reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Holandia

cześc laski
dzisiaj byłam na usg i widziałam maluszka, serduszko mu waliło jak mlot, wszystko w porządku- jestem przeszczesliwa bo tyle czasu czekalam zeby zobaczyc.. Zosia też była i trochę nie kapowała o co chodzi,bo mówiłam zobacz na dzidziusia, to mówiła TY NIE MASZ DZIDZIUSIA, TYLKO ZOSIA MA BEJBI. I ON NIE MA BUZI....
Mamo mikołaja jak sobie przypomne jak mi zoska sutki poraniła, ja karmiłam i ryczałam, leciała mi krew z mlekiem a cycuchy miałam jak krowa wielkie, większe niż głowka dziecka i takie ciężkie.... mmmmm. początki nie są fajne...

reklama
Witam nową mamusie, szkoda że tak daleko ode mnie mieszkasz ...ale Robale masz za to pod ręką do kawusi :)
Natka-nie ma jak to usg, ja zawsze się rozryczę...taka emocjonalna jestem...a że córeńka jeszcze do końca nie kuma to nic, trudno jej jest zrozumieć....my też to przechodzilismy, mąż wypożyczał z bibloteki książki o "wij krijgen een baby" i to co wieczór czytał...aż mała zajarzyła. Kiedy brzusio mi urósł bardzo okazale to się pytała czy juz może wyjść baby bo brzusio jest duży :)

Ja jestem po wizycie u położnej, masowała mi wejście do macicy-tzw. strippen. Jest to nic miłego, właściwie bolesnego....ale wiem że mam rozwarcie na 4-5 cm i do tego ona mówi że powinnam dziś zacząć rodzić. Dlatego maż jechał małą zawieść do dziadków, a ja spakowana i czekam na skurcze co 5 minut.
Trzymajcie kciuki....może już dziś będę tuliła synka w ramionach :)

Witam nowa mamusię :-)

Paulina, w takim razie mocno trzymam kciuki :-) Ale masz punktualne dziecko :-)

Natka, super to uczucie, kiedy się podgląda malucha :-) Moja jest absolutnie dzieckiem zafascynowana, chocuiaż jej kontakt to dotykanie brzucha kiedy mała się rusza :-) Widziała film z USG i stwierdziła tylko, ze dzidzia zjada swojego palca...

Ja już po wizycie u położnej. Wszysko ok, tylko te żylaki niestety nie są za fajne. Mam jeszcze raz skonsultować je z rodzinnym, a jeżeli on nic nie pomoże to wtedy ginekolog... Inga była ze mną. Zadała pani 100 pytań, łącznie z tym, po co mi zakłada "To" na rękę i co ona mi robi... Mierzyła mi cisnienie. Najbardziej podobało się bicie serca i piała nad tym chyba godzinę :-) Niemożliwa jest :-) Z tego wszystkiego padła i śpi :-)

Witam...

Ja rano przyspałam i nie zdążyłam sie przywtać....
PaulinaAnna trzymamy kciuki MOCNO:tak: i informuj w miare moliwości nabieżąco!!!!
Witam też nową mamusie na forum - Robale pewnie happy!:-D
Natka ja też uwielbiam podglądać baby i juz 19czerwca jestem umówiona na EXTRA usg 4D..
Wszystkim malutkim i większym cudownyc chwil - choć ten dzień sie już kończy- to zycze im Dnia Dziecka nie tylko w tym dniu...:-):-):-)

Ja po wizycie u domowego - na jutro mam skierowanie do szpitala na ...usg nogi...
No zobaczymy...:eek: Mam nadzieje że nie bedzie tak źle...

Hallo

Wszystkiego najpiękniejszego,uśmiechu i radości na co dzień życzę naszym kochanym maluszkom !!!:tak:

Paulino ja też trzymam kciuki ,oby poszło gładko:tak::tak:z niecierpliwością czekamy na maluszka:tak:
Natka ja też płakałam jak pierwszy raz usłyszałam bicie serduszka Michałka:tak: Coś pięknego....
Witam nową mamuśkę!

reklama
Do góry