reklama

Imię dla dziecka

reklama
Traschka, coś mi się kojarzy, że z synkiem to dopiero po połówkowym, jak poznaliśmy płeć zaczęliśmy wymyślać :) Dla córeczki też, w razie gdyby gin się pomylił ;) Także my chyba opóźnieni w tej kwestii :)

a ja się wyleczyłam z kolejnego imienia dla chłopca - z Kuby... nie wiedziałam, że jest tak bardzo popularne:) a nie chcę, by potem na słowo "Kubuś" przybiegało pół podwórka:) i w ogóle jakiś misz-masz z tymi imionami mam, to jakieś proste chcę, to znów oryginalne, ale jeszcze nie trafiłam na takie, co by mi w głowie zostało na dłużej:) obecnie Adaś mi kołacze po łepetynie...
dla dziewczynki to samo - najchętniej nazwałabym ją "Nina druga", hehehe :) pomysłów w sumie brak...

Andariel, masz rację małych Kubusiów cała masa. Nie zliczę chyba ilu ich znam.... To tak jak z imieniem "Julka". Z tymi męskimi imionami to jest problem- mało które mi się podoba.
A my chyba podjęliśmy już decyzję- mówimy do brzuszka Mieszko:) Antosiów jednak za dużo a będzie ich coraz więcej. Przynajmniej jak zawołam na placu zabaw- przybiegnie tylko jeden;)

Aestima z tego samego powodu zrezygnowałam z Antosia właśnie, choć bardzo, bardzo mi się imię podoba:) jeszcze Miłosz pasuje nam obojgu (bo same wiecie jak to jest - musi być jakieś porozumienie z małżem w tej kwestii); Mieszko bardzo oryginalne, a jednocześnie takie "pierwotne" - w sensie, że nie wymysł współczesny:)

reklama
Andariel, masz rację małych Kubusiów cała masa. Nie zliczę chyba ilu ich znam.... To tak jak z imieniem "Julka". Z tymi męskimi imionami to jest problem- mało które mi się podoba.
A my chyba podjęliśmy już decyzję- mówimy do brzuszka Mieszko:) Antosiów jednak za dużo a będzie ich coraz więcej. Przynajmniej jak zawołam na placu zabaw- przybiegnie tylko jeden;)

Mieszko - bardzo oryginalnie i fajne imię.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry