reklama

home sweet home

reklama
milva super, a ile was wynisły te pomaranczy i z jakiego tworzywa?? tez mi sie to mega podoba ale poki co powaznie się zastanawiam, i mam jeszczena to sporoooo czasu:)

Milva super!!! A pomarancze chyba szklo, my tez chcemy cos podobnego wlasnie. Tylko ja sie zastanawiam nad kuchnia w kolorze czerwonym a M zas nie bardzo chce. No, ale to sie jeszcze zobaczy:)

Pomarańcze, to fototapeta specjalna do kuchni. U nas długość wyszła 3,5 metra i cenowo za to 490zł. Położyliśmy sami.
Tapeta jest gruba , zmywalna. Tu gdzie jest płyta kuchenna to na ścianie damy kawałek szkła mimo wszystko, bo od gotowania zawsze pryska.
Chcieliśmy coś innego niż płytki i jestem zadowolona z wyboru:)

Kuba dziś pierwszy raz obejrzał swój pokój w naszym domu :)

GiPov.jpgWVioj.jpg

u nas dziś mały dołek, bo w sumie od początku wiedzieliśmy, że braknie nam kredytu na skończenie domu, ale podliczając realne koszty licho to wygląda :( strasznie dużo poprawek musimy zrobić po poprzedniej "fachowej" ekipie :/ źle nam rozłożyli folię pod dachówką i zamiast do rynien, woda spływałaby nam na sufity, na szczęście (w nieszczęściu) aktualna ekipa to zauważyła i podjęli się poprawienia fuszerki, oczywiście za dodatkową opłatą... poza tym podłoga w piwnicy jest tak "genialnie" zrobiona, że od spodu beton ciągnie wilgoć i mamy fajny basenik. Nie mam pojęcia jak oni to zrobili, chyba sobie darowali izolację i lali beton na ziemię, choć wiedzieli, że to dośc mokry teren, bo przecież podwójny drenaż robiliśmy. No to się wygadałam, humor mam wisielczy, M. podobnie, no ale użalanie się już nic nie zmieni, jakoś musimy brnąć do przodu.

Kota to dobrze ze ta ekipa to zauwazyla... bo by było,no i kurcze przykre to jest strasznie ze zawiedliscie się na niby zaufanej ekipie i właściwie rodzinie tym samym... szkoda gadac.U mnie nic sie nie da zauwazyć bo najpierw mielismy deskowany dach na krokwie a potem folia i dachowka wiec moge sie tylko modlic zeby sie okazalo ze to dobrze zrobili:) sami zaproponowali deskowanie bo to jest zawsze dodatkowa izolacja przed wiatrem i na to byla teraz welna od wewnatrz kladziona.
Nie przejmuje sie kochanaa nam to dopiero braknie... my bralismy duzo mniej niz wy kredytu a zostalo malutkoooo. Ale jakos małymi kroczkami damy radę:) wy z pewnoscia tez :)
Kuba będzie miał fajny pokoik:)

Ostatnia edycja:
kota-behemota odnośnie piwnic, to kochana tak to już jest, że nawet cuda można robić i czasem się woda pojawia. Np. u nas ostatnio pojawiła się w jednym rogu i zachodzili wszyscy w głowę jak to możliwe. Na razie wysuszone, przetestowane i nie pojawia sie woda ponownie, więc myślimy, że odprowadzenie zamarzło i nie mogła woda odpłynąć, a jeśli chodzi o hydroizolację, to mamy tzw. białą wannę zrobioną! Beton wodoszczelny, folia w śródku, na łączeniach płyty ze ścianami jakaś wypasiona taśma uszczelniająca a i tak nam się woda pojawiła.
Milva wow drewniane fronty pozostają jedynie w sferze moim marzeń! Zdradzisz koszt swojej kuchni?

Kuchnię robił nam bliski znajomy . Za kuchnię wziął 6 tyś. Myslę, że jak za drewno, to cena nie wygórowana. Mój Tz jest bardzo wymagający jesli chodzi o estetykę wykonania i wszelkie równości, kuchnia mu pasuje, wiec chyba wyszło dobrze.

U nas ruszyły wiosenne prace, zaczynamy robić instalacje i ogrzewanie, a ja jestem na etapie szukania firmy, która nam najtaniej zrobi kuchnię, wysyłam zapytania ofertowe i daję sobie 2 tygodnie na wybranie tej jednej konkretnej firmy. I powoli zaczynam się rozglądać za kafelkami i wyposażeniem do łazienek.

a to kilka zdjęć z wczoraj, bo chyba jeszcze nie wrzucałam zdjęć kompletnego stanu zamkniętego :)Zobacz załącznik 450574Zobacz załącznik 450575

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry