reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Holandia

Hej Pola, nie wiem w czym jestes ubezpieczona ale dla Twej wlasnej pewnosci bym nie sugerowala sie ksiazeczka, gdyz ja mam w ubezpieczeniu jakies dodatkowe moduly i grupy, i aby dokladnie wiedziec co mi przysluguje to musialam do nich zadzwonic.....

Jesli mialabys ochote pogadac na skype to zapraszam, moje konto to: chillengirl, jednak ostatnio jestem troszke zapracowana nad nowym mieszkankiem, wiec szybciej pogadamy po swietach.
Zycze Wam milego pobytu w Szwecji, i do uslyszenia ;)

reklama
Heja
Wreszcie w domu:) W Szwecji de lux. Pogoda lepsza niż była podczas świąt w Holandii. Właśnie wróciłam od położnej. Miła kobieta. Jutro równo 10 tygodni jestem w ciąży i jak dotychczas jeszcze nikt mnie nie zbadał. Co tam, zdaje się na opiekę medyczną w Holandii, a czas pokaże. 12 maja mam USG prenetalne i wtedy dowiem się czegokolwiek o Dziecku. Na razie żyję w błogiej niepewności. Dodałam Cię do adresów na skypie, ale nie podzieliłaś się ze mną danymi.. :( i mam znak zapytania. Kiedy najłatwiej Cię zastać na skypie? Jak się mieszka w nowym domu. Nas czeka to już 15.05.
POzdrawiam

Hej Pola, ciesze sie ze swiata milo Tobie minely no i pogoda dopisala, chociaz odziwo w tym roku w Holandii bylo nawet ladnie.
Fajnie ze znasz juz swa polozna, najwazniejsze to zaufanie do niej i jak cos Ciebie martwi to od razu mozna do niej dzwonic, i nie martw sie ze nadal nic nie wiesz o malenstwie ze nie mialas badania, ja tez sie tak zamartwialam i wiem ze to bylo nie potrzebne, ja zawsze sie rozgladam na okolo i widze kobiewty ciezarne i pelno malych dzieci-czyli system opieki jest dobry tutaj bo istnieje przyrost naturalny.
co do skaypa to normalne ze jest znak zapytania, dopiero jak sie pojawie online to bedziesz mnie miec na liscie, bo ja Ciebie dodalam od razu. A na skype to roznie bywa z reguly mam kompa wlaczonego od 10 do 22 a skajp na niewidocznym, wiec mozesz probowac jak bedziesz na skaype dzwonic do mnie. Ja slucham radia zet lub rmf fm przez internet wiec uslysze ze dzwonisz a jak nie to sie umowmy na 20-21 wieczorem jesli Tobie pasuje.
Na mieszkanku mieszka sie wspaniale, nadal jest duzo spraw do wykonczenia i do kupienia bvo przeprowadzka z kawalerki na domek to duza roznica, no a kasa na remont juz sie skonczyla, teraz czekam na rodzicow przyjadz i do kupie sobie reszte potrezbnych elementow :) zobaczysz jaks ie przeprowadzicie na swoje jak to wspaniale jest.

Oki, ja wracam do prac domowych, a na 14 lece do gminy z mym facetem zarejestrowac ze dziecko co nosze to jego jest, inaczej po urodzeniu bylyby problemy. Pozdrawiam i czekam do wieczora. ( sorki za chaotyczne pisanie)

obrazam sie :( A JA???? ja tez chce przylaczyc do rozmowy buuuuuuuuuuuuuuu.
wiec kiedy laseczki wspolny skypik konferencyjny????
Tak nawiasem mowiac to jakos mam wiecej przeciw niz za holenderskim poloznictwem :p

Hej Kiniu,
Skajpik z Toba zawsze chetnie, co do poloznictwa no nie jest rewelka ale nie jest tragicznie, sadze ze trzeba to przezyc i ocenic samemu.....oczywiscie ze wolalabym opieke podczas ciazy taka jak w Polsce, ale co do opieki po to zostaje przy Holandii. Kwestia porodu juz ucichla we mnie, przyzwyczailam sie do faktu ze odbedzie sie to w domu,a jak nie to po 10 minutach juz jestem w szpitalu ( mam blisko)...co do szpitali w mym rejonie w Polsce to balabym sie rodzic bo maja zla reputacje na poloznictwie i ginekologii, szczegolnie z czekaniem do cesarki, i dziecko rodzi sie niedotlenione. W Holandii jest mniejszy procent tego przypadkow niz w Polsce.

No ale opinie na ten temat pozostawiam kazdemu z osobna.

reklama
Do góry