reklama

home sweet home

piękna okolica Kota:)
dobrze że z tą ścianką da się sytuację opanować.
A co do naszego tempa... hm.. to uważam że idziemy tym samym rytmem:) my tynki zaczniemy za jakies 3-4 tyg. bo muszę najpierw kupic parapety a dopiero za 2 tyg. jedziemy chyba do tesciów.. więc.. poza tym na tym nasze tempo się kończy bo i kasa się kończy. Dlatego wracam chyba do pracy od października i może wtedy znowu ruszymy coś szybciej.
Byle coś działać i nie miec mega przestojów.
ale i tak pewnie ty Kota będziesz się pierwsza z nas cieszyła własnymi ścianami:)

reklama
kota faktycznie okolica piękna, ale asko też masz widoki wokół swojego domku niczego sobie :)

tynki mamy mieć robione od 9tego lipca, wiec bardzo podobnie do Ciebie Asko, tyle, że potem jeszcze sporo przy ogrzewaniu podlogowym roboty bedzie mial hydraulik i dopiero potem wylewki

namawiają nas na odkurzacz centralny i się nad tym zastanawiam, macie zrobione? Mówia ze wygodne to jest, ale jak sobie pomyślę, że mam ciągnąć za sobą 8metrową rurę to nie wiem gdzie jest w tym wygoda. Jedyne co do mnie przemawia, to jakaś automatyczna zmiotka w kuchni pod szafką (takie podobno gniazdo zasysające śmieci umieszczone w cokole mebli).

a parapety macie jakie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Rojku, my będziemy mieli centralny odkurzacz. Moja siostra ma u siebie to ustrojstwo i ja jestem zachwycona, tym bardziej, że nie trzeba targać po schodach odkurzacza, na każdym piętrze mają osobną rurę, która fajnie się chowa w ścianie. Bardzo wygodne, nie trzeba rozmontowywać całego sprzętu, trochę się nakruszy i raz dwa wyciąga się rurę, odkurzy i od razu chowa.

Asko, mnie też interesują parapery, jakie kupujesz?

Kota a Ty jeszcze nie masz? :) U nas tynkarze przy tynkowaniu będą wstawiać i obrabiać od razu.

My myślimy o aglomarmurze. Drewno ładne, ale okna od środka mam białe, więc chyba dziwnie by to wyglądało, a poza tym podobno drewno tak pracuje, że to późiej lubi pękać, szpary się robią, więc na dłuższą metę, chyba niepraktyczne.

A i jeszcze mam pytanie jedno :)
W łazience mise wc, bidet, umywalke i wanne dobieracie jakos z jednej serii?
Ja mam problem, bo znalazłam wannę, która mi się szalenie podoba (owalna), ale niestety umywalki, które do niej pasują mi się nie podobają. Ta która mi się podoba jest od razu z szafką i jest taka kanciasta, że bardziej by być nie mogła :) i się zastanawiam, czy jednak w takim razie tych sprzętów nie zrobić wszystkich bardziej kanciastych :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja nie mam i nie będę miec takiego odkurzacza, co więcej nie sądzę żeby mi się takowy przydał a wydatek pewnie spory. Pozostanę jednak przy tradycyjnym.
Co do parapetów okna tez mam w srodku białe więc drewna nie chcę, o te z plyty mdf czy jakos tak nei widzą się mojemu K. więc nadaal będziemy szukac:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry