reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Imie dla dziecka

my mamy jeszcze duzo czasu na ustalenie imienia naszego skarbusia, nie znamy jeszcze plci nawet :) mi się bardzo podoba imie gustaw albo antek, ale tata nie jest zachwycony ;) chce maksymiliana, ale ja się w zyciu na cos takiego nie zgodze :sorry2: przed nami dlga walka i jeszcze pewnie tysiac razy zmienimy zdanie. mam jednak problem z imieniem dla dziewczynki, żadne mi się jakos szczególnie nie podoba… ewentualnie julka, ale teraz julek pełno wszedzie… :sorry2:

reklama
Witam, dla chłopca mam propocyzje: Maciek, Marek, Tomek, Michał, dla dziewczynek: Maja, Gabrysia, Kasia. Wiem że to proste imiona ale czyż nie piękne??????. Pozdrawiam

glitteryourway-09024f20.gif
Zadecydowalm juz na poczatku ciazy bo czulam ze to bedzie synek :tak:Zreszta to jedno z niewielu meskich imion ktore naprawde mi sie podoba

"Łucja tylko jeśli dziecko urodziłoby się rano, bo znaczy urodzona o świcie"

Nasza Łucja wiedziała jak ma na imię, bo urodziła sie o 5. 30 :))

:-)

Nina. Tak właśnie ma na imię moja córeczka. Uwielbiam to imię. Mój syn ma na imię Jakub a z tych podanych wybrałabym Bruno lub Piotr. Dodam jeszcze że córeczka mojej siostry ma na imię Lena.

Witam serdecznie, zastanawiamy się z mężem nad imieniem dla naszego maleństwa, nie wiemy jeszcze czy to będzie dziewczynka czy chłopiec. Które z tych imion Wam się podobają?
:-)
Dla dziewczynki: Nina, Laura, Nikola, Klara, Łucja.

Dla chłopca: Nikodem, Wiktor, Leon, Bruno, Piotr.
Wybralabym z tych co podalas Nikodem i WIktor dla syna jak juz, aledla swego syna dam Natan lub Nataniel:tak:,a dziewczynce dam nastepnej Zuzia :tak:

Hejka! Ja mam nadzieję, że będzie dziewczynka i wtedy będzie Lilia :) To raczej juz postanowione, ponieważ mężowi również się podoba :)
Ale jak (tfu tfu, żart oczywiście, bo będę równie szczęśliwa :)), będzie chłopiec to jestem w kropce! ŻADNE IMIĘ NIE PODOBA MI SIĘ W 100% :(
Mam propozycje, ale jak sama je czytam to mi sie całkiem chłopców odechciewa :(
Hubert, Iwo, Euzebiusz, Maksymilian, Oleg...
Najbardziej względne wydają mi się jednak dwa inne imiona: Samuel i Aleksander, ale nie mogę tak dać chłopcu na imię, gdyż będzie miał na nazwisko Radtke: Samuel Radtke, Aleksander Radtke - źle brzmi :(

Co o tym myślicie?

reklama
Do góry