reklama

Heparyna w ciąży

Hej :) Nie dotyczy mnie żadna z tych przypadłości. U mnie nadkrzepliwość jest spowodowana niskim białkiem S wywołanym ciążą. Trudno mi się wypowiedzieć na temat Twoich wyników. Z tego co wiem, same w sobie mutacje nie muszą świadczyć o aktualnym problemie krzepnięcia. Świadczą bardziej o predyspozycji organizmu do trombofilii. Kiedy do tego dochodzi smutna historia położnicza, takie podejrzenie może być uzasadnione. Myślę, że hematolog może chcieć zobaczyć parametry zmienne krwi w kwestii krzepnięcia (np. APTT (czas kaolinowo-kefalinowy)), żeby mieć faktyczny i pełny obraz procesów krzepnięcia w Twoim organizmie :) Mój ginekolog w ogóle nie wchodzi w kompetencje hematologa, więc mam nadzieję, że Twój ma wiedzę w tym zakresie :) Jeśli wyczujesz, że się nie orientuje, koniecznie uderz do hematologa,
Jutro pójdę zbadam to aptt kwas foliowy tsh

reklama
Też mam PAI 4g homozygota i przyjmuje heparyne od 5 t.c. Powinnam mieć od pozytywnego testu natychmiast ale tego nie wiedziałam🤷‍♀️🤷‍♀️Zmieniłam lekarza bo było to dla mnie podejrzane, że nic mi nie włącza i ten drugi włączył natychmiast. Powinnam mieć też acard ale narazie lekarz się wstrzymał bo przepływy są dobre.
Hej jak u Ciebie wyglada ciaza?:)mam teraz 5tc i zastanawianie czy nie za późno 🙈 pojutrze dopiero ginekolog i przepisze heparynę. Jak się czujesz?
Mam te same mutacje co Ty.

Też mam PAI 4g homozygota i przyjmuje heparyne od 5 t.c. Powinnam mieć od pozytywnego testu natychmiast ale tego nie wiedziałam🤷‍♀️🤷‍♀️Zmieniłam lekarza bo było to dla mnie podejrzane, że nic mi nie włącza i ten drugi włączył natychmiast. Powinnam mieć też acard ale narazie lekarz się wstrzymał bo przepływy są dobre.
Przepływy bada tez lekarz ginekolog ?

Przepływy bada tez lekarz ginekolog ?
Tak bada wszystko dokładnie ;) ja mam takiego co robi tez prenatalne ma certyfikat wiec co wizytę można powiedzieć ze mam takie prenatalne dokładne badania. Jak badałaś przyrost bety z krwi i jest prawidłowy to spokojnie ;) dostaniesz pewnie dawkę 0,4. Na początku jest ok później troszkę trudniej się robi zastrzyki bo brzuch duży ale dasz radę 💪💪💪to jest już przyzwyczajenie, później taka rutyna. Z ta mutacja zastrzyki są podawane profilaktycznie i nawet nie każdy lekarz je zaleca. Chyba, że są jeszcze dodatkowe czynniki wtedy to mus.

Tak bada wszystko dokładnie ;) ja mam takiego co robi tez prenatalne ma certyfikat wiec co wizytę można powiedzieć ze mam takie prenatalne dokładne badania. Jak badałaś przyrost bety z krwi i jest prawidłowy to spokojnie ;) dostaniesz pewnie dawkę 0,4. Na początku jest ok później troszkę trudniej się robi zastrzyki bo brzuch duży ale dasz radę 💪💪💪to jest już przyzwyczajenie, później taka rutyna. Z ta mutacja zastrzyki są podawane profilaktycznie i nawet nie każdy lekarz je zaleca. Chyba, że są jeszcze dodatkowe czynniki wtedy to mus.Dziekuje
Dziekuje za wyczerpująca odpowiedz 🙌 bardzo dużo mi to rozjaśniło. Póki co acard 150,a od piątku pewnie heparyna. Już zarezerwowałam w aptece clexane 0,4 w razie wu. Jak przepisze neoparin to będę szukać po innych aptekach. Mam dwie mutacje pai i mthrf. Lekarz powiedział, ze z uwagi na 1 poronienie nie będziemy ryzykować dalej. 💚
Dziewczyny jak jest u zwad z dostępnością zastrzyków? Jak z receptami dr wypisuje na cały miesiąc czy w jaki sposób to wyglada ?

Dziekuje za wyczerpująca odpowiedz 🙌 bardzo dużo mi to rozjaśniło. Póki co acard 150,a od piątku pewnie heparyna. Już zarezerwowałam w aptece clexane 0,4 w razie wu. Jak przepisze neoparin to będę szukać po innych aptekach. Mam dwie mutacje pai i mthrf. Lekarz powiedział, ze z uwagi na 1 poronienie nie będziemy ryzykować dalej. 💚
Dziewczyny jak jest u zwad z dostępnością zastrzyków? Jak z receptami dr wypisuje na cały miesiąc czy w jaki sposób to wyglada ?
Mi po 3 lub 4 opakowania wypisuje ;) mam wypisywane za darmo i poprosilam w aptece żeby zawsze odkładały dla mnie w razie słabej dostępności w hurtowni ;) polecam powiedzieć bo nie mam żadnego problemu. Pani odkłada kulka opakować i na pierwszym jest przyklejona karteczka rezerwacja i moje imię i nazwisko.

Poproś może sama lekarza czy mógłby clexane zamiast neoparin. Zawsze oryginał to oryginał mimo tego, że ta sama substancja czynna to badania robione były wszystkie na oryginale.

36B23942-C80C-4BA2-8783-76E1BA285C30.jpeg

Witamina d3 o wiele lepiej po miesiącu suplementacji. Krzepliwość w normie, co sądzicie o wynikach?
Bez heparyny się nie obędzie moja ciaza.
🙈 co powie jutro ginekolog, obawiam się. 1 wizyta Już przypomina mi się strata sprzed 6mc

reklama
Hej dziewczyny :) Byłam wczoraj na usg. Synek zdrów jak ryba. Wiek ciąży - 32t2d, mały waży 1760g. Pewnie będzie drobniejszym maluszkiem. Chciałabym, żeby dobił do 3 kg :) Zawsze to większa szansa, że lepiej poradzi sobie poza moim łonem. A Wy jakich spodziewacie się dzieciaczków?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry