reklama

Holandia

dzien dobry dziewczynki!!
jak sie macie w ten pochmurny poranek? Widze, ze wiele z naszych maluchow jest w podobnym wieku!! Moja Marysia skonczyla 27 lutego 13 miesiecy :) A co do tego chodzenia, siadania itd. to ona od poczatku byla niezwykle silna, wszystko robila szybciutko, ale z chodzeniem sie jej tez nie spieszylo. bo tak sie jej raczkowanie spodobalo, ze nie chciala przestac i pokonywala na czworaczkach odleglosci przez kilka miesiecy, zreszta w zabojczym tempie :shocked2: A pierwsze samodzielne kroczki bez trzymanki zrobila w przeddzien swoich 1 urodzin. Teraz juz ladnie chodzi, choc czasami na pupce wyladuje :-D
A termin z Antosia mam na Dzien Matki!! :tak::-):happy2: Ciekawa jestem, czy bede miala prezencik.
Ania, ale maja pore Twoje dzieciaczki:5.30 :baffled: Nasza Mary wstaje o 6, niby niewiele lepiej, ale zawsze to dodatkowe pol godz.. Gdyby jeszcze spala w nocy.. :sorry2:
A z ta praca na wakacje dla Twojej siostry, to patrzylas moze na stronke niedziela.nl? Tam jest sporo ogloszen pracodawcow sezonowych.
Kobietki, nie wiecie, czy moge kupic w kwiaciarni cebulki, ale niezasadzone jeszcze, do hodowli w mieszkaniu? Wszedzie mi mowia, ze maja zasadzone juz tylko...:no:

reklama
Cześć!
Dzięki za dobrą radę Sencilla - jestem taka zakręcona ostatnio, że nic nie wiem.:zawstydzona/y:
No przecież !!! na forum coś pewnie znajdę..
A tak w ogóle to jak sie czujecie?
Ja cebulki widziałam w Hemie jakiś czas temu, ale często są też w ALDI jak się wiosna zbliża.
Kiedyś wysyłałam mamie do Polski...
No widzisz, mały wstaje o 5.30 może dlatego że śpi od 20.00 (?)
W nocy budzi się tylko na picie, bo mamy tu strasznie ciepło.:-(

Beauty mam nadzieję, że gość tylko tak straszy...i wszystko zapłaci.
Mój mąż pracuję teraz 2 godz dziennie za darmo, bo jego hydraulik tak zrobił rury w łazience, że zalało sufit w salonie.
Hydraulik zniknął a mąż poprawia.
Szlag go trafia:angry::angry::angry: !

Witam Was pospacerkowo!! Wlasnie wrocilysmy, nie wiem jak u Was, ale na mojej szerokosci geograficznej pogoda paskudna. A moje drogie dziecie nie zasnie inaczej, tylko w wozku na spacerze, wiec deszcz, snieg, grad, mżawka, palace slonce i trzesienie ziemi-musze z nia wychodzic :baffled: Ale i tak ją kocham ponad zycie, hehe :tak::rolleyes2:
Ania, no ale gdzie ten hydraulik sie zmyl? Nie macie na niego kontaktu? a pracowal u Twojego meza na umowe o dzielo? Bo jesli tak to wepchac mu klucz francuski do reki i niech poprawia!!:evil:
Aneta, jak tam nastroje w domku? A jak oczka Synusia?
Wlasnie moj maz ma druga rozmowe z szefem skosnookim centusiem, zobaczymy, co z tego wyjdzie... :confused::unsure:
Ania, to jest link na to forum o pracy Polacy w Holandii :: Zobacz Forum - Praca --- Werk --- Work
Mam nadzieje, ze Twoja siostra cos znajdzie

Sencilla dzięki za info
.
Właśnie zaczęłam tam kopać jak na razie nic konkretnego.
Trochę sie martwię, bo potrzebuje dla niej SOFI nummer a teraz bez meldunku to nie wydają.
A gdzie ja ją zamelduję jak nawet męża nie mogę domeldować:-(...

A co do hydraulika to pewnie siedzi już w Polandii, a umowa ich nie wiązała.
No cóż, Polak mądry po szkodzie...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
U nas tez pogoda beznadziejna, ale spacerek zaliczyliśmy.Wróciliśmy trochę mokrzy, bo mżawka lekka.
Trzymam kciuki za Twojego męża, mam nadzieję że wszystko pójdzie po jego myśli.
Daj znać jak już będziesz wiedzieć jak wam poszło.;-)

Pa pa

Witam Was:tak::tak::tak::tak::tak:
Sencilla w domku bez zmian...:-(:-(:-(. Olinka oczka oceniam na bardzo dobry minus (odpukac, nie chce zapeszać, bo zbyt wiele wycierpiał). Wczoraj bylismy na szczepieniu i jak dostał pierwszy zastrzyk w raczkę nie płakał, drugi w druga raczke zrobił taka minke:-(, a przy trzecim w nóżkę płakał 30s. - jestem z niego dumna:tak::tak::tak:.
aniahaven moge Ci przesłac namiary do babki, która załatwia sofi za 200zł. Dlaczego nie mozesz męża dopisać?
Pozdrawiam

W końcu udało mi się tu wejsć, wcześniej wogóle strona mi się nie otwierała.

Sencilla nie chciałabym być na Twiom miejscu ( chodzi mi o usypianie małej na dworze) :-p Ja niecierpie wychodzić jak pada, czy mocno wieje, wogóle jestem strasznie ciepłolubna, ale przymusowe spacery tez mam, bo musze po córe do szkoły chodzić.

Ania jeśli chodzi o sofii to z tego co ja wiem , to jezeli dana osoba przyjezdża typowo do pracy sezonowej i ma zamiar pozostać w Nl nie dłużej niz 3 m-ce to dostanie SOFI tak jak było kiedyś ( na polski adres). Najlepiej zadzwoń do swojego balastingdienst i sie zapytaj.

Aneta buziaki dla dzielnego małego meżczyzny :tak:.

My idziemy na szczepienie po 20 marca, ciekawe jak mały zareaguje, pewnie zwymyśla lekarke po swojemu jak to ma w zwyczaju ostatnio robić:-D

Co do pieniedzy , to nie ma opcji zeby gościu nie zapłacił , tylko najgorsze ze ewentualne ściąganie jej troche potrwa, a kasa potrzebna jest " na wczoraj".Po dzisiejszych rozmowach podobno ma zapłacić w przyszłym tygodniu... tak to jest jak sie współpracuje z rodakami :-(

Sencilla trzymamu kciuki za negocjacje!
beauty oby zaplacil jak najszybciej
aneta ale dzielny! moja ryczala bardzo glosno zawsze, na szczescie bardzo krotko bo by wszystkim bembenki popekaly
aniahaven jak to meza nie mozesz domeldowac?? ojej mnie maz domeldowal bez zadnego problemu, a sofi dostalam tez bez łaski

ja pracuje znowu po nocach bo mam deadline, do konca marca mam zrobic prezentacje do firmy! ah a na razie wszystko tylko na papierze :-( nie wiem jak dam rade, pomoc przyjezdza dopiero w kwietniu, wiec jeszcze ten marzec musze przemeczyc sie jakos

moje dziecko zasnie tylko jak jest padniete maksymalnie!! co oznacza ze w wieku 21 miesiecy nie spi juz w dzien :no: takze cala prace musze wykonywac w nocy :baffled: jako niemowlak tez malo sypiala wiec czego mam sie spodziewac... ah taki zywiol, co robic

a ten chlopczyk urodzil sie w Polsce w szpitalu, i ani grama holenderskiego powietrza nie zasmakowal, jest przesliczy wogole, wyglada jakby mial 3 miesaice juz :sorry2: nie moge sie napatrzec na jego zdiecia, ehh kiedy my znowu sie postaramy...

reklama
Witam witam...

Sencilla w takim układzie nadal trzymam za Was kciuki, nie wiem tylko jak będę pracować...z tymi kcikami:-D:-D:-D.

Beauty trochę mnie pocieszyłaś z tym Sofi numerem! Też mi sie takie coś obiło o uszy, ale wiesz jak tu się szybko wszystko zmienia.:-)
Dzielny ten twój maluszek - my szczepienia mamy dopiero w kwietniu i jak zwykle zrobi obrażoną podkówkę.:-D

Aneta 2222 mam nadzieję, że na tym skończą sie Wasze problemy z oczkami.Powodzenia!!!

Toola sofi my mamy oboje już dawno za czasów jak nie było z tym problemów.
Co do meldunku mojego męża...to nie mogę go zameldować i już.
Po pierwsze ja jestem tu zameldowana z dziećmi i zameldowali mnie tylko dla tego, że byłam w ciąży i potrzebowałam ubezpieczenie.
A bez tego ani rusz..
Po drugie mam jeden pokój (reszta wspólna) czyli mało m2 dla czterech osób (BHP straży pożarnej).
Po trzecie na dole mieszka nielegalnie 6 ludzi w małych dwóch pokojach.(masakra!)
Po czwarte:-( już go kiedyś zameldowałam "za plecami' to właściciel wysłał do mnie informatora, że mam dwa dni na wyprostowanie tego.
Czyli na wymeldowanie go z mojego mieszkania.Gemente do niego dzwoniło, bo coś im sie zaczęło nie zgadzać. Poza mną meldunek ma ty stary turek - jak wynika oni myślą, że jesteśmy razem - bo jak sie okazuję to ..........
to jest jedno mieszkanie!:szok::szok::angry:
A właściciel wyciąga od każdego pokoju niezłe pieniądze (?).
Ja np płacę 525 euro miesięcznie za moją klitkę:-(

To chyba tyle, aż mi się pracować odechciało.
Pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry