reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

reklama
Dzien dobry
Aniahaven gotowy pakiet kupisz np w prenatalu w etosie chyba tez maja ale nie jestem pewna
Czarna krzeselka na przod sa bodajze do 12 kg na tyl sa dla straszych dzieci zoabcz sobie tam sa grupy wagowo - wiekowe

Czarna krzeselka na przod sa bodajze do 12 kg na tyl sa dla straszych dzieci zoabcz sobie tam sa grupy wagowo - wiekowe

Ja chcialam takie kupic Polisport achterzitje Wallaby evolution

ewentualnie jesli na tyl ale kupilam to Polisport Bilby zwart + windscherm

tylko teraz mam dylemat czy czekac do tych magicznych 9 kg??Moja ma jakies 8,5 teraz moze troche wiecej.No i ktos to kiedys mowil ze najlepiej poczekac do roku,a to jeszcze tak dlugo.
W miare tania i co najwazniejsze rozklada sie do pozycji lezacej
A kupilam dzisiaj spacerowke do samochodu:-Dbo jak nasza od wozka wsadze to na zakupy troche miejsca brak.
W miare tania i co najwazniejsze rozklada sie do pozycji lezacej:
Kinderbuggy

Do potem laski lece gotowac grochowe

Witam...

Agasta byłam właśnie w Etosie i ..doszłam do wniosku że lepiej sobie skompletować samaemu taki pakiet zwłaszcza że dużo rzeczy mam w domu typu ochraniacz na materac,podkłady na prześcieradło bo moi używają:-p, antybakteryjny żel,itp... Gotowy pakiet to cena od 30€ do 45€...
Moi zdaniem najważniejsze to te podpaski porodowe, klamerka na pępek, coś alkoholowego do odkażania i te gaziki sterylne!:tak: No i oczywiście SUPER SEXI majtki siatkowe!!!!!!
My też wrociliśmy z zakupów...balony, balony i ...balony - do tego inne dekoracje.Kupiliśmy tez taśmę do firanek i plasteline do modelowania na popołudnie!
A teraz w ramach zabawy pieczemy ciasteczka:-D...zakupilśmy foremki z nowymi kształtami,posypki i lukier!:tak:
Obiad mam z głowy bo mój M wczoraj nagotował gołąbków... a na lunch mam jeszcze resztke pierogi z jagodami...:-)

U nas piekna pogoda odchodzi w siną dal!Wiatr zimny i chmurzyska przyszy!:wściekła/y:
Dobrze że chociaż taką przechodzkę zaliczyliśmy!

Dzień dobry :-)
Ale mam dzisiaj dzień, że szkoda mówić. Inga w nocy co chwila się budziła, wstała o 6 i od tego czasu non stop płacz... Już mnie zaczyna ponosić, do tego dzisiaj S. oświadczył, ze nie pójdzie ze mną do CB, bo nie ma czasu... pominę fakt, że raz przekładaliśmy wizytę bo nie mógł a chciał iść. Dwa tygodnie się ze mną umawia... a Inga jest dzisiaj w takim nastroju, że sama nie dam z nią rady za nic w świecie...

Ania, Ty już takie rzeczy kompletujesz? Ja na razie nawet nie myślę... A może powinnam zacząć.......

Bira...

No może wcześnie ale ja z doświadczenia wiem że lepiej nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę!:-D
Poza tym jak już wiem że mi go nie przyślą to wole mieć już komplet w domu i z głowy...
Potem to ja sie będe uganiałam za ciuszkami i ...organizowaniem małemu pokoju!:tak:
Do tego właściciel mieszkania postanowił mi jeden dobudować:-pCiekawe co z tego wyjdzie...
Nie chce też robić wszystkiego w ostatnich dwóch miesiącach bo będzie pewnie gorąco i piękna pogoda sie zapowiada latem...więc lepiej nad jeziorkiem lub morzem posiedzieć!:-)

Ania, ja z Ingą zaczęłam zakupy ok. 5 miesiąca ;-) A teraz jakoś weny na to nie mam ... Może jak już dowiem się, kto zamieszkuje mój brzuch, to wtedy dostanę zakupowego powera ;-)

A gdzie pozostałe dziewczyny?

Bira...

Ja z Karcią to nawet w 9miesiącu nie miałam weny...:szok::-p a z Ernim w 8-mym zaczęłam.
Także nie wiem co teraz będzie ale ten krampakiet mnie martwił, bo normalnie to mi z ubezpieczenia przysyłali a teraz mam inne i ...dupa!:-DSama muszę.
Pozastałe rzeczy czekają w kolejce...

Dobranoc!

Dobry wieczór
Ania a czemu nie dostaniesz tego pakietu z ubezpieczenia?
Czarna ja mam fotelik do przodu roweru ,Michałek zaczął jezdzić w nim jak miał około 11 miesiąca:tak:
Bira jeszcze odżyjesz w ciąży ;-):tak:I jak z Ingą poszło?
Aneta co słychać w wiadomej spr...?
Pauka co u was?

Faktycznie mało nas tu zagląda,nawet jak brzydko na polu:nerd:Ja mam wolne do srody dłuuuuuuuuugi weeked:tak: Siostra wyjeżdża w piątek wieczorem i zostajemy sami:tak: Boję się prze okropnie bo od wtorku będzie pani przychodziła do Michałka,nie wiem jak na nią zareaguje :no::no::-( Zawsze z nami i dziadziem a teraz jeszcze ma taki okres ,że się wysikać bez niego nie mogę:no: Nie śpię po nocach bo tylko myślę jak to będzie:baffled:

reklama
Dzień dobry!

Karola witaj... biedulo relaksuj sie, może ci ulży!:tak:
No właśnie tak wyszło z tym krampakietem że przedtem miałam VGZ i pakiet dostałam, a teraz mam MENZIS postawowy plus 4 stopien dentystycznego i Pani mnie poinformowała że mi sie nie należy bo mam podstawowe ubezpieczenie tylko...
Ja już płace 146€:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: tego ubezpieczenia to nie chce myśleć nawet ile by kosztował jakis dodatkowy szczebel niepodstawowy!:zawstydzona/y:

Do góry