reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Idziemy na brzuszkowe zakupy!!!!!

Sporo tego....
Ja dla pierwszego dziecka chyba połowy nie miałam, a na pewno wanienki z odpływem.... ;D ;D ;D

Ale część na pewno cię przyda - dzięki

reklama
Lista niezła ;D A słuchajcie po co ten odpływ?? Co za różnica czy odetkam korek na dnie wanienki czy przechylę i wyleję wodę? ::)

Nadia w tym sek ;D .... no coz ... jak dla mnie wanienka z odplywem to juz wygodnictwo ;)

Paulinko lista bardzo przydatna :)

Doslownie wczoraj kolezanka pokazywala mi ze lepiej z korkiem, bo jak duzo wody to ze mamie ciezko przechylac a jak dlka mnie to nie ma znaczenia, jedynie w najblizsdzym sklepie dla mam sa tylko z odplywem  ;)
Mnie sie wczoraj bardzo poszczescilo, dostalam od kolezanek 2 ksiazeczki, jedna o ciazy-obrazkowa(zartowaly ze nie wiedzielismy za duzo i dlatego mamy malenstwo, a ksiazka uchroni przed 2  ::)) a druga jest o rosnieciu dziecka, bardzo ladnie opisana wedlug tygodni, nawet wpisyuje sie wymiary dziecka, kiedy zabki rosna itp. (po holedersku cala, ale kapuje ).
Do tego dostalam szlafroczek dla malenstwa z frotee, 2 spioszki, buciczki, i 2 literki do przyklejenia na drzwi itp. A-jak Amelia i B-jak Benjamin. Powiem Wam ze takie prezenty to bardzo ciesza  ;D

Dzieki za mile slowa o tej liscie ;)

Paulinko mnie najbardziej cieszy zakup tych skarpetek :) .. jejQ uwielbiam dzieciece stopki .. mmm .. juz sie mojego maluszka  doczekac nie mge :)

ja tez czytalam to liste i tak mnie zastanawia jedna rzecz - rozmiary pierwszych ubranek. trzeba kupic najmniejsze czyli 56 cm, a nastepny rozmiar jest 62 cm. ale po pierwsze sama nie wiem, czy na poczatek kupic wszytsko w rozmiarze 56, czy tylko czesc. a po drugie - czy rozmiar 56 to oznacza do dlugosci 56 cm, a potem dla dzidziusia np. 57 cm trzeba juz kupowac 62 cm???

Gufi z tego co sie orientuje to wystarczy okolo 6 spioszkow w rozmiarze 56 cm, bo dziecko w 3 tygodnie wyrasta z tego rozmiaru. Dlatego lepiej czesciej prac niz miec bardzo duzo ubranek w tym rozmiarze. Co do 62 to troszke ale to troszke dluzej dziecko ponosi, i ponoc nie ma problemu noworodkowi tesik 62 zakladac bo i tak w tym nie chodzi tylko spi -logiczne ;) Ja licze po cichu ze nie bede musiala kupowac ubranek na poczatek gdyz dostane wystarczajaca od rodzinki i kolezanek, tak ze na mnie i mego spadna inne podstawowe zakupy.
Tak na boku mam tez liste w jezyku holederski z podstawowym wyposazeniem-dokladnie taka sama, i tutaj jest koszt na to okolo 1200 Euro !!! Dziecko to dopiero kosztuje :o

Moja bratanica urodziła się na 60 długa i wszystkie śpiochy na 56 zostały niewykorzystane ;)

reklama
Mnie wszyscy znajomi, ktorym teraz niedawno urodzly sie maluchy, przestrzegaja zebym nie kupowala 56 rozmiaru, tylko odrazu 62 ... lepiej zeby bylo troche za duze, niz wszystkie ciuszki za male ;)

Gufi przewaznie kupuje sie wlasnie rozmiary od 56-62 dla noworodkow ... dlatego nie kupuj za duzo .. maluch szybko rosnie ;) .. ja polecam kupic od razu 62 , a 56 tylko pare ciuszkow najwyzej :)

Do góry