• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Witam w ten piekny dzien holenderskiego lata :oo:

Mamy oto polowe lipca a sloneczne dni na palcach mozna policzyc :baffled:
Na dodatek te skoki cisnienia powalaja mnie z nog.

Sencilla wydaje mi sie, ze Ania jest na wakacjach w Polonii i dlatego sie nie odzywa.

Paulina no to juz jutro wyjazd :-) Udanych wakacji Wam zycze :-):-)

A u mnie chorobsko :-( To znaczy mlody chory. Wczoraj zadzwonila opiekunka ze zlobka, ze maly ma temperature 39. W nocy tez goraczkowal, wiec dzis rano lekarz. No i ma lekkie zapalenie uszu. Juz od dwoch tygodni byl troche zasmarkany, ale myslalam, ze to ma zwiazek z zabkowaniem. Dostal antybiotyk (Amoxycyline oczywiscie, bo cozby innego :dry:).Mam nadzieje, ze szybko mu przejdzie.

Milego dnia kobitki i piszcie cos, bo cos tu cisza zapadla :sorry2:

reklama
Witajcie mamusie
nie chce mi sie ostatnio pisac... Jakis mnie nastroj melancholijny dopadl :sorry2:
Ma-Rita, moze wybralibyscie sie z Malym w odwiedziny do Hoorn? :tak: Mysle ze nasze rownolatki pieknie by sie ze soba bawily :tak::tak:
Jesli tylko masz czas i ochote, to zapraszamy!! Z hillegom do nas to jest 1.25 godz drogi.

Witam mamusie :-)

Cisza tu zapadla na dobre... Ale to normalne w okresie wakacyjnym :tak:

Sencilla dzieki za zaproszenie :-). Chetnie bym skorzystala, ale teraz nie dam rady, bo mlody chory a w przyszly piatek wyjezdzamy do Polonii na dwa tygodnie, potem mam egzaminy....uffff Tak wiec wolnym czasem bede dysponowac dopiero po 20 sierpnia :sorry2::sorry2: Wtedy z przyjemnoscia Was odwiedzimy :tak::tak:

Pola jak tam odpoczynek wsrod odrzutowcow???

A gdzie podziewa sie Aneta???

Dobry wieczor! Dlugo nie zagladalam poniewaz zepsul mi sie komputer,a dzis zjechala sie rodzinka.Bylam na usg prenatalnym dwa tygodnie temu i wszysto jest dobrze ,tylko prawa nerka jest cm za duza,Troche sie zmartwilam ,ale polozna mi powiedziala ,ze czesto tak sie zdarza i za miesiac musze isc na kontrole do szpitala..W tym czasie ma sie wszystko unormowac.Mam nadzieje ,ze bedzie dobrze. podrawiam i dobrej nocki

Hej dziewczynki....

Wczoraj wróciłam z mojej eskapady wakacyjnej, melduję tylko że żyje!:-)
I pędzę do pracy, odezwe sie później popołudniem.
Najpierw jednak postaram się przestudiować te wasze 13 stron postów, bo nie jestem chyba w temacie...:szok::-D
Ohhh, babeczki ale było fajnie.....:cool2:;-);-)
I pytanko; Dlaczego do cholery jest tu tak zimno?!!
Miłego dzionka wszystkim, pa.

I pytanko; Dlaczego do cholery jest tu tak zimno?!!
Tja...sama zadaje sobie co rok to pytanie :dry: Jestem tutaj juz 6 lat i w tym czasie chyba tylko raz lato bylo naprawde latem :baffled:

A tak w ogole to dzien dobry wszystkim :-):-)
Aniu, fajnie, ze wrocilas :tak::-D

Czy Wasze dzieciaczki przechodzily moze trzydniowke?? Mlody wczoraj obudzil sie z calym brzuchem w wysypce. Tak mi zaswitalo w glowie, ze ta wysoka goraczka to nie byla wywolana tym zapaleniem ucha (zreszta HA powiedzial, ze uchole sa tylko lekko zainfekowane), ale wlasnie trzydniowka.

Milego dnia mamusie :-)

Witajcie....

no u nas tez zimno a moj maly jest drugi tydz przeziebiony tutaj lekarze sa bardzo dziwni a pozatymMa-Rita moj maly tez podobno ma cos z uszami i po tyg lekarz zapisal mu antybiotyk ten co twojemu malemu Amocyklina cos takiego zdziwiony ze kaszle nadal i ma taki katar...urrrrr....:wściekła/y::wściekła/y:
tak mnie wkurzyl jeszczemi sie nie zdarzylo zeby po tyg nie bylo lepiej..:nerd::happy2:

pozatym milego dnia

Witam wsztystkie mamusie:-):-)

Ma-Rita ty się pakuj i przyjeżdzaj do Polski tutaj dzis się co prawda troszkę ochłodziło ale wczoraj mówili że to tylko 2-3 dni a potem wracają upały :-)
a tak wogóle to ja planowałam się wybrać nad morze jak już będę w Holandii (bo w tym roku nigdzie nie byliśmy nawet) a wy piszecie że tam zimno :szok:
a jeszcze dziewczyny czy może któraś z was się orientuje jakie muszę mieć dokumenty z PL bo chcę się starać o rodzinne na dziecko w NL ?

Agnes wiem ze unijny akt urodzenia dziecka i zaswiadczenie ze nie pobierasz zasilku rodzinnego w Pl-chyba dobrze pisze bo my teraz bedziemy to zalatwiac tez dopiero
jak dziewczyny wiedz dokladniej to niech napisza ja mam tylko to i podobno wystarczy:happy2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry