• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Idą Święta!!!

reklama
U nas jeszcze brak planów na swieta i mam nadzieję ze M nie będzie za bardzo napierał na spędzenie ich u swoich rodziców:cool2::cool2::cool2::cool2: Co do prezentów to na mikołajki Laurze chcemy kupić Laptopa dziecięcego do nauki literek;-) a na gwiazdkę tablice magnetyczno-kredową;-) Samiemu hmmmm myślę o garnuszku klocuszku:sorry: a na allegro widziałam taką fajną bramkę INTERAKTYWNA BRAMKA do gry w PIŁKĘ od ZiAndrzej (804775032) - Aukcje internetowe Allegro (mój mały jest fanem piłki nożnej) ale kurde te wymiary wydają mi się strasznie małe:confused2: Czy któraś widziała to na żywo???? A dla Niki myśle o zestawie Karaoke ale takim zwykłym komputerowym ale jeszcze się za tym nie rozglądałam:-D:-D A dla M nie mam zielonego pojęcia:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

uffff ale sie rozpisałam

My dzieciom nie kupimy prezentów, jeśli na Świeta bedziemy już w Stanach. Dziakowie zapewnią moc atracji, prezentów i pyszności (dlatego zawsze uwielbiałam Święta!!!). Piotrkowi prezent właśnie się robi. Zawsze chciał mieć gruby złoty łańcuszek (oby nie wyszedl łańcuch...) W piAtek odbieram, zobaczymy :sorry: A rodzicom, to tacie kupię ładny portfel, bo w USA nie ma portfeli mężczyznom z kieszonką na drobne:eek:, a mamie coś fajnego na biurko, jakieś peirdołki, bo ona to lubi :-p
http://www.iprezenty.pl/dla-dzieci
Z tej stronki podoba mi się:
http://www.iprezenty.pl/prezent/Woz_farmerski_z_uchwytem/3429/d15o05pazaraw0c0lim2/

Ostatnia edycja:
Więc jak obiecałam - oto przepisy na ciasteczka kruche i pierniczki - robi się szybko i wychodzą przepyszne.

Pierniczki​

- 1/2 szkl. miodu
- 10 łyżek miękkiego masła
- 1 szkl. cukru pudru
- 2 jajka
- 4 i 1/2 szkl. mąki
- 2 łyżeczki sody
- opakowanie przyprawy do piernika

Wymieszać wszystkie składniki, zagnieść ciasto. Wałkować na grubość 3 mm i wycinać kształty.
Wyłożyć na blachę ówcześnie wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st C przez 10 min - ciastka musza być wypieczone.
Ozdobić lukrem - 1/2 szkl cukru pudru aby był lukier gęsty.

CIASTECZKA KRUCHE​

- 1 kg mąki
- 2 szkl. cukru pudru (może być zwykły wtedy proporcja 1 i 1/2 szkl.
- kostka margaryny Kasia
- 5 żółtek i 1 całe jajo
- proszek do pieczenia cały
- cukier wanilinowy cały
- szczypta soli
- 3 łyżki śmietany (dodać można nawet 4 czy 5 bo ciasto "zabiera" przy mieszaniu)

Składniki włożyć do miski i zagnieść. Jak się dobrze sklei to po kawałku rozwałkowywać na grubość taką jak pierniczki czyli 3 mm.
Piekarnik nagrzany do 170 st C i piec aż się zrumienią.

ŻYCZĘ SMACZNYCH WYPIEKÓW :-)

reklama
Jak nie znajde swojego przepisu to zrobię wg Twojego Madziu:tak:

A ja lubie jeszcze amoniaczki. Mogą długo stać no ale u mnie to nierealne;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry