reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Halo halo styczen 2019

Ja tez dzisiaj badanie prenatalne na 16:) co do migreny mam od 2 lat raz w miesiącu trwało 2-3 dni ale najgorsza zawsze pierwsza doba. Odkąd jestem w ciąży to nie było takiego bólu. Głowa bolała ale do wytrzymania :) jeśli chodzi o jedzenie to nie można wątróbki często bo ma dużo witA tak słyszałam :)
Ja cierpię na migreny od dziecka. Często były to "migreny z aurą". Dziwne samopoczucie, odczuwałam pewne objawy-dzięki nim mogłam powiedzieć: "o!Migrena się zbliża". Choć nie zawsze...
Często też towarzyszyły okresowi krótko przed, w trakcie i krótko po miesiączce. Nieznośne, wykluczały mnie z życia, światłowstręt, wymioty, wrażliwość na "hałas" itp.
Teraz... Są, dość często boli mnie głowa. Czasem mocniej, czasem mniej. Czasem nie mogę się ruszyć, leże w bezruchu, rezygnuje z kolacji, żeby tylko nie wymiotować itp. Jedyna moja pomoc to zimne okłady, dostęp świeżego powietrza, leżenie w bezruchu i próba zaśnięcia. Biorę paracetamol-bezpieczny w ciąży. Jednak wiadomo, strach pozostaje więc ograniczam i biorę tylko w ostateczności. Po dwóch ostatnich wycieczkach autem zauważyłam też silny ból głowy, nudności, dziwne "mulące" uczucie w brzuchu. Nie wiem, czyżby mnie tam wytrzęsło?

reklama
Ale super że pojawił się temat zamknięcia forum [emoji13] ile podglądaczy się nagle uaktywniło [emoji6]
Heh, wiedziałam że tak będzie ;) ale to dobrze, ja się dziwnie czuje ze świadomością że ktoś podgląda, a nic nie pisze [emoji14] ale ja to ja, jestem dziwna ;)
Wow dopiero przebrnęłam do końca bo wczoraj nie czytałam za dużo, ale drukujemy :D
Ja dzisiaj mam głowę 6/9, nie dość, że u nas pogoda OKROPNA, aura jest tragiczna i ciągle leje i jestem w pracy dwa dni z rzędu i zawsze trzymała mnie ta myśl, że jutro wolne to się siedziało jakoś te 12h i było ok, a teraz myśl, że jutro znowu. Ale grafik układał zanim powiedziałam, że jestem w ciąży więc już dam rade, nie bedę zmieniać. Tylko, że obok remontują sklep i tak trzaskają od rana, że szok plus masa kurzu i musze wycierać co chwilę. I.. jeszcze nie mam internetu w telefonie bo tu mam zasieg zerowy, a coś sie stało z wifi ogólnym chyba przez ten remont i siedzę na kompie, a już się tak przyzwyczaiłam, że na telefonie ogarniam, że nie umiem się tu odnaleźć. [emoji14]
Dziewczynki czekam jeszcze na jedną chętną na moderatorkę do zamkniętego forum
Requiem, jak coś to ja ew. mogę moderować, jak to ogarnę ;)

Odebrałam wyniki badań, tsh mam 0,7.. znowu pewnie gin mnie wyślę na dodatkowe badanie, a nadczynności zapewne tak jak ostatnio nie mam.. i mam erytrocyty poniżej normy

olakaczmarek, pięknie! Wow, już 7kg na plusie? Nieźle :)

Dziewczyny u mnie dzisiaj 15+2 i +7kg :D jak u was z wagą?
Głowa też pęka od wczoraj i generalnie nastrój kiepski, ale... brzusio rośnie także jest pięknie Zobacz załącznik 878711

Piękny brzusio ja póki co jestem na minusie z czego się cieszę ;) brzuszek się robi poprostu twardszy w związku z tym ze miałam już przed ciąża nie widać żebym w niej była :p

reklama
Do góry