reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2014

Hej!
PaulinaMaria - dużo zdrówka!

agrafka - współczuję problemów z zębami.

zanag - super fotka:)

anula - wszystkiego najlepszego!!!

renia_b - dziś Kuba miał nawet stan podgorączkowy. Od rana płakał i chciał do mamy (a ja już w pracy byłam). No i mąż zadzwonił do przedszkola, że Kuby dziś nie przyprowadzi, a Pani na to, ze to normalny objaw i "reakcja" organizmu na grupę i że ma go przyprowadzić. Tak też zrobił. Ale niestety, Kuba od wczoraj jak wchodzi do przedszkola to zaczyna płakać i nie chce zostać. Później jednak jest ok.

oomamba - niestety, tak to jest z farbami, ze na każdej ścianie wychodzi troszkę inaczej. Poza tym w sklepie mają inne oświetlenie itd. A jak faktycznie wydaje Ci się za ciemny, to pozostałe ściany zrób odcieniem jaśniejszym.

annte - al Ci dobrze:) Odpoczniesz sobie troszkę :)

A ja dziś całe popołudnie i wieczór (do kąpieli Kuby) byłam sama z synkiem. I niby nic takiego nie robiłam, a już ok 19 tak mnie plecy bolały, że musiałam się położyć. Na szczęście synek dużo nie marudził i dość fajnie spędziliśmy czas. teraz odpoczywam i niedługo idę spać.
Miłej nocki :)

reklama
Dziękuję za zdrówka miałam się odezwać w wasze rano ale tak Mnie z mogło zmęczenie ze ledwo funkcjonuje. Wracając do kataru to podobno norma w ciąży i minie z jej końcem uff jeszcze 4 miechy.
Żartuje idź akysz z zimą od wrzesnia:))) będzie wiosna :)))
Anula1988;10836393 zdrowia pomyślności podobno życie zaczyna się po 30 czyli moje po 27 .12
Tego roku :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny - a czy Wy tez lykacie duzo magnezu?? Bo ja mialam 3x1 Magne B6, a teraz mam do skonczenia opakowania lykac 3x2 (6 tabletek dziennie!) i pozniej zmienic na Asmag forte 3x1.
A ja skurcze mam rzadko i bol brzucha tez - tak raz na tydzien, raz na dwa tygodnie, tylko zazwyczaj w nocy i nad ranem:/ Ale uwazam ze to przy Waszych opowiesciach rzadko.

Witajcie,
ja już w pracy, próbuję się ocknać... Znów Mały zafundował mi pobudkę, tym razem o... 3.30. Dobrze, że dziś piątek ;)

Annte - my prawdopodobnie będziemy malować ściany na turkus i szary w pokoju Piotrka :) Albo sam turkus, a mebelki szare. Też lubię takie połączenie kolorów. Dół będziemy mieć zielono (część salonowa) szary (kuchnio-jadalnia). Choć możliwe, że szary zostanie zamieniony na złamaną biel, by rozjaśnić wnetrze (w kuchni nie
ma okna). To nie takie proste wybrać kolory ;)

Miłego dnia Kochane!

Qraa - ja w ogóle nie biorę magnezu. Ale muszę zrobić wyniki m.in. elektrolitów bo mam tężyczkę i pewnie zacznę brak razem z wapniem... Zaczynają się mini skórcze nóg, zwł w nocy, więc pewnie to elektrolity lecą :/
Po tężycce łykałam takie wielkie dawki! Ale jak lekarz każe, to wie co robi :)

Witajcie :-)
Ja też już jestem w pracy, w nocy ze 3 razy się budziłam bo tak się malutka wierciła :-)
Dziś ok 11, mam wizytę u lekarza, już się nie mogę doczekać, żeby znów zobaczyć małą na usg :-),
zanag - z tym wyborem kolorów to masz rację, trochę mi spędziło sen z powiek nim wybraliśmy odpowiednie kolory do wszystkich pomieszczeń :-)

Hej kobietki, będę rzadziej bo od wczoraj wieczora przez 2 tygodnie mamy gości :-) uwielbiam więc będę miała mniej czasu. Przyjechałam moja najlepsza kuzynka z dziećmi. Dopiero wczoraj dowiedziała się, że w ciąży jestem ale radość była :-D. My z małżem dziś 5 rocznica ślubu.:szok:Ale czas leci.
Ulenka my tez mieliśmy mieć teraz remont ale ze wzgl na gości przesuneliśmy na koniec sierpnia mam nadzieję, że potem do 1 września się wyrobimy.
Buziaki dla Wszystkich.

jopal - najlepszego z okazji rocznicy :))
iskierka - kciuki za wizytę :)
qraa - ja biore magnez b6 1*1 dziennie i dodatkow 2*2 aspargin to tez z magnezem.. podobno magnezu nie da sie przedawkowac :p

hej dziewczyny!
ja piszę z pracy, więc krótko.

Magnezu w ogóle nie biorę. nie mam skurczy brzucha, może jakieś sporadyczne, chwilowe. biorę witaminy, ale nie codziennie, bo o nich zapominam...

iskierka - udanej wizyty!

jopal - to miłego spędzania czasu z rodzinką:)

Mój maluch też dziś szaleje:)

miłego dnia!

reklama
Dziewczyny - a czy Wy tez lykacie duzo magnezu?? Bo ja mialam 3x1 Magne B6, a teraz mam do skonczenia opakowania lykac 3x2 (6 tabletek dziennie!) i pozniej zmienic na Asmag forte 3x1.
A ja skurcze mam rzadko i bol brzucha tez - tak raz na tydzien, raz na dwa tygodnie, tylko zazwyczaj w nocy i nad ranem:/ Ale uwazam ze to przy Waszych opowiesciach rzadko.

qraa ja podobnie jak ty brałam do tej pory Aspargin 3x1, a teraz po wizycie kazała zwiększyć dawkę i własnie 6 tabletek dziennie.... NAwet trochę mnie zdziwiło że ot tak podwoila dawkę, też wydaje mi się duzo, co prawda wspomniałam jej o twardnieniach brzucha, ale nie spodziewałam się że az tyle tabsow:) Powiedziała, że przez upały może duzo się wypłukuje.

Zanag mnie też coraz częsciej spotyka ten "zaszczyt" skurczów nocnych:(

Niektore z was piszą że biorą tylko witaminy albo i nic, ja już od ponad miesiąca musze brać i magnez, i zelazo. Zwlaszcza zelazo leci w dół, ale co się dziwić skoro i dieta moja nienajciekawsza ...

KOlezanka dała mi spory zapas witamin Pregnacare z Anglii, pytałam czy mogę je brać, gin spojrzała na skład, ze jest tam wit. C i powiedziała że w polsce wit. c u kobiet w ciazy sie nie suplementuje bo to czyms tam grozi, ale jak co 2gi dzien wezmę to nic sie stac nie powinno.

u mnie deszcz, deszcze, deszcz... Wolę jednak upały....

Do góry