Witam wszystkie mamuski !!!! mam takie pytanie ktore mnie dreczy od dluzszego czasu... moj synek Sebastianek ma rok i dwa miesiace i strasznie duzo PIJE w dzien ok 7 butelek no i w nocy wypija dwie.Jakos nie mam przekonania czy to az tak dobrze ze on tak pije... a moze macie taka sama sytuacje z waszymi skarbami jak tak to prosze o odpowiedz..SERDECZNIE POZDRAWIAM !!!!!!!!! Agnieszka.
reklama
ola652
Mamusia Adrianka!
Aguniu ale czego pije? mleka czy wody/soczku, bo jesli płynów ogolnie to nie zaszkodzi, pewnie czesciej robi siku, ja np nie daje pic bezposrednio przed jedzonkiem zeby nie opijal sie nie potrzebnie, a twoje dziecko widac tylke potrzebuje , jesli jest żywym dzieckiem to normalne ze chce mu sie pic jak szaleje moj maly wypija ok 200 ml soczku lub herbatki zawsze jak mu podsunę to dzioba otwiera a jak jak jest ciepło to wiadomo wiecej
Hej:-)Moje dziecko tez sporo pije-spokojnie wypija 700 na dobe,czasem nawet wiecej
Ale chodzi i jest baaardzo ruchliwym dzieckiem wiec wcale sie nie dziwie ze tyle pije
mysle ze dopóki Twoj maluszek normalnie je,to nie masz powodow do niepokoju-tyle ze w nocy raczej podawaj mu wode,bo wszelkie soczki i herbatki sprzyjaja próchnicy
w ciagu dnia tez az tyle sokow nie potrzeba-ja daje wode,mięte,herbatki Hipp do zaparzania-byle jak najmniej słodkiego

Ale chodzi i jest baaardzo ruchliwym dzieckiem wiec wcale sie nie dziwie ze tyle pije

Witam ! no wlasnie z ta pruchnica to takie mam obawy maly pije duzo i przewaznie herbatki hipp . najgorzej jest w nocy bo musi miec te swoje dwie buteki..... ale wyprobuje dzis w nocy wode mu podsunac
zobaczymy jak na to zareaguje ... serdecznie dziekuje za rady. goraco pozdrawiam
Moja Blaneczka w ciagu dnia potafi wypic dwa kupki aventa 250ml jak jest cieplej a jak jest normalnie i chlodno to 250ml lub okolo 350ml
plus mleczko wieczorem do picia daje jej herbatki bobovita lub soczki z hippa i heinza
ogolnie lubi pic noi siusiac

kantadeska
Zaangażowana w BB
Mój Kubuś też dużo pije. Zdecydowanie więcej, niż je... Ale w nocy udało się nam oduczyć go od picia. Wody raczej nie lubi. Soczki i herbatki... Nie je żadnych zup, więc chyba dobrze, że tyle pije. A o próchnicę też się boję, wprawdzie myjemy mu zęby, ale częściej to zabawa, niż prawdziwe szczotkowanie kiełków...
ewela23
Zaciekawiona BB
moja mała - 10 miesięcy też pije sporo, ale wiem z serwisu dziecko24.pl że w przypadku gdy dziecko pije baaardzo dużo powinno się wykonać jakieś tam badania na poziom mikroelementów. nie wiem jaka jest norma dla dziecka powyżej roku ale dla 9 miesięcznego to 140ml łącznie z zupką.
Moja córeczka przekracza ta normę ale jakoś sie tym nie przejmuje
co prawda pije tylko wodę i od święta rumianek.
o tych normach wspomniałam, bo warto mieć swiadomośc ale to nie znaczy, że każde dziecko które przekracza norme jest chore. Pogadaj z pediatrą.
Moja córeczka przekracza ta normę ale jakoś sie tym nie przejmuje
co prawda pije tylko wodę i od święta rumianek.
o tych normach wspomniałam, bo warto mieć swiadomośc ale to nie znaczy, że każde dziecko które przekracza norme jest chore. Pogadaj z pediatrą.
Witam ! no wlasnie z ta pruchnica to takie mam obawy maly pije duzo i przewaznie herbatki hipp . najgorzej jest w nocy bo musi miec te swoje dwie buteki..... ale wyprobuje dzis w nocy wode mu podsunaczobaczymy jak na to zareaguje ... serdecznie dziekuje za rady. goraco pozdrawiam
Obawiam się ze nie wyjdzie z ta wodą...uzalezniłas dziecko od cukru i chcesz mu teraz "narkotyk" zabierac podsuwając marny substytut?? Zapomnij nie zgodzi sie na to
anineczka
królowa mrówek :P
Mójstarszy syn bez problemu przerzucił sie z soczków na wode jak byl niemowlakiem.
Młodszy nie pije wogóle wody,soczków itp.;-)
Młodszy nie pije wogóle wody,soczków itp.;-)
reklama
Witam !!!! no z tym NARKOTYKIEM to troche przesadziles
jeszcze nie spotkalam sie z takim okresleniem co dotyczy malych dzieci..... i zastanawiam sie powaznie co Ty dajesz swojemu dziecku do picia jezeli wszystko co zawiera cukier to dla Ciebie NARKOTYK !!!!! z tego co wiem cukier w malych ilosciach nie jest szkodliwy i nawet w herbatkach HIPP jest cukier takze nie przesadzajmy....

Podziel się: