reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2014

Dziewczynki mam pytanie do tych co biorą luteine, właśnie wrocilam z apteki i się przerazilam zawsze za opakowanie placilam około 3-4zl a teraz 28,58 zł .. Kiedyś przez przypadek przeczytalam na innym forum ze refundacja jest tylko do 20-22 tygodnia ale teraz nie mogę tego znaleźć i zastanawiam się czy to prawda czy przypadkiem tym razem zle lekarz wypisał mi receptę...

reklama
Olushia lekarz Ci zle wypisal recepte niestety i na szczescie ,bo gdyby miala byc taka cena to ja piorkuje heh ja tez biore luteine i tez place 3z groszem i jest to cena ktora obowiazuje przez cala ciaze (o ile lek wypisze ok) na nast wizycie zwroc uwage by dobrze wypelnil.

ja to nawet kilka razy lute dostalam gratis od mojej gin :-) A biore bo miewam bole w podbrzuszu i ostre klocia,nawet zdarzaja sie takie przy ktorych kroku dac nie moge i musze wtedy np stac z 10minut w bezruchu (obojetnie gdzie akurat sie znajduje haha) ,ale jak jestem w domku i mnie zlapie to klade sie i szybko przechodzi.Z pierwszym dzieckiem mialam tak samo ,tylko ze wtedy od 22 tc synek byl bardzo nisko polozony i musialm od polowy do konca ciazy lezec.

Dziewczynki mam pytanie do tych co biorą luteine, właśnie wrocilam z apteki i się przerazilam zawsze za opakowanie placilam około 3-4zl a teraz 28,58 zł .. Kiedyś przez przypadek przeczytalam na innym forum ze refundacja jest tylko do 20-22 tygodnia ale teraz nie mogę tego znaleźć i zastanawiam się czy to prawda czy przypadkiem tym razem zle lekarz wypisał mi receptę...

Olushia, sprawdź na opakowaniu jaką lutkę gin Ci przepisał, ja taką cenę płaciłam za doustną a za dopochwową płacę właście 3 z czymś. Ta doustna była dla mnie nie do dźwignięcia. Ja biorę ze względu na to, że lutka ma działanie zapobiegające skurczom macicy.

Dziewczynki dziękuję każdej z osobna za tyle dobrych życzeń! Jesteście nieocenione! :*

Anulko, wszystkiego najlepszego! Późne ale lepiej późno niż wcale :)

Witajcie wieczornie, widzę, że farby i kolory na tapecie. U nas zacznie się w przyszłym tygodniu, na razie tylko pokoje - Ninki i sypialnia. U Ninki będzie raczej jeden kolor, jeszcze do końca nie wybrałam, ale będzie jakaś złamana biel,w sypialni zieleń na życzenie męża. I tu chyba już dwa kolory jasny i ciemny. Podoba mi się bardzo zestawienie turkusu z szarym ale niestety nie mam gdzie na takie kolory pomalować.

Ja dziś byłam z córką na małej wycieczce. Nachodziłam się jak cholera, bo później jeszcze latałam po mieście za piżamką. Pachwiny mnie bolą i każdy krok sprawia ból. Maluchy na szczęście fikają więc jestem spokojna. Ninka dziś śpi u babci więc mam wolną chatę bo męża też nie ma, leżę już w łóżku. Jutro śpię do 10.

Olushia, sprawdź na opakowaniu jaką lutkę gin Ci przepisał, ja taką cenę płaciłam za doustną a za dopochwową płacę właście 3 z czymś. Ta doustna była dla mnie nie do dźwignięcia. Ja biorę ze względu na to, że lutka ma działanie zapobiegające skurczom macicy
Ja właśnie z tego samego pwodu.. jeszce ze co jakiś czas trochę mi brzuch twadnieje - to niby te skurcze.. i mam dopochwowa... ewidentnie coś się wczoraj rypnął był jakiś zakręcony to pewnie dlatego. następnym razem jak nic pozostaje mi podpytać :)

reklama
Ja biorę od samego początku i pewnie do końca.Teraz się już przyzwyczaiłam,biorę 2 x dziennie 100mg. A wcześniej ta doustna, bleee. cały czas czułam gorycz w ustach i była na prawdę paskudna.

Do góry