Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Modest- zdrobnienie np. Modziu (i będzie się czuł jak jakiś moderator forum:-)) Ha ha
Tekla U nas na Śląsku śpiewamy: Tekla, Tekla z papyndekla (czyli kartonu) Kunegunda... ja cie.. ja bym się bała
Perpetura... Gdzieś Ty to wyniuchała??
Jest tyle ślicznych imion jak wybrać? Też zastanawiałam się z początku nad Mają - bardzo mi się podobało do czasu kiedy zobaczyłam, że tyle ich jest. Myślę , że córeczkę nazwę jednym z 3 : Anastazja, Weronika lub Ewelinka - nic nadzwyczajnego po prostu mi się podobają![]()

Modest- zdrobnienie np. Modziu (i będzie się czuł jak jakiś moderator forum:-)) Ha ha
Tekla U nas na Śląsku śpiewamy: Tekla, Tekla z papyndekla (czyli kartonu) Kunegunda... ja cie.. ja bym się bała
Perpetura... Gdzieś Ty to wyniuchała??

takie imiona są chyba krzywdzące dla dziecka:-) jeśli będzie kobitka to Apolonia(Pola) albo Antonina(Tośka)
jeśli facecik(tak czuję) to Bruno,Iwo albo Sławoj.
niestety mój mężulek nie akceptuje tych imion dla chłopcówi upiera się przy Tymonie...jeszcze tyyyyyyyyle czasu...dojdziemy jakoś do porozumienia...:-)
a co powiesz na 3 braci: klaudiusz, wergiliusz, oktawian? ojciec po filologii klasycznej, a synkowie, zwlaszcza oktawian to tzw. karki czyli lyse paly?Pamiętam, że w bloku, w którym mieszkałam za dziecia ;-) mieszkała rodzina z samymi nietypowymi starosłowiańskimi imionami jak np. Ziemowit, Boguchwał, Dobromir (duzo ich tam było ;-))

HA! Ciekawe jak ich ziomale nazywają ;-)a co powiesz na 3 braci: klaudiusz, wergiliusz, oktawian? ojciec po filologii klasycznej, a synkowie, zwlaszcza oktawian to tzw. karki czyli lyse paly?![]()

A Denis ;-)nie dawaj dziecku na imię! Jezu, strach pomyśleć jak będą dzieci w szkole na niego wołać

Czy to tylko ja mam zbyt bujną wyobraźnię..??a co powiesz na 3 braci: klaudiusz, wergiliusz, oktawian? ojciec po filologii klasycznej, a synkowie, zwlaszcza oktawian to tzw. karki czyli lyse paly?![]()