Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
przeczytałam ten wątek od samego początku, 14 stronale dzieki temu wien że moje maleństwo bedzie mialo oryginalne imie Tobiasz, jak bedzie dziewczynka to juz mniej oryginalna Zuzia
Imiona ja wybrałam i mąż bez większego marudzenia się zgodził, aczkolwiek po pewnym czasie stwierdził, że on wybiera drugie imię Tomasz, więc bedzie Tobiasz Tomasz a zeby było ciekawiej nasze nazwisko zaczyna sie na T i kończy na SZ
A córeczka? Poprosu Zuzanna Julianna T...sz
Jedno mnie zastanawia, gdy mowie innym o imionach wszyscy reagują podobnie: Zuzia? jakie ładne imie. A dlaczego Tobiasz?![]()
No bo Zuzia to popularniejsze imię niż Tobiasz.
Ja znam jednego Tobiasza... ma już 27 lat...
Ale też obiło mi się to imię o uszy jeśli chodzi o małe dzieci...
Jak dla mnie Tobiasz może być...tylko jak byś zdrabniała?

(ten z Gumisiów) ale teraz wszystkim mowi, że mamy Tobiaszka lub Zuzię
Ale w czasie dojrzewania, dorastania wiele rzeczy Nam się nie podoba Nasze imię, nazwisko, nos, figura, nogi itd. jest tego mnóstwo na co narzekamy, ale w końcu wcześniej czy później zauważamy zalety.
siostra moja ma synka Tobiasza i mowia do niego Tobiś,tobiaszek Tobi,Tobiouwazam ze jest to sliczne imie,wogole kazde imie jest piekne wcale nie sa z kosmosu skoro istnieja takie imiona:-)
Mi niestety Tobiasz kojarzy sie tylko z moim psem którego kiedyś miałam (ale nie piszę tego żeby kogoś urazić!!!) i osobiście nie dałabym tak na imię synkowi. Ale znam chłopaka o takim imieniu i wszyscy zwracją się do niego Tobi i akurat to mi się podoba :-) Jednak osobiście obstaję przy Julce, a jeśli będzie chłopiec to Adaś.
:-) czasem tak jest ze jak imie nam sie kojarzy z kims innym to nie chcemy nadawac tego imienia,moja kolezanka dala corce na imie sabina,no i mi tez to imie kojarzy sie z psem innej kolezanki :-) ostatnio bylam na spacerze i ktos wola ewa ewa(tak mam na imie)odwracam sie a tam kobieta wola psa hehe usmialam sie jak nigdy.a adaś śliczne imie,tez myslalam o tym imieniu dla mojego synusia ale moj brat ma tak na imie:-) julka tez sliczne imie ale u moich kolezanek sa same julki i natalki,wiec u mnie by juz odpadlo.
Więc jak widać nawet tak pospolite imiona jak Ewa mają psy ;-) Ale osobiście i Tobi i Ewa to ładne imiona. Chociaż córce nie dam na imię Ewa ze względu też na pewne uprzedzenia, ale imię ładne :-) A Adasia wybrał mąż i mi też się podba, ale tak sobie czasami myślę że jak będzie chłopiec to będzie lekko pokrzywdzony... bo imieniny przypadną mu w święta :-) No ale zobaczymy, może już na nastepnej wizycie się dowiem czy bedzie Julka czy Adaś :-)
Tobiasz, tez myslalam o tym imieniu,albo Tymoteusz..... albo Tymon nawet... ja jednak zostaje przy moim Nikodemie Ireneuszu.....Mi niestety Tobiasz kojarzy sie tylko z moim psem którego kiedyś miałam (ale nie piszę tego żeby kogoś urazić!!!) i osobiście nie dałabym tak na imię synkowi. Ale znam chłopaka o takim imieniu i wszyscy zwracją się do niego Tobi i akurat to mi się podoba :-) Jednak osobiście obstaję przy Julce, a jeśli będzie chłopiec to Adaś.