reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile waży twój skab?

mamaEmilki2005

Justyna,potrójna mama...
Miasto
Legionowo
Dziewczyny może macie chwilkę czasu i ochotę pochwalić się ile ważą i mierzą wasze maluchy? Ciekawi mnie to ponieważ niedługo wybieram się moją Emilką na kontrolę do przychodni i pewnie znów dostanę OPR że jest grubasek... a ja jej naprawdę nie daję dużo jeść. Już się martwię tą jej wagą ( wiek jak na suwaczku i waży prawie 13kg... ::))czy któraś z was ma takiego okrąglinka?
Pozdrawiam.

reklama
Moja Olivka 9800, twoja niunia wazy bardzo duzo jak na swoj wiek ale dzieci jak zaczna raczkowac i chodzic to szybko traca na wadze. Mi doktorka kazala Olivka tuczyc ::) twierdzi znow ze Olivka za malo wazy, bo jest bardzo wysoka jak na swoj wiek.

Witam
Natalka z kolei waży za mało. W wieku 10 miesięcy ważyła 7500 (przy 72 cm). Teraz jak zaczęła raczkować i próbować chodzić to wydaje mi się jeszcze lżejsza. ::) I też mamy ja tuczyć. Do jedzenia nie trzeba ja zmuszać 2x dziennie zupka po 250 i 190 g oprócz tego kaszka (z tego co mówią panie w żłobku też 250g) i owocki no i jeszcze mleko. Ale tak sie składa że Natka ma taka przemianę materii, że nie idzie jej to w tłuszczyk lecz w energię ;)

Alx ma chyba tez szybka przemiane materi jak mama :D ja w wieku 13 lat wazylam tylko 20 kg a nie pamietam ile wzrostu wtedy mialam ale teraz przed ciaza przy 174 cm wazylam 49 (a jem za 100) spalam bardzo szybko ze wczesniej wiekszosc podejzewala u mnie anoreksje :D
W zwiazku z tym ja "tuczyc" mojego nie bede mial 7820 przy 77 cm a mysle ze je bardzo duzo : mleko 180, kaszka 150, kisielek 120, obiadek 200, deserek 150, mleko 210 no i w miedzy czasie jakas grachamka herbatniczki lub chrupki, ale pije tylko wode i zero cukru.

8600 (50centyl) 13kg to duuuuuuuzo. a co bedzie pozniej? kolezanki poltoraroczniak tyle nie wazy.
BTW mozna bylo zapytac w 'pielegnacji'...

Orzeszku na 9 miesiecy miala 77 cm, takze powyzej skali jak na 9 miesiecy, teraz nie mam pojecia bo jej ostatnio nie mierzylam ale juz z wszystkich ciuzkow na roczek wyrosla i chodzi na 18 miesiecy czasem nawet na 2 latka. Za dwa tyg wizita na roczek takze wtedy bede wiedziala dokladnei ile mierzy.

Anja To modelka z niej będzie :)
Natka też nie jest niska zakładamy jej już ubranka 80-86 a w porywach 92. No i stopy też ma wielkie - rozmiar buta 20 a nha zimę pewnie będziemy kupować 21. No i przez ten wzrost wydaje sie jeszcze bardziej cienka niż jest. ;D

reklama
Mamo Emilki a Emilcia już raczkuje? Bo mój Dawi od kiedy zaczął raczkować i chodzić (na razie tylko trzymając się mebli) wyraźnie schudł. :-) Do tej pory też raczej był z niego grubasek (nie ważyłam go dawno ale ma już grubo ponad 10 kg) a teraz smukleje chłopak na potęgę (już nie przypomina tamtego grubaska z mojego avatarka).
Więc może jeszcze Twoja dzidzia jak mówią dziewczyny też będzie szczuplejsza gdy zacznie sie więcej ruszać ;-)

Do góry