• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Holandia

Dzięki dziewczyny:tak:
Beauty Ty to masz dobrze:tak::tak::tak:
Jak wróciłam z pikniku to błyskawicznie robiłam obiad i wstawiłam pranie, a o spaniu i odpoczynku nie było mowy, bo Oli do teraz nie śpi :szok::szok::szok::szok:(właśnie mi capslucka non stop wdusza) i chyba nie ma zamiaru:baffled:
Sencilla w gazecie niedzieli Twoja znajoma może wystawić ogłoszenie:tak:

reklama
Marita ,mam do Ciebie pytanko z innej beczki.Jak u twojego synka w kinderopvang jest z posilkami?U mojego daja tylko w poludnie chleb z margaryna +mleko krowie i to wszystko.Rano dostaje mleko z kaszka w domu,ale jak zanosze mleko w kartonie nestle zeby mu daly tak okolo 14-ej to jest problem wielki,bo przeciez dzieci jedza w poludnie.Taki chleb to dla dziecka co rosnie jest chyba troche za malo:confused:.Ja nie wiem jak to jest:shocked2:jakies takie maja to podejscie dziwne.W Polsce sa normalnie posilki a tutaj tragedia.Jak maly przychodzi ze zlobka to jest tak glodny,ze by konia zjadl z kopytami.Malo tego,pic tak mu sie chce ze szok.Prosilam zeby mu daly pic w miedzyczasie,ale widze ze to tez problem,bo nie pora i na dworzu sie bawi,.sto wytlumaczen.

dziewczyny a ja wlasnie wrocilam z pikniku numer 2 w dniu dzisiejszym ;) bylismy na kapeli ze wsi warszawa :) i to z dzieckiem, ale nie bylismy jedyni z maluchem, mnostwo ludzi przyszlo z dzieciaczkami, super atmosfera, ale teraz juz padam ....

Witam z rana :-)

Kamila u mnie rano ok. 10 dzieci dostaja owoce i sok, potem na lunch chleb posmarowany serkiem lub smeerworst i mleko, no i podwieczorek: sok i ciastko, krakersy, ontbijtkoek etc. Mlody glodny na pewno nie wraca. Zdarza sie, ze czasem malo zje, ale wtedy opiekunki zapisuja to w jego notesie, albo mi mowia, ze nie chcial jesc, albo, ze np. na lunch nie chcial jesc chleba i tylko wypil mleko.

Tez mi sie wydaje, ze u Twojego synka w zlobku jakos ubogo z tym jedzeniem :baffled: Na sto procent dzieciaki powinny dostawac owoce i jakis podwieczorek. Tak bylo we wszystkich zlobkach , z ktorymi mialam do czynienia kiedy jeszcze pracowalam jako opiekunka.
Ja bym na Twoim miejscu porozmawiala z manager :tak:Z opiekunkami nie ma co gadac i strzepic sobie jezyka.

Pedze budzic mlodego, bo dzis zlobkowy dzien :blink:

Milego dnia :-)

Co tak pusto? Pogoda deszczowa, a was wywiało?
mia_cara ma wytłumaczenie, bo balangowała wczoraj do północy:-D:-D:-D:-D:-D
Sencilla rzecz jasna, a gdzie sie reszta kobitek podziewa?

HEJJJJ WITAMY...

cos nie mam weny na pisanie dzisiaj pozatym cala rodzina na skeypie mi wisi i nic nie moge zrobic

CZY zadnych z mamus tutaj nie jest z moich okolic???tzn. Venlo??
wszystkie z tego co widze to polnoc Holandi

no ja balangowalam, moje dziecie spalo do 10.30, a potem smignelam na lekcje
Mamo Mikolaja popatrz na fora na Gazecie Wyborczej (F. rodzicow w Holandi, i Einhoeven i okolice, na pewno kogos znajdziesz) a jak juz znajdiesz to przyprowadz go na to forum :)

nooo, ale jak z koncertu wrocilismy o 23.30 a potem od razu dziec do lozeczka, to przyszedl gdzies ok.7 rano; ja tam wstalam jak zawsze przed 9, a ten odrabial spanie..., tyle ze kolejny dzien przeciagam do bez spania w dzien

reklama
HEJJJJ WITAMY...

cos nie mam weny na pisanie dzisiaj pozatym cala rodzina na skeypie mi wisi i nic nie moge zrobic

CZY zadnych z mamus tutaj nie jest z moich okolic???tzn. Venlo??
wszystkie z tego co widze to polnoc Holandi
A patrzylas na forum niedziela.nl ,chyba kiedys widzialam tam pytanie o ludzi z Venlo.Jak nie to moze zaloz tam watek i napewno ktos sie znajdzie:tak:
Ja wlasnie znalazlam tam namiary na polska fryzjerke w Rotterdamie.Mialam isc dopiero w Polsce ale stwierdzilam,ze wstyd ucalowac polska ziemie z taka strzecha na glowie i dzwonie jutro.Ostatnio jak bylam w hol. salonie Cosmo to tak mi zrobili wlosy,to ja chyba lalkom jako mala dziewczynka lepiej obcinalam:no:Zaplacilam 102 euro a wygladalam koszmarnie.
Ja jestem szzcesliwa,bo przeziebienie mija,tylko troche nos zapchany a tak to git.
DO NASTEPNEGO:rolleyes::-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry