reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Hemoroidy, maść proktosedon

kaja1997

Fanka BB :)
Hej, pojawiły mi się zaparcia, zatwardzenia. Staram się pić dużo wody, zaczęłam jeść suszone śliwki, morele ale to nie pomaga. Jestem w 20-tygodniu ciąży byłam u lekarza rodzinnego i przepisał mi maść doodbytniczą proktosedon ale wyczytałam na ulotce że może mieć wpływ na płód czy któraś z was stosowała/stosuje tą maść w ciąży?

reklama
Hej, pojawiły mi się zaparcia, zatwardzenia. Staram się pić dużo wody, zaczęłam jeść suszone śliwki, morele ale to nie pomaga. Jestem w 20-tygodniu ciąży byłam u lekarza rodzinnego i przepisał mi maść doodbytniczą proktosedon ale wyczytałam na ulotce że może mieć wpływ na płód czy któraś z was stosowała/stosuje tą maść w ciąży?
Proktosedon nie jest na zaparcia . Przy zaparciach w ciąży można syrop Lactulosum i czopki glicerynowe bo nie mają wpływu na dzidziusia . I ja osobiście czopki polecam ☺️

Proktosedon nie jest na zaparcia . Przy zaparciach w ciąży można syrop Lactulosum i czopki glicerynowe bo nie mają wpływu na dzidziusia . I ja osobiście czopki polecam ☺️
może źle to trochę ujełam bo dodatkowo pojawiły mi się guzki hemoroidowe wystające poza odbyt.

Polecam przyjecie pozycji na toalecie z nogami opatymi trochę wyzej, zgodnie z sugestia z filmiku
Zawsze to trochę ulatwi i przyspieszy sprawę, a napewno nie zaszkodzi

Na zaparcia ja jeszcze polecam pić dicopeg. Nie działa tak gwałtownie jak lactulosum tylko zmiękcza masę i ułatwia wyproznianie. Jestem w 29 tygodniu i też muszę się wspomagać tym czasami.

Na hemoroidy polecam nasiadówki z naparu z kory dębu. Naprawdę działa cuda.

reklama
Do góry