reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Rozalia bardzo ładne imię :) Julia również, ale właśnie bardzo popularne teraz. Julita mi się też podoba :)

W zasadzie mam tylko jedno imię wybrane: Rozalia. Ale nie jestem przekonana do niego tak na 100%, bo lubię imiona miękko brzmiące, np. Julia. Z „R” to raczej twarda wymowa i zdrobnienia. I tu się zaczyna problem, bo o ile Julia mi się bardzo podoba, to Julek jest na potęgę. A nie chcę, żeby moje dziecko miało ma imię jak co druga dziewczynka w piaskownicy, przedszkolu itd.
Piękne imię! Mam naprzeciwko mała 1,5roczna sąsiadkę Rozalię jest tak urocza że zmobilizowala mnie do posiadania córeczki :-) malutka Roza super!

Jeśli będziemy mieć wymarzoną córeczkę to będzie miała na imię Mia.
Jeżeli chłopiec to Kasjan, chociaż wolałabym Marcela albo Milana.

Dalecy znajomi mają Rozalię i dzieci mówią na nią Rozi lub Ro. Ma siostrę i moje dziewczynki zawsze mówią Zuzia i Ro [emoji2]
Chyba jednak nie będę kombinować i zostanę przy Rozalce, tym bardziej, że córki zaakceptowały [emoji6] Męża urobimy przez tyle czasu [emoji6]

Gdyby był chłopiec u mnie, to na pewno Witek i tu negocjacji nie byłoby z nikim [emoji1]Musieliby się dostosować [emoji6]

Hej dziewczynki , witam się w południe bo rano jakoś się nie zabrałam. Sliczne imiona dla dziewczynek macie, Rozalia i Mia ,ja pewnie będę miał trzeciego syna i mamy problem bo to co nam sie podoba to już gdzieś blisko jest a na razie nic nam do głowy nie przyszło.

reklama
W zasadzie mam tylko jedno imię wybrane: Rozalia. Ale nie jestem przekonana do niego tak na 100%, bo lubię imiona miękko brzmiące, np. Julia. Z „R” to raczej twarda wymowa i zdrobnienia. I tu się zaczyna problem, bo o ile Julia mi się bardzo podoba, to Julek jest na potęgę. A nie chcę, żeby moje dziecko miało ma imię jak co druga dziewczynka w piaskownicy, przedszkolu itd.

Rozalia [emoji7][emoji7][emoji7] moja mąż się nie zgadza na to imię mówi ze może byc na drugie. Jak będzie dziewczynka to Alicja Rozalia ;) dlaczego Rozalia? Imię mojej prababci do której jestem podobna- podobno ;) jak dwie krople wody wiec zostanie na drugie jak będzie dziewczynka ;)

Do góry