reklama

Ile ważą nasze dzieci

My we wtorek mamy wizyte u lekarza wiec dowiemy sie ile ta nasza juz wazy... ale powinno byc dobrze, bo sama na rękach czuje, że mała przybrała ładnie:-)

reklama
Antosia waga urodzeniowa 3450g. Jak miał równo tydzień ważył 3610g. Dzisiaj ma 3 tygodnie i 3 dni wazy 4190g czyli przez 17 dni przybyło mu 580 g..to 34g na dobe...podobno bardzo dobrze bo norma to 20-30 g na dobę.!!!

No to ładnie Antoś przybiera na wadze. Widocznie takie uroki naszych maluszków, że ciągle chcą ssać. Ja dzisiaj podsuwałam smoczek w zastępstwie. Rekord 5 min. ssania i potem krzyk
/no i jak te nasze maluszki mają nie przybierać na wadze jak od cyca nie dają się oderwać

a Bruno po tyg przybral tylko 40g...ale to pierwszy tydzien wiec narazie sie nie martwie...mam nadzieje ze przy nastepnym wazeniu bedzie lepiej...

Zuzanka po początkowych kłopotach :sorry: nareszcie zaczęła przybierać na wadze i wazy już niecałe 4 kg. :-D Jestem z niej dumna po tym jak ciężko bylo nam na początku.

jutro się dowiem ile moja kruszyna waży i mierzy:-) aż się nie mogę doczekać:-) jutro mamy już pierwsze szczepienie:sorry2: troszku się boję jak to mój maluch zniesie:-( na wszelki wypadek kupiłam już paracetamol w czopkach dla niemowląt....

My dzisaij na wizycie byliśmy i malutką zwżyliśmy ;-)
Mała od wyjścia ze szpitala, czyli w ciągu 14 dni, przytyła z 3180g do 3830g, czyli 650g co daje 46g dziennie :szok: mały żarłok :-D:-D:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry