reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2014

Nanowi jasne witamy :-)

Z tym grillem to chyba chodzi o to aby mieso bylo porzadnie ugrillowane prawda? Ja akurat lubie prawie na wegielek :p

Czytalam ze chodzi o to aby grillowac na tackach zeby tluszcz nie spalal sie kapiac bo wtedy wydziela cos szkodliwego. Ale miesko smaczniejsze w rusztu :D

reklama
Nanowi jasne,że możesz:happy2: Witaj wśród nas! Spokojnej ciązy życzę. Jak się czujesz?

Czarna ja mam luzackie podejście do ciąży:-p Ogólnie dieta w moim domu jest zdrowa, ale
bez przesady. Uczę dzieci zdrowego odzywiania, staram się zdrowo gotować, ale jest czasem
szaleństwo;-) W ciąży unikam jedynie serów pleśniowych, surowego mięsa i jajek, tuńczyka
jem bardzo rzadko, tak jak wątróbkę, ale poza tym....luzzz. Ja musze uważać na cukrzycę, więc
jem zgodnie z zasadami diety cukrzycowej, ale już na tyle poznałam swój organizm, że mogę zjeść frytki,
bo po nich cukier mi nie skacze, albo zapić pączka gorzką kawą i tez jest ok. Nie mam zamiaru sobie
wszystkiego odmawiać, tym bardziej,że od pierwszej ciąży walczę z nadwagą:-p Zostało do zgubienia 5 kg
i mam nadzieję,że uda się w tej ciąży:happy2:

No ja tez od dluzszego czasu juz trzymam zdrowa diete w domu wiekszosc jedzonka pieke ze smazenia zrezygnowalam praktycznie. Moja cora za to przed warzywami ucieka :p ale jakos tam jej przemycam :D

Aa i srednio co drugi dzien kubelek lodow vaniliowych konieczny :p

Ja mogę z chęcią, ale zgadzam się z Magdą - drugi administrator też mógłby być :sorry2::confused:

Czarna, ja wszystko z grilla bardzo lubię i nie zamierzam z tego rezygnować :sorry2:

Nanowi, pewnie, witaj! Wyślij mi swoje info, dodam Cię na listę :tak:

Już nie wiem, która to mówiła, ale się zgadzam - ciąża nie jest chorobą i nie ma sensu tego tak traktować. Skoro lekarz nie powiedział wyraźnie "nie", to znaczy, że nie ma potrzeby sobie odmawiać większości rzeczy :blink:

Czarna, taka "spalenizna" nie jest zdrowa nawet i bez ciąży, ale normalnie grilowane jest ok.
U nas na urodziny córki planuję duży grill w ogrodzie, więc na prawdę bedzie dużo dobrego jedzonka
i jeśli mój okruszek pozwoli, to pojem sobie do woli;-)

dziękuję :-)

muszę przeczytać Was od początku, trochę tego jest, ale jak znajdę chwilkę to na pewno nadrobię :)

czuję się świetnie, przynajmniej na razie, jest to moja druga ciąża, mam prawie 3 letnią córeczkę i muszę przyznać, że poprzednim razem znosiłam to wszystko dużo gorzej, może dlatego, że miałam więcej wolnego czasu żeby rozmyślać :-D

Nanowi, myślę, że nawet bez nadrabiania za nami nadążysz ;-) Ewentualnie "poznajmy się" może się przydać :-p Zrób sobie suwaczek? :sorry2:

Wiesz co moze przesadzam z tym wegielkiem :p chodzi mi ze spieczona kielbase lubie :)

My tez co roku wszelakie urodziny robimy w ogrodzie stad tez moje pytanko:p zwlaszcza ze wiekszosc w maju i lipcu :D

Nie przesadzam z odmawianie sobie wszystkiego zlwaszcza ze to moja 2 ciaza. Ograniczam napoje gazowane i jakies fastfoody ale akurat nie przesadzam chcialam tylko o tego grilla sie upewnic :)

Moje dzieci uwielbiają to co co mamusia zrobi, więc problemu nie ma, ale nie straszę ich szpinakiem
ciągle:-D Ja sama kocham warzywa i owoce i kocham gotować i piec, więc gotowców u nas mało, ale
np. robię często domowe pączki, bo rodzinka je uwielbia:happy2: Mimo to wiem, gdzie są granice i tego się
trzymam.

Perrie w takim razie Ty jako moderator i teraz kto jeszcze? A z tym jedzeniem, to ja się z Tobą zgadzam
absolutnie. W dzisiejszych czasach, to mało co jest zdrowe, więc nie dajmy się zwariować:-)

Kogo proponujecie na moderatora? Kto chce?

Nanowi zrób sobie suwaczki, żebyśmy wiedziały co i jak u Ciebie;-) I zgadzam się. W każdej kolejnej
ciąży coraz mniej jest czasu na rozkminianie, ale to lepiej według mnie:-p

reklama
Do góry