• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Czy Wasze dzieciaczki przechodzily moze trzydniowke?? Mlody wczoraj obudzil sie z calym brzuchem w wysypce. Tak mi zaswitalo w glowie, ze ta wysoka goraczka to nie byla wywolana tym zapaleniem ucha (zreszta HA powiedzial, ze uchole sa tylko lekko zainfekowane), ale wlasnie trzydniowka.

Milego dnia mamusie :-)

moj Antek miał "trzydniówke" trwało to u niego 5 dni i miał ekstra bonusy: kaszel katar i luzną kupę... a temp dochodziła do 40 st...w ciągu tych 5 dni byłam dwa razy u domowego zeby osłuchiwał czy oskrzela i plucka są czyste i były czyste... 5tego dnia dal mi recepte na antybiotyk ale powiedział ze mam podac nastepnego czyli 6tego dnia jesli temp bedzie sie utrzymywała...nastepnego dnia temperaturę jakby reką odjął... a pod wieczór buźka plecki i brzuszek wysypane... wysypka zeszła całkowicie po 2 dniach...

a u nas po staremu, dalej się byczymy na wakacjach... młody śmiga i trza za nim wszedzie latac.. troche sie u tej babci popsuł tzn zcwanił i próbuje mnie ile wlezie... cos mi sie wydaje ze po powrocie do NL bedzie mu ciezko sie przestawić... i bez histeri pewnie sie nie obedzie...

pozdrawiam dziś z pochmurnej Poloni

reklama
Witam Was
Ma-Rita nie było mnie dawno ponieważ nie miałam natchnienia do pisania:-(.
Jak już wcześniej wspominałąm mój tata choruje (rak:frown:), jego stan się pogorszył, miał podawaną krew, jest osłabiony i gorączkuje:-(:-(:-(
29.07 jedziemy do PL
Nikusia zapisałam do szkoły, już się nie może doczekać kiedy pójdzie.
Z ubezpieczalni Menzis co chwilę przysyłają nam list, że jakiś dokumentów brakuje i trwa to już 3 miesiące:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
aniahaven jak po urlopie? Odpoczełaś?
karola82 ja mam 2 nerki po lewej stronie złączone ze sobą, dowiedziałam się o tym mając 15lat. Twój dzidziuś napewno będzi zdrowy jak ryba:tak::tak::tak:
Sencilla co u Ciebie?
beauty zapadła się pod ziemie?
twiggless ja już się nie mogę doczekać kiedy mój Oli będzie śmigał na własnych nogach:)
Miłego dnia

Witam :-)
wpadłam się przywitać bo jedziemy z małym do laryngologa bo będzie miał podcinane wędzidełko pod języczkiem bo ma troszeczkę zrośnięte właściwie to lekarka powiedziała że to jest dosłownie niteczka i mogło by zostać bo w niczym mu to nie przeszkadza ale ja słyszałam że potem dzioecko może nie wymawiać dobrze r mam nadzieje że nie będzie żadnych komplikacji
miłego dnia dziewczyny:-):-):-)

WITAM

no i jak nowy dzionek??
u nas pochmurno maly nadal kaszle i smarka juz mnie cholera bierze jak dlugo mozna leczyc przeziebienie??? juz ponad tydz niewiem czy ten antybiotyk pomaga maly tak kaszle az sie dusi najgorzej rano -koszmar!!
pozaty ja ledwo chodze mam tarczyce i chyba tabl przestaly dzialac nie mam sily na nic tylko bym spala...urrrrrr

Milego i cieplego dnia BB-ony:dry::angry::-(

Sie ma kobitki!

Widze,że nie tylko ja zmagałam sie z gorączką i katarami...
Mój mały miał to samo przed wyjazdem do Polski, poszłam do domowego i antybiotyk nam pomógł na szczęście...:tak:
W Polsce było super,babcia sie nacieszyła wnukami a ja odpoczęłam i nagadałam się do woli...:blink:
Trochę sie nawet opaliłam,bo pogode mieliśmy w kratkę-ale nie padało.:-D
I jeśli ktoś potrzebuję, to przywioałam trochę optymizmu letniego z chęcią się podzielę.:-)
A teraz pora wracać do pudeł i szafek i skończyć to nasze urzadzanie się w nowym miejscu.Salon w rozsypce jeszcze przez co najmniej tydzień, bo właścieciel miał dowieźć meble i.....pojechał sobie na tydzień wakacji.:szok:
No trudno jakoś to przeżyję...też człowiek niech odpocznie.:-D

