reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ile ważą nasze dzieci

Bartunio ur 07.08.2008:-) z wagą 2400 g 51 cm
W tej chwili waży 11,5 kg długości nie znam ale ubranka nosi 80/86:tak:
2-3* dziennie mleczko 210-250 ml zależy od apetytu , zupka, deserek(bananek lub jabłuszko lub też wieloowocowe, czasem kisielek z bobo fruta mnim mniam),biszkopciki:-D Nocki przespane bez dojadania:-)
Chodzi oprowadzany za rączki , siedzi sam:tak:
pozdrawiam wszystkie Mamuśki :-)

reklama
Staś dzis wazony - 8700 g. Mój chuderlak.:-p;-):-D
Co on z tym jedzeniem robi. Dzis zjadł porcję obiadową jak dla Wojtka, a na kolację dwie kanapki i pół banana. No i jeszcze duże sniadanie i drugie śniadanie.

Mój Maciek będzie teraz ważył ok. 9 kg.. Po prostu niektóre dzieci są mniejsze niektóre większe.. przynajmniej dzięki temu że mamy zgrabne pociechy, to są one zwinne i sprawne ;-) poza tym ponoć do trzeciego roku życia człowiek gromadzi w organizmie komórki tłuszczowe, które będzie już miał przez całe życie. Jeśli ktoś nagromadził w tym okresie dużo tych komórek to później na starość jeśli za dużo sobie pofolguje z jedzeniem to komórki te mogą się uaktywnić powodując np. otyłość. Tak więc nie ma się co martwić, że nasze dzieci mało ważą. Najważniejsze, że są wesołe i zdrowe :tak:

reklama
Ło matko kochana moja Nadia waży 11,3 kg :-D:-D a ciuszki tak na 86 kupuje, rozm. buta 21 - no coments .
Wczoraj była ważona ale już nie mierzyła jej pani

Do góry