reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2014

Witaj Tynka chciałam spytać o to samo co Ulenka :-) kto tam mieszka pod serduszkiem? Mój młodszy synuś jako jedyny dwulatek w pikolu (marcowki 2012) ale dobrze sobie radzi :-) wpadaj częściej :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj tynka :)
A mój Kuba z ostatniego dnia lutego (choć termin na marzec) :) też jest jednym z najmłodszych w grupie w przedszkolu. Posłaliśmy go w sierpniu, nieźle sobie radzi.
Zaglądaj do nas.

Kochane byłam wczoraj na wizycie :) 100 % córcia :) waży 1780 g :)zdrowa jak rybka :) co do tych moich ucisków na podbrzusze to normalne dzidzius uciska wszystko :)nastepna wizyta 29.10 :)

dzięki za miłe przywitanie...
spodziewamy się z moim m drugiego chłopczyka ja chcę Szymona, nasz syn Maciej mówi o Bartku a mój m stwierdził że pewnie jak Maciek przywita świat wcześniej niż termin i będzie Mikołaj... jestem dokładnie w 28tyd.5dni dzisiaj więc termin mi z OM wychodzi na 21 grudzień... oczywiście licze na to że uwinę się wcześniej ;-)
qraa ta ja bardziej na południe a gdzie planujesz rodzić bo u mnie w okolicy to taka kicha ze szpitalami że rozważam nawet simin w Chorzowie...
m-s gratuluje 100% zdrowej dziewczynki,a jaka już duża mnie też ciekawi jaki duży jest mój bobas

poza rodziną studiuje na ostatnim roku magisterki pedagogiki wczesnoszkolnej i wychowania przedszkolnego i jutro pierwszy zjazd w tym semestrze a tak było fajnie przez wakacje...

tynka - u mnie też będzie drugi synek. Również nie mamy wybranego imienia. Wahamy się między Aleksandrem, Ignacym i Janem. A jak twój syn reaguje na brzuszek i wiadomość o braciszku. Bo mój do końca chyba nie kuma i mówił dziś, że mama braciszka jest hen, hen daleko (cokolwiek miało to znaczyć). A kiedyś się pytał, czy braciszek będzie chciał jechać do swojej mamy.... Wie, że dzidzia jest w brzuchu ale nie do końca wie co oznacza "braciszek".

Estranea - moj siostrzeniec jest mega nakrecony na moja mala. Ma 5 lat, widze go raz na kilka miesiecy bo w Anglii mieszkaja, a wszystkim chodzi i opowiada ze beda miec dziewczynke. Widok na twarzy kolezanek mojej siostry bezcenny:-) a najciezej wytlumaczyc kiedy sie urodzi. Jedyne wytlumaczenie to ze sie urodzi jak bedzie snieg i teraz chodzi i sie pyta kiedy spadnie snieg:-)

Mam pytanie do dziewczyn które brały Macmiror 500 (na grzybka). Wczoraj wzięłam na noc 3-cią tabletkę , jak zwykle wymęczona nocnym chrapaniem męża i przewracaniem się z boku na bok wstałam w nocy na siku. Oczywiście tabletka zaczęła wypływać barwiąc wszystko na żółto. Podcierając się na papierze zauważyłam, w prawdzie zabarwiony na żółto tą tabletką taki jakby skrzep, był lekko pomarańczowy ale w gruncie rzeczy jego pierwotna barwa była pewnie biała, z domieszkami tego pomarańczowego, Próbowalam to rozetrzeć, ale było bardzo gęste, zbite, wielkości może paznokcia. Od razu pomyśłałam , że może to czop. Od dłuższego czasu miałam twardnienia i bezbolesne skurcze brzucha, ale 2 dni wcześniej miałam wizytę i lekarka powiedziała ,że jest ok tylko infekcje mam. Niepokoi mnie to , bo to dopiero początek 30 tyg. :szok: Nie mam nawet spakowanej torby, ba nie mam nawet torby żeby ją spakować, ani przygotowanej i skompletowanej zawartości, żeby ewentualnie jechać do szpitala. Pozatym uważam , że lekarka na wizycie powinna coś zauważyć, usg mam mieć robione dopiero za miesiąc (ostatnie miałam w 20tc).

reklama
Do góry