• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2014

reklama
Gosia co do dzieci to co tu porownywac nie rozumiem, moi chłopcy jedzą to samo, Rysiu odrobinę więcej ilościowo. I Edek ma 92 wzrostu i waży 13kg, Rysiu 104 i 15kg. To całkiem normalna waga w tym wieku. Edek ma jeszcze nieco niemowlęcą posturę, wypukły brzuszek i tłuściejsze nóżki teraz jak będzie rósł to waga niewiele wzrośnie a on się wyciągnie i będzie wyglądał jak Rysiu. Jak dziecko ma 92 wzrostu to ma jeszcze niemowlęcą figurę przez to wygląda "konkretniej" więc nie przesadzajmy.

Lionessa nie strasz w wątku szpitalnym, myślałam, że Wy też w szpitalu uff.

wrrr zjadło mi posta!
gosia- raczej alergia objawia się swędzeniem lub kaszlem, o polipach nie słyszałam
magda z uk- masz racje, te stronki to takie czary mary :-) a u Ciebie na 100% córa? Widac było pipencję?
ulenka- mi na familie się nie zgadza, może każdy ma indywidualniy, bo mi na tym co wysyłałam się sprawdziło :-D
oomamba- przynajmniej można się pośmiać z tych zabobonów. Dziecko papuśne - raj dla babci.
Moje dziecko nie ma litości, o 7 pobudka buuu ratunku. Jutro kupujemy gadżety do remontu i zaczynamy burdello.

Agrafka - kciuki za remont :)
U nas teraz 2 dni przerwy. Dom wygląda, jakby czołg w niego wjechał ;) ale widać postępy. Niestety, musimy zrezygnować z ogrzewania podłogowego. Budynek tego nie wytrzyma, w perspektywie dłuższego czasu. Czyli skończymy ok 2-3 tyg szybciej. W sumie mnie to cieszy

ja już po glukozie bleeeeee

to ja wam napiszę o moich chudzielcach , córka 6 lat 118cm wzrost i waga 17 kg syn 10 lat prawie 160 cm waga 30 kg ale zdrowi , dużo jedzą i się ruszają a utuczyć się nie dają :)

Cześć dziewczyny:-)
Cos nie tak sie dzis czuje,tak jak bym zaraz miala pognac przywitac sie z kibelkiem. Mam nadzieje,ze do tego nie dojdzie i to tylko chwilowe. Jutro mam ta glukoze wiec musze byc ok, bo o 6tej wyjezdzam juz z domu by na 7ma byc w Poznaniu w laboratorium ,nie wiem jak ja wytrzymam bez jedzenia tyle czasu bo mam tak ze jak tylko oczy otworze juz glod dokucza. W ogole jestem przerazona ta glukoza.

Lionessa wątek szpitalny jest bez komentarzy. Jak spojrzalam ,ze cos tam napisalas to az serce mi stanelo ...od razu mysl ,ze Ty w szpitalu....

Eli poszło jednym łykiem?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny,ja w rozterce :confused:

Pisałam Wam,że ostatnio gorzej sypiam w nocy. Nie robiłam z tego dramatu,bo wiadomo....bezsenność w ciąży,rzecz powszechna. Od 3 nocy jednak swędzi mnie skóra. Najpierw pierwszej nocy tak delikatnie. To tu, to tam...zasypialam ok 2 i jakoś do rana było. Przedwczoraj gorzej. Do 2 się drapalam,ale wciąż gdzieś a to noga,a to brzuch....wczoraj koszmar! Do 1 nie mogłam zasnąć,choć byłam skonana. Stopy,dłonie,brzuch,a w końcu wszystko tak swedzialo,że chciałam zedrzec skórę. Usnelam,ale o 3 obudziło mnie znowu swędzenie dłoni,a potem już wszystko....drapalam się i płakałam do 6 rano :-( Wiem,że mogą to być hormony,a może być to cholestaza,z którą styczności nigdy nie miałam. Wysypki nie mam żadnej. 5 tygodni temu robili mi badania funkcji wątroby i były ponoć ok ( wyników ja nie dostaje). Problem jednak w tym,że po pierwsze nie śpię juz kilka nocy. Po drugie właśnie leżę w wannie i próbuje sobie jakoś pomóc,ale chyba nic to nie daje,choć wczoraj pomogło. No i to co mnie martwi...te 5 tygodni temu moja córcia ślicznie kopała,a teraz czuję ją coraz słabiej :-( Mówiłam o tym im 2 tygodnie temu,ale oczywiście " all is fine" bo dziecko małe i ma dużo miejsca....ehh....oglupieje chyba.....

Mialyscie cholestaze kiedyś? Jak to swędzi? Nie chcę robić paniki skoro wyniki były ok te 5 tygodni temu. Z drugiej strony....kolejnej takiej nocy nie wytrzymam!!! A fenomen polega na tym,że w nocy właśnie swędzi najbardziej.... Tak sobie myślę,że może zadzwonię do położnej i niech mi chociaż dadzą coś na to swędzenie? Jak myślicie :confused:

No i odnośnie wątku szpitalnego. Jak wolicie tam komentować,to dajcie znać. Zmienimy to ;-)

magda z uk- zrób sobie próby wątrobowe, prawdopodobnie to cholestaza ciążowa, leżałam na to w szpitalu, nic poważnego, tylko uciążliwe, oprócz mnie leżała jeszcze jedna dziewczyna i całą noc się drapałyśmy.

Agrafko ja miałam te próby juz 2 razy robione. Ostatnio 5 tygodni temu. Wyszły ok. Myślisz,że mogły się pogorszyć teraz? A powiedz,czy to faktycznie powinny swędziec tylko stopy i dłonie? Bo u mnie swedza,ale też ręce,łydki brzuch,twarz itd....drapanie nie daje ulgi w zasadzie :-(

reklama
Magda na pewno czytałaś wszystkie strony na ten temat i myślę, że nie ominie Cię co najmniej telefon do położnej ale pewnie i badania też, raczej trzeba to sprawdzić skoro aż spać nie możesz.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry