reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imię dla Maluszka :)

Ja bym nie zniosła, gdyby moje dziecko nosiło takie samo imię, jak pół przedszkola :sorry2: U mnie wszędzie są: Julie, Leny, Oliwie, Amelie, Maje i Wiktorie (znam przynajmniej po jednej!).

Wciąż zastanawiam się nad Hanną, choć podobno też ostatnio często nadawane. Wpadła mi też do głowy Maria (Marysia brzmi przeuroczo), Helena i Ewa.
Z męskich z kolei nie mam pomysłu, całe życie myślałam o Janie, Antonim lub Franciszku :dry:

reklama
Ja tylko chciałabym powiedzieć, że mnie absolutnie nie przeszkadza, że jakieś imię jest lub nie popularne.
Ja po prostu mam jakieś fobie ze szkoły i przedszkola. I pamiętam z podstawówki jak nauczycielka mówiła że Ania do tablicy i wstawało 7 :szok: dziewczyn na 16. To samo w tamtych czasach było z Michałami, Maciejami.

A na placu zabaw to czasem wygląda śmiesznie, jak maluchy rozrabiają, a mamuśki lub tatuśki z okrzykiem biegną i wołają to samo imię :-D

Ja długo chciałam dać synkowi Franek. Ale nie zdążyłam przed popularnością.

Citrus Ewa piękne imię :) i trochę zapomniane w ostatnich latach - na pewno nie będzie popularne w roczniku 2012. U nas po długich dyskusjach i moim wymyślaniu wszystkie Nadie Oktawie i Adrianny poszły w odstawkę i powróciliśmy do pierwszego imienia, wymyślonego dobre 9 lat temu, które tak przylgnęło do nas i tak zapisało się w głowie że żadno inne już do naszej córci nie pasuje ;)

Zapominajka- Laura tez mi chodzi po glowie, choc tez wydaje mi sie ze sporo dziewczynek jest o tym imieniu, u nas tez jest ostatnio popularna bajka Gwiazdka Laury i nie wiem czy moj m by na to sie zgodzil :)

jest duzo fajnych imion ktore uwazam za ladne ale jakos jak pomysle o mojej corce to nie potrafie sie zdecydowac, zreszta i tak m wybierac ma czego sie strasznie boje... :)
my tez musimy wybrac troche by nie bylo smiesznie mamy juz synka- Niels Christian i teraz nie damy raczej agnieszka, lub kasia... alez problem z tymi imionami :)

szukam imion brzmiących tak samo albo bardzo podobnie po polsku i po angielsku, bo ze starszą córcią mamy ten problem że nie reaguje na swoje imię i jak się jej pytam gdzie jest Michasia? to ona że nie wie...
w przedszkolu, na podwórku itd Irlandczycy nie umieją wypowiedzieć Michasia... więc mówią Misia i młoda uważa że ma tak na imię...
więc z mojej poprzedniej listy zostaje:
- Melania (Melanie)
- Leon (Leo)
- Anastazja (Anastacia)
- Ada (Ada)

i dla chłopca tym sposobem został mi tylko Leoś :)

reklama
Leon super. Z moim ukochanym Leonem zawodowcem mi się kojarzy.
A Misia ma 2 latka, więc na pełne imię i tak ma jeszcze czas :tak:

Do góry