reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Hemoglobina w 7tc.

Dmalw

Fanka BB :)
Cześć dziewczynki,
Powiedzcie mi proszę, czy na początku ciąży zmagałyście się z niską hemoglobiną? Czy pamiętacie w którym to było tygodniu, jak zaczęły się problemy? Byłabym Wdzięczna za informację jaki miałyście wyniki i przy jakiej normie (zakres).

Ja ogólnie mam chorobe hematologiczna i w siódmym tygodniu ciąży moja Hemoglobina spadła do 9,5. Jest to dość nisko i nie jest to anemia która wynika z niedoborów pokarmowych typu żelazo, witamina B 12, kwas fioletowy itp.

Pytam bardziej pod innym katem ale jestem mega ciekawa.

reklama
reklama
jestem tak bardzo ciekawa jak to było u was
Ja mam wysoką hemoglobinę i tak też miałam w ciążach, nawet gdy obficie krwawiłam w ciąży. Teraz zerknęłam na wyniki i miałam w 7tc - 13,6. Pod koniec ciąży miałam jednak bardzo niską ferrytynę i hematolog kazał mi brać żelazo. Natomiast od samego początku ciąży mam zawsze kilkanaście tys. leukocytów - myślałam, że tak mają wszyscy (a i ginekolodzy zawsze to olewają), ale jakiś czas na forum ciężarna wstawiała swoje wyniki i wyprowadziła mnie z błędu.

Ja mam wysoką hemoglobinę i tak też miałam w ciążach, nawet gdy obficie krwawiłam w ciąży. Teraz zerknęłam na wyniki i miałam w 7tc - 13,6. Pod koniec ciąży miałam jednak bardzo niską ferrytynę i hematolog kazał mi brać żelazo. Natomiast od samego początku ciąży mam zawsze kilkanaście tys. leukocytów - myślałam, że tak mają wszyscy (a i ginekolodzy zawsze to olewają), ale jakiś czas na forum ciężarna wstawiała swoje wyniki i wyprowadziła mnie z błędu.

A co napisała? Ze to normalne ?

Do góry