reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imię dla dziecka

no niestety tusen moze zrobiła to nieświadomie po prostu tak czasem jest :)
aczkolwiek w przypadku mojej tesciowej nawet to jej nieswiadomie wydaje sie być głupkowato wtrącające się :) dlatego jestem agresywna

mnie beniamin kojarzy się:z kotkiem który nazywał się benny kuleczka, mojemu kojarzy sie z beniaminem słoniem, którego bardzo lubił....no i beniu to bardzo ładne zdrobnienie :)

reklama
Dokładnie ,każdemu inaczej się kojarzy.
Mnie się Benjamin podoba od czasu kiedy to Robert Gawiliński(Wilki)dał tak na imie jednemu z bliźniaków swoich.Pomyślałam wtedy jakie piękne imie.Jednak nie zdecydowałam się na nie, rodząc Aleksandra.Dopiero teraz moje marzenie miałao sie ziścic,i prysło jak bsńka mydlana:-(
Nic,jest wiele pieknych imion.Nie jest też powiedziane że nie wróce do niego.......ale bynajmniej nie na tym etapie.
Póki co życzę Ci już ironia pociechy z Twojego Bena ,i utrzesz nosa teściowej:-D:-p

Mi też się bardzo podoba imię Beniamin i kojarzy mi się ze słonikiem Beniaminem...

Wiecie co ja też się spotkałam już kilka razy z negatywnymi odczuciami co do imienia które wybrałam dla swojej córeczki.Nie każdemu się przecież ma podobać??Prawda??Najważniejsze ,że mi się podoba!!Mam troszkę inną sytuację z moim D. bo jemu imię Gracja się nie podoba, ale ja nie potrafię już inaczej mówić na brzuszek.I nawet jak mu się nie podoba to tak już pozostanie i kropka.Z synkiem było tak ,że też nie podobało mu się imię jakie wybrałam...miał być Wiktor-uległam i jest Igor.Teraz nie ulegnę na pewno!!

Słuchajcie, jako, że tutaj opisywałyście swoje spostrzeżenia i odczucia w stosunku do Teściowych to uprzejmie przypominam, że dziś Dzień Babci :-)
no wlasnie i czeka mnie dzis wizyta u tesciowej, ciekawe czy beda jakies komentrze odnosnie imienia mojego synusia:angry:
trasha nie wiem dlczego ale to imie marysia jakos pasuje do ciebie i twojej coreczki:)
benio...no orginalne, poczatkoqo nie wiedzialam jak zareagowac na to imie bo rzadkie ale przypomnialo mi sie ze mam super kolezanke i mowimy na nia Benia i beniek to faktycznie przyjemne imie:) a bastian...w sumie pierwszy raz slysze ale dosc przyjemne dla ucha
:) jak to imie sie zdrabnia???

Ostatnia edycja:
marta dzięki :) Może dlatego pasuje, ze jestem taką sierotą?? :)))

Ja mam kolegę Bena, uwielbiam go! Facet jest przed 50 a ma energii za dwóch nastolatków! Bardzo dobry człowiek, nawet czytał ewangelię na naszym ślubie:)

reklama
katamisz Gracja bardzo ładne imię. Moja znajoma ma syna Gracjana - bardzo inteligentne dziecko.
A brat mojej przyjaciółki dał na imię synowi - Tristan. I nikt mu się nie przyczepiał. W sumie to my wymyślamy imiona dla naszych dzieci, czy nasi rodzice też mieli takie problemy?
Moja teściowa i mama powiedziały mi, o dziwo, zgodnie że jakie wybierzemy takie zaakceptują byleby nie ośmieszało dziecka. A nasze propozycje przypadły im do gustu :-)

Do góry