reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ile na chrzest ?

Kajakoo

Zaciekawiona BB
Mojej siostry syn ma za nie długo chrzest i mój partner będzie chrzestnym , obiad i kawa z ciastem będą w restauracji. Dawno nie byliśmy na chrzcinach i tak mnie więcej ile się daje teraz do koperty ? Plus chcemy dać jeszcze jakiś prezent

reklama
Ja bym dała tak z tysiąc-dwa do koperty i złoty medalik na przykład. Zależy też od waszych możliwości finansowych.

To zależy ile zarabiacie. Osoba która zarabia 4 tys nie da tyle samo ile osoba zarabiająca 10.
Bliżej dolnej granicy dałabym ok 1000 + np jakąś pamiątkę, obrazek.

Kilka miesięcy temu chrzciny miał nasz synuś i od każdego z rodziców chrzestnych dostał tysiaka plus pamiątki typu szkatułka / łańcuszek .

2 tyg temu byliśmy na chrzcinach u szwagra i też tyle do koperty wrzuciliśmy

Ja dałam 4 lata temu 300 plus złoty medalik tez jakieś 300 zł kosztował. Rok temu moja córka dostała od chrzestnej 500 zł i matę edukacyjną za jakieś 300 zł a od ojca chrzestnego leżaczek o wartości Ok 700 zł. Według mnie to zupełnie wystarczająco, nie popadajmy w paranoje. Js nawet tyle nie oczekiwałam, bo przecież nie o to tu chodzi. Moja córcia na super chrzestnych i o to chodzi.

Mój syn od chrzestnych dostał symboliczne, "chrzcielne" rzeczy.
A w ramach ciekawostki - od babci otrzymał kubeczek do picia i mini-hipopotama do kąpieli 🤡

reklama
Zostałam Chrzestna u brata w lipcu i kupiłam złoty łańcuszek z medalikiem oraz srebrną łyżeczkę. Podobny prezent mój syn dostał rok wcześniej od mojego brata.

Do góry