Mamo Mikołaja podziwiam cię i życze wam obojgu dużo zdrówka!
Aneta2222 przykro mi z powodu twojego taty, to smutne.Trzymaj się...
Sencilla a jak tam twoja młodsza księżniczka?Pokaż jakieś fotoski...
Mam nadzieje,że ty już doszłaś do siebie?
Twiggless ja wiem co to znaczy smigać za małym, mój to zamiast mleka chyba popija redbulle...
A tak wogóle to wczoraj rano /a wrócilam w niedziele/ byłam z moim Ernestem w szpitalu...Ledwo wstał jak sie rozpędził na salonie to...rozciął głowe na stole.
I trzeba było pędzić z nim na pogotowie...
Pierwszy raz dziewczyny widziałam taką dziure i taki krwotok ...:no::baffled:
Oczywiście wbił się na sam róg tego szklanego stołu.
Byłam taka wściekła, bo przed urlopem prosiłam tego gościa :angry::angry::angry:żeby go zabrał bo jest niebezpieczny i zapomniał.:wściekła/y::no:
Ale sie rozpisałam...:-Ddawno mnie nie było!:-)
OK,spadam sprzątać i takie tam.

Pozdrawiam wszystkich-miłego dnia,pa.

HEJ ja potrzebuje troche lepszego nastroju...

pozatym mamy problem z mieszkaniem codziennie jakies inne wiesci szef J mial cos zalawtil ale on idzie na łetwizne oddaje nam swoja chatke na osrodku wczasowym i ani tam sie zameldowac ani malego do żlobka niewiem co dalej sami nic nie mozemy znalezc strasznie drogie mieszkania tutaj a na jedna osobe pracujaca to koszmar a lokatorow juz nie chce mam ich dosyc jestem sprzataczka na etacie ...urrrrr...chyba wybuchne!!!

Mialam jechac do PL na msc i tez nie bo nie nie ma urlopu i duzo pracy a sama to autem nie pojade samolotu nie ma w nasze strony a jak jest to 3 tys zl wiec dzieki!!!

jeszcze moje siostrzenica ma osiemnastke a ja chrzesna i tez mnie nie bedzie juz maja pretensje wszyscy i co mam zrobic?? chyba sie upic....

MamoMikołaja!!!!

Oj joj joj ale ci sie narobiło:szok::-(....biedna jesteś!
Trzymaj sie jakoś...sama nie wiem jak cie pocieszyć...:sorry2:
Kurcze dużo ale ci sie nazbierało...Oddam ci z chęcią połowe tego mojego nastroju,może to coś pomoże...:tak:;-)
Może jakoś sie poukłada - głowa do góry!:nerd:
Ja właśnie zakończyłam pierwszy etap sprzątania, gotuję obiadek i próbuję pilnować synka, żeby znowu coś sobie nie zrobił.:baffled::-(:-)
Chyba czas na kawkę-pije ktoś?:-D:-D:-D
Pa

Hejka!!!!
my już wróciliśmy ze szpitala mały po zabiegu biedny tak się spłakał że szok jakby go ze skóry obdzierali w sumie to samo nacięcie go nie bolało ale znieczulenie było nie przyjemne ale już chyba doszedl do siebie :-)bo się rozgadał że ho ho:-)
Mama Mikołaja no to ci sie narobiło to jest najgorsze jak nie ma mieszkania stałego ale napewno się jakoś wszystko ułoży a co do wyjazdu do PLto nie mogłabyś się z kimś zabrać Poznań to po drodze w zasadzie?

Dzień dobry wszystkim śpiochom!

A gdzie was wszystkie wywiało?:-p
Mamo Mikołaja Agnes ma dobry pomysł-poszukaj kogoś kto ma wolne miejsca w twoje okolice...:tak:
Tak na marginesie to kiedyś coś takiego widziałam na forum niedzieli.Ludzie sie oglaszają dokąd jadą i ile osób szukają na pasażera...:tak:
To może być rozwiązanie dla ciebie...

Miłego dnia...

reklama
Dzień dobry:-):-):-)
My już zaliczyliśmy spacerek a teraz synuś się bawi a ja siedzę i piję kawusie:-)
i może macie jakieś pomysly co można kupić na roczek dla chłopczyka bo tak się zastanawiam i już sama nie wiem może mi któraś coś poradzi ;-)chętnie poczytam :-)
Mama Mikołaja i jak tam coś się wyjaśniło z mieszkaniem i wogóle ?
miłego dnia wszystkim mamusiom i dzieciaczkom:-):-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry