• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Holandia

Ania,a nie ma przy gemeente albo przy jakiejs organizacji bezpłatnych porad prawnych? Myśle,że najlepiej gdyby prawnik przeczytał ten kontrakt i wtedy albo stosowne pismo napisał do własciciela, albo komisja.

reklama
Dzięki Beauty za rade...tak zamierzam zrobić przejde się do Geemente i zapytam!:-DAnn mi to samo właśnie doradziła...
Aga ten tłumacz nie działa tak dobrze a poza tym mój kontrakt ma 4 strony!:szok:A4
a Ty wogóle z jakiego regiony Polski jesteś?

Ania
ja jeszcze nie mam tego namiaru.. u nas grypa sie rozpanoszyla na dobre, latam od lekarza, do apteki i tak w kolko. Mam nadzieje, ze jeszcze to znajde.
Jak sie czujesz w ogole?

witam,

my wróciliśmy ze spacerku:tak: oby już pogoda się nie psuła bo aż chce się wyjść na powietrze....:-)
my w przyszly weekend jedziemy do NL:tak::-) z mała mamy szczepienie i możemy jechać:-)

niestety moja znajoma w 7miesiacu ciaży wyladowała w szpitalu i powiedzieli jej że dziecko ma 3dziurki w serduszku i nie ma nadzieji że przezyje:-( a przez całą ciąże nic jej lekarz nie powiedział:wściekła/y: jak takie cos mogli dopiero teraz zauważyć- a ostatnio chodziłam do tej samej lekarki co ona wiec stanowczo zmieniam lekarza:wściekła/y:

ann-pisalas ze ciągle byś spała- tak jak ja na początku ciąży- za to pózniej cierpiłam na bezsenność więc korzystaj z tego póki możesz;-)

agnes- mam znajomych ze zdunskiej woli ktorzy też są w holandii;-)

pauka- jak jazda? niedługo pewnie będziesz miec egzamin;-)

sencilla- śliczne fotki;-):tak:

Sencilla nic nie szkodzi...zajmij się rodzinką oni najważniejsi!:tak::-)
Ja wciąż walcze z moją grypą mam nadzieje że koniec się już zbliża...ale do pracy nie chodzę...:no::-(
Niunia i jak po spacerku?Moja mama zabrała maluchy dziś na spacer,dobrze że ją mam przy sobie teraz!;-)
Pauka jak po jeździe?

Witam popoludniowo !!!!!!
Wlasnie zaczynam obiad gotowac i wpadlam poczytac co u was, u mnie jakos sennie krece sie po mieszkaniu i nic mi sie nie chce....:no::no:
Aniu za to mieszkanie to moze rzeczywiscie jest jakies wyrownanie, ale ty jako wynajmujaca to nie wiem czy powinnas byc az tak obciazona. W kazdym badz razie chce napisac ze moj chlopak (ma swoj dom) jak sie tu wprowadzil to tez mu ustalili oplate za gaz bardzo niska bodajze to bylo ok. 28 E a po 2 latach przyszlo mu wyrownanie 2000 E. Wlasnie go pytam o to i on tez mowi ze pod koniec kazdego roku przychodza sprawdzac ile sie zuzylo i pozniej przychodzi wyrownanie. Ale lepiej i tak daj komus przeczytac umowe

he he no proszę jaki ten swiat jest mały a ja myślałam że z łódzkiego jest mało osób w Holandii
ale jestem jakaś zamulona ża :szok:muszę sobie kawkę wypić bo zasypiam a jeszcze dziś mam mieć gości .
a i kupiłam dla Dawidka łóżeczko turystyczne moglam dawno to zrobić !!!!
narazie

reklama
Gosiu!

Ja wszystko rozumiem tylko że ostatni bilans w tym mieszkaniu był ponad dwa lata temu , ja tu mieszkam tylko pół roku a przed nami tu zamieszkiwali ludzi którzy wynajmowali nawet pokoje:szok::tak: i w sumie to zamiast 4 ludzi i 4 dzieci na całym budynku/jak my teraz/ mieszkało ok 18 osób dorosłych...:wściekła/y:
I oni nic nie płacili żadnych wyrównań:no: a wszystkiego zużyli odpowiednio...
Nie mam siły...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry