reklama

Halo halo styczen 2019

Przecież część z nas robi też test pappa i wyniku nie ma od razu.
Koleżanka pytała o prenatalne więc uznałam że chodzi o USG i tego dotyczyła moja odpowiedz. Gdyby pytała o test pappa to odpowiedziałbym że się czeka. W zasadzie przy sformułowaniu pytania o "prenatalne" równie dobrze można powiedzieć o tym ile się czeka na wynik punkcji bo to też badanie prenatalne. Ja płaciłam za USG genetyczne 300 zł. Za pappa w okolicy chcieli 400 zł ale nie robiłam bo robiłam Nifty. W ogóle to te badania prenatalne poza USG to mają sens w zasadzie tylko jeśli w przypadku wad płodu chce się usunac ciążę bo inaczej to wyrzucone pieniądze niezależnie ile one kosztuja.

Ostatnia edycja:
reklama
Alla, dziewczyny dobrze mówią, myśl o swoim szczęściu i swojej rodziny. To twoje wybory i nie każdy musi je popierać, ale szanować powinien. Szczególnie rodzic! :)

Dziewczyny, czy wy czujecie/ widzicie już ruchy bobasów? Bo ja jak się położę to na serio widzę jak mi się ten mały alien w brzuchu rusza. To na pewno nie jelita, ale z drugiej strony nie wiem czy to możliwe, jestem w tej chwili w 11+1 tyg...

Przykro mi, ale to niemożliwe. Dzidzia ma około 6cm, z czego największa jest główka. Rączki ma mikrusie, nie ma szans, abyś poczuła ich ruchy/uderzenia.

Witam się z pochmurnego świętokrzyskiego[emoji16]ja wczoraj popatrzyłam na ubranka ale nadal nie mam odwagi kupować myślę że dopiero około 6 miesiąca nie wcześniej. Ja nie mam prenatalnych i jakoś nie myślałam żeby robić.[emoji6]wierzę że wszystko będzie dobrze. Mdłości mnie męczą nadal i czasem też jelita i tyle z objawów. Wybieramy się na wesele 21lipca i tak powoli rozglądam się za sukienka. Buty na pewno na płaskim ze względu że już mnie zaczyna pobolewac krzyż. I w sumie nie wiem do której wytrzymam a zawsze z mężem zostajemy na weselach do końca[emoji16]ale nie będę sama bo panna młoda tez ciążowa[emoji16]

Ja niby placę 320 z Pappa ale coś mi się to podejrzane wydaje skoro wszyscy o takich cenach piszą , byłaś zadowolona z badania? Niby ten dr u którego mam mieć ma dobre opinie ale skąd aż takie różnice w cenie to nie wiem
Może u mnie tak drogo..bo Warszawa ,ja za USG prenatalne place też dużo ,bo jest razem z 4 d i ogólnie u tego mojego lekarza jest drogo,ale wiem że jest wart swojej ceny . Co do pappa to przejzalam z ciekawości ceny w Wawie i koszt zaczyna się od 250zl , przedział cenowy 250-400 zł .

Witam się z pochmurnego świętokrzyskiego[emoji16]ja wczoraj popatrzyłam na ubranka ale nadal nie mam odwagi kupować myślę że dopiero około 6 miesiąca nie wcześniej. Ja nie mam prenatalnych i jakoś nie myślałam żeby robić.[emoji6]wierzę że wszystko będzie dobrze. Mdłości mnie męczą nadal i czasem też jelita i tyle z objawów. Wybieramy się na wesele 21lipca i tak powoli rozglądam się za sukienka. Buty na pewno na płaskim ze względu że już mnie zaczyna pobolewac krzyż. I w sumie nie wiem do której wytrzymam a zawsze z mężem zostajemy na weselach do końca[emoji16]ale nie będę sama bo panna młoda tez ciążowa[emoji16]
USG które miałaś to właśnie USG prenatalne [emoji6] bo rozumiem że przeziernosc była sprawdzana. Tak jak pisałam ,każda kobieta ma USG prenatalne . Ja o ciuszkach też jeszcze nie myślę , na razie zaczęłam gromadzić dla siebie ubrania ciążowe na zimę [emoji6]

reklama
A my dzisiaj dostaliśmy zaproszenie na wesele na wrzesień. Nie bardzo mi się wydzi ten termin pod względem finansowym, na wrzesień mamy inne wydatki i jeszcze szkoła się zaczyna, noi też chciałabym zacząć powoli kompletować wyprawkę.. a tu wesele i koszty.. chyba zawsze tak jest że wydatki lubią się kumulować.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry