• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Hej Natalia,
ciesze sie bardzo ze Wam sie w Polsce uklada, i dobrze ze Twoj maz jest taki obrotny, moj chociaz ma dwie dobre rece do pracy to nie wiem czy by mu pasowala tak robic jak Twemu, moj lepiej jak prauje dla kogos. Jak na razie nie wychodzi na to ze sie do Polski przeniesiemy. Dokladnie mowiac to ja mialam zapisany przez rodzicow domek i ich na tzw. opiece ale ze tu nam lepiej to zalatwilam papierki domek wrucil do rodzicow i oni go sprzadali i sie przeniesli na mieszkanko do bloku.
Ja z mym to moze kiedys jak juz dorobimy sie emeryturki to sie przeniesiemy, bo narzekac nie moge, moj jest bardzo zauroczony Polska. I fajnie ze sa w regionie holedrzy, nie bedzie sam jak co ;) Moze slyszalas ze w Gasawce kolo Znina jest bar nad jeziorkeim gdzie mieszka holederz belgiem ( ponoc pedalki). Maja swiat bajek dla dzieci-wesoly i kolorowy plac zabaw. Latem tam jest duzo ludzi z Holandii pod campingiem. Ja lubie tam wyskoczyc poplywac-jest wspaniale. Jak sie nie myle to krecili tam "Stara Basn". Fajnie by bylo aby holedrzy byli bardziej aktywni w Polsce poprzez fora i stronki internetowe. Jakies wspolne spotkanie i wypady-ahhh ;)

To Ci namocilam.

reklama
nie wiedzialam o tym miejscu!!! musimy sie tam tam wybrac:)
u nas jest kawiarnia leonidas(od tych pralinek) prowadzi ja holender z zona:) bardzo mili ludzie..tylko jakos te pralinki mi tak sobie wchodza mimo ze jestem wielbicielka czekolady:)
matka mojego meza jes polka, jedna z jej siostr tez wyszla za holendra ktory tak zakochal sie w polsce ze po polsku mowi lepiej od mojego(swietnie gramatycznie!!) na emeryturce tez planuje sie tu przeniesc. wybudowali tu sobie domek i w kazdej wolnej chwili wpadaja:) naszym znajomym rozwniz polska bardzo sie podoba:) i bardzo chetnie tu przyjezdzaja:)

Wychodzi na to ze Holedrzy kochaja sie w Polsce, latwo to zobaczyc w okresie wakacyjnym, non stop jakis holederski samochod z cala rodzinka, a jak sie stoi na przejsciu granicznym to poprostu mnostwo, tak samo w okresie zimowym na narty do Polski.
Moi przyszli tescie to nie mieli pojecia o Polsce poza faktami II wojny swiatowej, wiec jak kieyds zaczeli szukac informacji turystycznych itp. do na nastepny dzien sluchalam ich wypowiedzi kilka godzin. Byli tak pod wrazeniem tego co zobaczyli, a co dopiero jak przyjada do Polski. Aha, sasiadki szwagierka jest polka, wszyscy w rodzinie ja uwielbiaja, jej kuchnie, wypieki, a Polske pokochali jak tam byli........
......Kazdy sie zakochuje w tak pieknym kraju ;) Moj to mowi ze w Polsce to sie najlepiej odpoczywa ;D

ja sie kiedys usmialam jak bylam w ciazy, byl upal i siedzialam na przystanku autobusowym. zagadala do mnie starsza pani, jak uslyszala ze jestem z polski to powiedziala..ale ci tu musi byc goraco bo u was ciagle pada snieg przeciez...ale sie usmialam
ja na wakacje wybieram sie do czarnogory. mam nadzieje ze wypali. kraj przeppiekny i cudowny i jeszcze nie tak osaczony przez turystow.:)

zapomnialam napisac ze niels byl dzisiaj pierwszy dzien w zlobku. bedzie chodzil 2 razy w tyg na 4 godzinki..ledwo go z tamtad wyciagnelam tak mus ie podobalo. nic a nic nie plakal. ladnie sie bawil. panie sa bardzo mile. byla dzisiaj tez dziewczynka ktora miala swoj pierwszy dzien...ale plakala. panie spiewaly jej probowaly zabawic. zaskoczylo mnie jeszcze to ze jak weszlam to dzieci siedzialy na nocniku. jak tylko dziecko zaczyna samo siedziec panie ucza go nocnikowania:) jestem bardzo milo zaskoczona i zadowolona. boje sie tylko chorob ale niels jest dosyc dobrze zahartowany i nie choruje...zobaczymy jak to bedzie. nie taki zlobek straszny a ansluchalam sie tylu bzdor na jego temat

halo hallo dyskusja sie toczy a nie tu nie ma :(
Wiem laseczki ze w Prlu jest reraz duzy popyt na znajomosc holederskeigo.Philip Moris to firma tytoniowa.robia fajki
Ja stawiam na pozostaniu w Nl w Pl mam swoje mieszkanie ktore teraz wynajmuje,na starosc przeniesiemy sie do Pl bo blizej na narty.Odkad moje "dziecko" poczulo smak dwoch desek nic nie robi tylko mysli o kolejnej zimie :laugh:
NATALAYApowiedz mi gdzie taki fajny zlob?? Tez tam posle swoje dziecie na lekcje pt nocnik ;)

Hejka holederskie kobitki ;) (bez urazy),

weekend a ja sie biore za malowanie znowu, okazalo sie za pokoik dla malenstwa bedzie za maly, wiec zamieniamy go z pokoikiem komputerowym. Na nowo balagan, ale za to cosik do roboty poza moim siedzeniem przed tv ;)
Natalia ja kiedys pracowalam z dziecmi od malutkiego, i tesik uczylam siadania na nocniczku i jadanie sztuccami, dzieci sa bardzo madre co do takich spraw.....no z nocniczkiem to sie przyznam ze byla taktyka ze jak narobia w majtki to inne beda sie z nich smiac ::) . Ale byly tesik dzieci w wieku 4 lat, co nadal na nocnik, jadaly tylko lyzeczka....brakowalo tylko smoczka.
Zobaczysz niedlugo Niels bedzie nie pamietal co to pampers :)

Opiekowalam sie bliznietami.Dziewczynka szybko zaskoczyla co to nocnik,potem toaleta i nawet na noc nie zakladalam jej papmpersa.A Jej brat??? W czerwcu konczy 6 lat i nadal spi w papmersie ! Pamietajcie ze to bliznieta a jaka roznica!

Kinga, bo to facet, dlatego nadal nosi pampersa, a my kobitki to wszystko szybciej zaskakujemy ;D

Ale, ale, Kinga to juz ostatnie dni, jak sie czuje, jakie mysli? Oj zazdroszcze tej calej fety z weselem-zawsze lubilam sie dobrze na weselach wytanczyc ;D

reklama
Paulina Jerry zrobil mi niespodzianke.Mielismy wyjechac w srode w nocy,bo musial pracowac.Ale oszust jeden nie powiezial mi ze srode ma wolna wiec wyjezdzamy juz rano!!! Rodzice spodzeiewaja sie nas dopiero w czwartek przed poludniem,jak wszystko dobrze pojdzie to bedziemy juz w srode kolo 24 !!! Wiec do uslyszenia laseczki dopiero w polowie czwerwca !!!!!!!!!!!! ;D ;D ;D ;D ;D
Nie spodziewam sie ze w PL bede miala czas na kompa.
Cala relacje zdam po powrocie
Paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ;D ;D ;D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry