reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Mimi, cieszę się, że widzisz efekty :)

Mi się talia wyostrzyła po metforminie, bo sama ta miękka część brzucha to nie zmalała, ale to ponoć ten bardziej szkodliwy tłuszcz oblepiający organy wewnętrzne jako pierwszy idzie na odstrzał [emoji1]

A ja dziś doznałam szokująco wstrząsającego odkrycia, po wczorajszym basenie woda mi zeszła z organizmu [emoji33] bo kozaki bez problemu dopięłam (a zawsze musiałam cholewkę obniżać, zapiąć zamek i dopiero podciągałam ją :/ ) i mi żyły na stopach widać. A na dodatek na wadze miałam 1,5 kg mniej [emoji33]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Extra ! Kuruj się i leć na basen [emoji3] zazdroszczę takiego wyniku na minus [emoji5]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ka A jak tam badanie krzywych?
Odstawialas metformine na kilka dni przed?

Ka A jak tam badanie krzywych?
Odstawialas metformine na kilka dni przed?

Mi nigdy nie kazali odstawiać metforminy przed krzywymi, ciekawe jak u Ka faktycznie :) jedyny przypadek, gdzie mi endo kazał odstawić, to jak miałam szykować się do laparoskopii.
Extra ! Kuruj się i leć na basen [emoji3] zazdroszczę takiego wyniku na minus [emoji5]

Ojjj tak [emoji7] jak tylko dostanę zielone światło to zamieszkam na basenie [emoji16]

Mąż mi ostatnio powiedział coś, co miało chyba być komplementem: chuda to ty nigdy nie będziesz, ale zgrabna jesteś zawsze [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] myślałam ze pęknę ze śmiechu, on czasem takie mało dyplomatyczne rzeczy walnie, że już nie umiem inaczej reagować, jak śmiechem [emoji16]

Mi nigdy nie kazali odstawiać metforminy przed krzywymi, ciekawe jak u Ka faktycznie :) jedyny przypadek, gdzie mi endo kazał odstawić, to jak miałam szykować się do laparoskopii.Ojjj tak [emoji7] jak tylko dostanę zielone światło to zamieszkam na basenie [emoji16]

Mąż mi ostatnio powiedział coś, co miało chyba być komplementem: chuda to ty nigdy nie będziesz, ale zgrabna jesteś zawsze [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] myślałam ze pęknę ze śmiechu, on czasem takie mało dyplomatyczne rzeczy walnie, że już nie umiem inaczej reagować, jak śmiechem [emoji16]

Hihi a to mezulek skonstruował komplement [emoji1]

Ja wyczytałam że trzeba odstawić metformine na 5-7dni przed badaniem

No mój mążulo tak potrafi [emoji16] kiedyś strasznie się obrażałam w takich sytuacjach [emoji14]

No ja kiedyś też czytałam, ale to trochę bez sensu :) metforminę stosuje się długofalowo, nie doraźnie, ona nie zalecza, ona reguluje. Więc jak się ją odstawi, to wyniki będą raczej gorsze. A chodzi o to, żeby zbadać, czy organizm na metforminie i na diecie dla io działa już normalnie lub chociaż do tej normalności się zbliża :)

Colorado, toż to niedowaga Ci się powiększa, brawo [emoji122][emoji122][emoji122][emoji16] i uważam, że bardzo ładny komplement od męża [emoji16]

Mimi, w końcu wszystko mi się przesunęło, bo nie mogę w sobotę zrobić badać. Jadę dopiero za tydzień, a dietetyk za dwa. Endokrynolog kazał odstawić metforminę na tydzień przed ale we wskazaniach do badania widziałam, że wystarczy 3 dni...

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ka, dziś mi 1 kg już wróciło, jestem jak gąbka, ta tarczyca mnie dobija [emoji23]
No w komplemencie można faktycznie po jakimś czasie doszukać się komplementu [emoji23][emoji23]

To co moi tacy dziwni lekarze nie mówią mi, żeby odstawiać siofor [emoji33] aż zapytam przy następnej wizycie [emoji33]

Co tam dziewczynki na obiad u was? [emoji4] Ja w końcu namoczyłam fasolę, więc kończę robić już fasolkę po bretońsku [emoji4] w wersji mojej, czyli dziwnej [emoji16]

Ka, dziś mi 1 kg już wróciło, jestem jak gąbka, ta tarczyca mnie dobija [emoji23]
No w komplemencie można faktycznie po jakimś czasie doszukać się komplementu [emoji23][emoji23]

To co moi tacy dziwni lekarze nie mówią mi, żeby odstawiać siofor [emoji33] aż zapytam przy następnej wizycie [emoji33]

Co tam dziewczynki na obiad u was? [emoji4] Ja w końcu namoczyłam fasolę, więc kończę robić już fasolkę po bretońsku [emoji4] w wersji mojej, czyli dziwnej [emoji16]

Ty też bierzesz siofor?

U mnie młode ziemniaki, kotlet z indyka i oliwki [emoji3]

reklama
Ty też bierzesz siofor?

U mnie młode ziemniaki, kotlet z indyka i oliwki [emoji3]

Tak, wcześniej glucophage brałam 2x1000, ale nowy endokrynolog zalecił mi siofor 3x1000 a teraz będzie 3x850 :)

Mimi [emoji7] dawaj adres, wpadam na ziemniaczki! [emoji16][emoji16] Ja w zeszłą niedzielę miałam młode z Cypru [emoji16], ale jakieś takie marne były... Polskie są lepsze, bo są nawet słodkawe [emoji1]

Do góry