem jestem że to tak łatwo poszło:)
Tylko nadal na dworze sikamy "na dziewczynkę", bo on się za żadne skarby nie da złapać za siurka...

Jopal chyba recepty na to nie ma, powiem Ci ze jak zaczynałam parę miesiecy temu, to syn nienawidził nocnika, później samo mu się odmieniło i po prostu z dnia na dzień coraz częsciej wołał, ale w międzyczasie miał chwile nocnikowego buntu, nie dał sobie zdjąć pieluchy i co jakiś czas z powrotem sikał w pieluchy. NIe robiłam nic na siłę, zwłaszcza że nie chciało mi sie scierać podłogi co chwilę. I w koncu w ogole odstawiliśmy pieluchy. Czasem jak nie chciał siadać na nocnik to mówiłam, że jest duży, jak mu się udało to zawsze się obydwoje cieszyliśmy, bilismy brawo, wiesz o co kaman:) Ale wydaje mi się że po prostu nadszedł jego czas i już. Wiele raczej nie pomogłam tym wpisem, bo nie znam jakichś szczególnych metod odpieluchowania... Może to też o to chodzi że u mnie to było na luzie, nie czułam szczególnego parcia na to, ale Ty co innego, bo z tego co pamiętam synek idzie do przedszkola? A jesli nie uda Ci się, to nie przyjmą go?

Ostatnia edycja:
a moze na kibelek by zrobił???
Wlasnie ja tez uzywałam pampersow a teraz R siostra uzywa dady i chwali sobie bardzo...juz sama nie wiem.
Jejku ja juz bym wszystko poprała poprasowała,pokupowała i czekała,hopla dostaje:szok::-D:-D

reklama
Oomamba umowę podpisałam no więc przyjęty jest ale warunkiem jest wołanie ma kibelek, w sumie załamuje ręce a na wczasach wogole odpuscilam, Rysiu z dnia na dzień też rzucił i w nocy nie sikal. Sierpień cały dla Edka żeby się nauczył chyba musze jakieś drobne nagrody wymyślić może pomoże.No i wogole bez pampka będzie latał trudno a ja ze szmata hehe.
My tylko dady uzywalismy ale kiedyś nie było newborn a teraz już sa więc od początku będą dady, kiedyś pampki. A w szpitalu pieluchy idą jak woda bo inaczej dupka się odparza.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry