reklama

home sweet home

reklama
Kota w końcu parapetów się często nie zmienia, więc trzeba być wymagającym :) My chcemy właśnie w sobotę się przejechać i zobaczyć też, co można dostać.

U nas prace wykończeniowe ruszyły na dobre, wewnątrz jest już wszystko wytynkowane, teraz kładą nam ogrzewanie podłogowe, za kilka dni wylewki i możemy wybierać farby, kafle i panele. Trochę mnie przeraża to tempo!

Na razie wybrałam panele, chciałabym je mieć w całym domu, plusem jest, że można je kłaść na podłogówkę, to Kronopol Dąb Belfast, kosztują teraz ok 27zł, szukam promocji, może się uda taniej gdzieś wyhaczyć i będę walczyła o rabaty przy dużym zamówieniu.

panele.jpgbelfast.jpgbelfast.JPG

kolory ścian ne pewno będą jasne, bo okna mamy czarne, myślę nad kremami, cappuccino, jakieś jasne beże, kurcze, sama nie wiem, jeszcze pokój Kuby trzeba jakoś urządzić... Na pewno będziemy kupować farby Tikkurilla, moi rodzice i siostra je mają i są super zadowoleni, po 5 latach nie ma nawet potrzeby odmalowywania, bo wyglądają ładnie i świeżo, ściany można myć na mokro o farba się nie ściera, a i nie są jakoś specjalnie drogie, tylko cholerka nie ma nawet kiedy siąść i wybrać tych kolorów.

Macie już może płytki wybrane? Albo firmy, z których chcecie je kupić?

kota o czym my wogole mowimy my czekamy na tynki może za 3 tyg, bo jakos nie mam kiedy jechac i tego przypilnowac, poki co zamowilam parapety i będa we wtorek hihi nawet z Rojku wybrałyśmy te same nie wiedząc o tym ;p
super ze u was tak szybko idzie, no ale jak macie na to kasę to czemu nie, my musimy własnymi silami sporo robić a i tak kasa się kończy więc po tynkach stopujemy.

Ostatnia edycja:
Asko, chcemy szybko skończyć, jeszcze nam zostało co nieco z kredytu, więc ciśniemy ile się da, a mamy fajną ekipę, w sumie to koledzy mojego M. więc nas nie skubią całkowicie z kasy.

No własnie, a my nawet parapetów jeszcze nie mamy :) Lada dzień musimy się po nie wybrać, bo chcemy wstawić przed malowaniem.

kota no oczywiste jakby miała jeszcze kasę to tez dalej byśmy lecieli a tak muszę wrocic do pracy i jak uda nam sie cos odlozyc to ruszymy dalej, lub na bieżąco, najwazniejsze zeby zrobic te tynki to potem jakos juz pomalutku bedzie
super ze wy macie taka mozliwosc dzialania

My tzn ja i mój M zaczynamy remont naszego domu. Jesteśmy na etapie wybierania firmy z oknami i drzwiami.
M po pracy jedzie z gościem od ogrzewania omówić co i jak.

Tak ogólnie, to musimy zrobić:
- wymiana okien i parapetów
-wymiana drzwi wejściowych x2
-na parterze nowe wylewki, ponieważ te poprzednie nie były uszczelnione i ocieplone
-schody drewniane
-nowy piec,zmiana całego ogrzewania C.O, ogrzewanie podłogowe w kuchni, korytarzu i łazience.
-całkowity remont dużej łazienki i małej
-ocieplenie domu
-zadaszenie tarasu i zrobienie balustrad
-ogrodzenie całej działki
-malowanie ścian
-panele u Karolinki w pokoju i górnym korytarzu, w pozostałych pokojach jest śliczna niezniszczona podłoga.

Dojdzie do tego jeszcze tysiąc innych spraw, ale zrobię wszytko, żeby wyprowadzić się od teściowej.

Dziewczyny, jakiej firmy polecacie okna??
No i takie samo pytanie jak Kota odnośnie płytek:-):-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry