reklama

Holandia

czesc laseczki.Malo mnie tu bo wieczorami nie chce mi sie zagladac do kompa.Wole wyrko i dobry filmik.:tak:
POLA wszystkiego naj dla malej ! szybciutko zlecial ten rok.Ale sie nie przejmuj.Mao tata mowi ze rodzice sie nie starzeja tylko dzieci ;-)

jak u was z porzadkami swiatecznymi? Ja w tym roku sie obijam.Slubny zasuwa na dwoch etatach :tak:

reklama
Kindzia na pocieszenie,w tym roku ma nie byc zimy jak sie nalezy.Zapowiadaja na swieta,sylwestra w gorach deszcz i deszcz ze sniegiem.:sad::no2:
Pola spoznione zyczenia dla malej,sto lat,sto lat:-D
Dziewczyny piszcie cosik!

Toś mnie bardzo zmartwiła tą wiadomością o braku śniegu, bo tak się cieszyłam na ŚWIĘTA w Polsce i miałam nadzieję, że córa będzie się bawić na śniegu, że będziemy chodzić na sanki, ech dzieciństwo mi się przypomina... A pamiętam jakieś 3 lata temu, może 4 w Kapaczu były zaspy po obu stronach drogi na 2 metry, jeżdziło się jak w labiryncie....

Jolka-jolka- strzal w dziesiatke !!!!
Hehe,ja robie kartki na swieta,co roku inne zdjecie i inna oprawa.Roboty po pachy,ale bardzo to lubie:)
A dzisiaj byl u nas torcik "mikolajkowy"

Załączniki

• torcik.jpg
    torcik.jpg
    105,1 KB · Wyświetleń: 58
I znów ukłony i podziękowania dla Cioteczek z Forum.
Maja śpi, teść przed kompem, teściowa je, a ja piszę.
Majce na siłę (bo przecież powinna spróbować urodzinowego tortu) dziadkowie włożyli rękę do ciasta, ale zjeść to już sami musieli, bo ona "bllleee". Dobra to jest cytryna, sól i pieprz (jakoś mnie to nie martwi:-D).
Pizga tutaj, że hej, ale dla Majki to kołysanka od wiatru:-) Zbieram dekoracje urodzinowe, cieszę się ze spadku wagi i czekam aż przestanie wiać, by jechać na trening. Babki, czy Wasze ubezpieczenia też od nowego roku przestają zwracać za sport?
Wiecie, ja uwielbiam święta i bardzo dopowiada mi, że tutaj ludzie z domów teatr robią (światła, ozdoby). Cieszą te lampki moje oczy i lubię spacerować wieczorami pośród tych ozdobnych uliczek...Ach, rozrzewniam się.
Kinga, a jak Twoja waga?
Paulina, żyjesz? Telefon nie odpowiada, tutaj też nie zaglądasz...Serdeczne podziękowania za piękną kartkę z życzeniami! Uściski i całuski od Mai dla Waszej familii.

Tort wygląda przeapetycznie, ale cale szczęście że nie mogę go zjeść, bo od początku roku przytyłam 4 kilo ( o zgrozo!!!! ) i pojęcia nie mam jakim cudem mi sie uda to zrzucić bo jak by na to nie paterzeć Święta tuż tuż i będzie wyżerka więc zamiast spaść to waga pewnie pójdzie w górę :baffled::szok::baffled::szok::baffled::szok::baffled:.....

Co do zwrotu za sport to nawet pojęcia nie miałam, że takie cos istnieje. W życiu nie byłam na siłowni :sorry2::sorry2::-p:sorry2: bo za leniwa jestem. Ślubny natomiast przez czas jakis uczęszczał ale nic mi nie wspominał że ubezpieczenie to pokrywa. Może sam nie wiedział....

Poczytalam, ale pisac mi sie nie chce :baffled:

Zwrot z ubezpieczenia za zajecia sportowe???? Pierwsze slysze :confused:
Pola a jakie masz ubezpieczenie jesli moge zapytac. I czy ten zwrot jest w basis czy w aanvullende?

Ide zaraz po mlodego do creche, bo dzis Mikolajki i zamykaja wczesniej.

Pytam, bo nam przysłali info, że od 2008 nie zwracają, z czego wnioskuję, że dotychczas zwracali, czyli biorę kwit z siłowni i wysyłam (zobaczę co się będzie działo).
Mam ONVZ Top

reklama
Hej baby :-)

A tu znowu zastoj...
Nie dziwie sie zreszta, bo podoga do d*** :wściekła/y:Ech, ta holenderska zima :crazy: Czlowiek deprechy moze sie nabawic.

Jolka pytalas o ten syrop z cebuli. Z tego co czytalam nalezy podawac regularnie przez dluzszy okres. A najlepiej nawet wtedy gdy dziecko jest zdrowe. Ten syrop zawiera mnostwo witaminy C i zapbiega przeziebieniom. Ja mlodemu go nigdy nie dawalam, bo on chyba jeszcze za maly na takie specyfiki, ale sama jako dziecko go pilam :tak: A i jeszcze mozesz sprobowac syrop z buraka, latwiejszy do zrobienia niz cebulowy. Z buraka trzeba odciac czubek i wydrazyc troche miazszu, tak zeby powstal taki "dolek". Do tego zaglebienia wsypujemy cukier i przykyrwamy ta odcieta czescia. Wsadzamy do lekko cieplego piekarnika. W zaglebieniu zgromadzi sie sok.

Paulina where are you!!!! Odezwij sie, bo zaczynam sie martwic :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry